Om oss

Välkommen till Moneezy - din oberoende plattform för att jämföra lån.

På Moneezy eftersträvar vi att ge framtida låntagare en fördel på en marknad som i många år har varit till bankernas och långivarnas fördel. Därför introducerar vi dig för ett stort utbud av den svenska lånemarknadens mest pålitliga långivare och låter dem komma till dig med sina erbjudanden.

Vi på Moneezy arbetar nämligen mot att förändra maktbalansen så att det är låneinstituten som slåss om dig som kund, i stället för tvärtom. Vår vision är att bidra till en mer transparent lånemarknad genom att tillgodose dig med värdefull information för att göra det lättare för dig att ta ett välgrundat beslut när det kommer till att ansöka om ett lån. Vi tror att detta kommer förändra vårt sätt att låna på i framtiden, vilket är precis det vi arbetar för – en bättre framtid för låntagare.

Mer än en jämförelsetjänst

Moneezy-universumet är långt ifrån nytt och vår erfarenhet sträcker sig långt tillbaka. Intelligent Banker, företaget bakom Moneezy.com, har mer än 10 års erfarenhet och har specialiserat sig på lånejämförelse sedan 2009. Vi har därför med egna ögon erfarit hur komplicerad och omfattande lånemarknaden kan kännas för låntagare. Vår vision är därför att samla allt på ett och samma ställe.

Vi har samlat ett brett utbud av svenska banker och långivare, så att du har möjlighet att ta emot och jämföra låneerbjudanden från olika leverantörer. Det innebär att du får mer skräddarsydda erbjudanden du kan välja mellan. Läs mer om hur vår verksamhet fungerar här.

Men det är inte allt. För vi vill mycket mer än att bara vara en lånejämförelsetjänst. För oss handlar det om att informera och att ge en detaljerad och sanningsenlig inblick i de finansiella produkter som finns tillgängliga för dig. Vårt arbete tar utgångspunkt i att informationsspridning och transparens ska ha en ledande roll. Det innebär att all information du behöver om lån och ekonomi kommer att finnas tillgänglig hos Moneezy. Vi skriver kontinuerligt artiklar och blogginlägg om allt från budgetering, investeringar och allmän finansiell konceptuell förklaring. Dessutom kontaktar vi experter inom området och ger dem en möjlighet att tala om ett ämne som de tycker är relevant och aktuellt.

På så sätt kommer din kunskap om finansiering och lån att gå från nybörjare till kunnig på nolltid. Om du är intresserad av att veta mer om hur vi skapar vårt innehåll kan du läsa vidare här.

På Moneezy arbetar vi också utifrån filosofin att skriva från person till person. Hos oss finns det inget som heter från bank till kund. Vår viktigaste uppgift är att göra dig klokare på vad ett lån betyder för just dig. Det gör vi genom att uppmärksamma alla delar av låneprocessen och inte dölja eventuella nackdelar som den också kan medföra.

Ingen säger att det ska vara enkelt, men vi drömmer fortfarande om att göra det lite  lättare för dig.

Teamet bakom Moneezy

Moneezy.com breder sig över hela världen – inte bara med vår jämförelsetjänst, som idag finns i mer än 15 länder, utan även teamet bakom Moneezy som kommer från olika breddgrader. Idag sitter vi mer än 10 olika nationaliteter internt, som varje dag bidrar till att belysa våra respektive kulturer – både i det informella samtalet mellan skrivborden och genom vårt dagliga arbete.

Även om vi talar olika språk och förmodligen inte är överens om vad som definierar vad ett bra väder är, så är vi alla överens om vilka värderingar vi har i vårt arbete. Vår erfarenhet, kunskap och vilja att tänka igenom värdeskapande lösningar är med till att skapa en arbetsplats där det finns utrymme för kontemplation och innovativa idéer – både idag och imorgon!

Vi har även följande grundläggande värderingar, för både nu- och framtiden:

Harmoni:

  • Vi tror att medarbetare i samklang med varandra ger de bästa förutsättningarna för en sund arbetsplats.

Life-work-balance:

  • Och inte work-life-balance; för här kommer människan före jobbet.

Vilja och tro:

  • Vi tror på att vi kan göra en skillnad.

Respekt:

  • För varandra. Vårt arbete. Våra samarbetspartners. Våra användare.

Socialt ansvar:

  • För att vi kan. För att vi bör.

Samarbete

Om du ser ett värde i möjligheten att samarbeta med oss kan du läsa mer om dessa möjligheter här.

Mediaomnämnanden

Om du ska referera till Moneezy kan du hitta information om vår varumärkesfärg och logotyp här. Du kan också se var vi nyligen har nämnts i medierna.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved