Få mer ut av framtiden med Apple Kreditkort!

Innehållsförteckning

Share
Tweet
Share

Apple Pay´s morbror har anlänt och företaget meddelar att med denna produkt har de startat sin egen kamp mot kreditkortsbedrägeri. Du borde därför redan nu lära dig namnet på produkten: Apple kreditkort.

Tanken bakom Apple Kreditkort

Precis när den ena lanseringsstormen har lagt sig så blossar nästa upp. Apple utvidgar sitt sortiment igen – denna gång med morbrodern till deras betalningslösning Apple Pay. 

Den nya bankservicen Apple kreditkort är utvecklad i samarbete med Goldman Sachs Mastercard och lanserades våren 2019. 

Idén med Apple kreditkort är, enligt företaget själva, att det ska fungera som ett komplement till Apple Pay. Det ska ge dig som konsument en möjlighet att skapa en överblick över dina utgifter, lån och belöningar när du använder appen Apple Cash. 

Belöningar? När fick du senast belöningar för att ha spenderat pengar? Ännu en gång har Apple överstigit förväntningarna. Enligt Apple själva satsar de på framtiden – och enligt dem är just det här framtiden! 

Varje gång du använder Apple kreditkort får du som användare 2% av beloppet som en belöning i form av Daily Cash som du kan använda till vad du vill. 

Handlar du produkter direkt från Apple eller några andra få utvalda aktörer får du till och med 3% tillbaka.

Apple Kreditkort - motståndare till kreditkortsbedrägeri

Apple försöker alltså motverka kortbedrägeri genom att tillhandahålla en rad säkerhetsfunktioner. Detta för att försöka säkerställa att du är den enda personen som kan använda dig av ditt Apple Card.

Hur motarbetar Apple kreditkort kreditkortsbedrägeri?
  • Din säkerhetskod kommer ändras periodvis.  

  • Du godkänner dina köp med Face ID eller Touch ID.

  • På själva kortet står det inga kortnummer eller CVC-koder.

  • Dina data kommer inte säljas till tredje parter.

Om du aktiverar deras avancerade bedrägerisystem kommer din säkerhetskod ändras emellanåt. Om du har en nyare version av iPhone kan du använda Touch ID eller Face ID för att godkänna ditt köp – därmed behöver du inte komma ihåg koder, utan bara se till att din telefon kan avläsa ditt fingeravtryck eller skanna ditt ansikte. Apple har självklart även satt sin egen prägel på sitt kreditkort; ett titankort. Förutom en stilren design står det inte heller några kortnummer på kortet, varken på fram- eller baksidan. Denna design är i sig självt även en faktor som bidrar till ökad säkerhet.

Nu kanske du tänker att detta säkerhetssystem enbart är ännu ett trick från den stora teknikguruns sida för att kunna hålla öga med oss. Enligt Apple så kommer de varken att få information om vad du har köpt, var du har köpt det eller hur mycket du har spenderat.

Välkommen till Apple kreditkort, välkommen till framtiden! 

Författare :
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil använder sin expertis för att göra skillnad i finanssektorn. Han är utbildad på Syddansk Universitet och har varit General Manager på Intelligent Banker sedan 2013. Han har i sitt arbete hjälpt över 100 000 svenskar med deras finansiella behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved