Hur fungerar lån med pengar direkt på kontot?

Share
Tweet
Share

Ibland uppstår situationer när du behöver omgående tillgång till en summa pengar. Det kan vara att du har fått en stor, oväntad räkning eller att något i hemmet måste repareras. I dessa situationer kan det vara omständligt att gå till de traditionella bankerna som ofta har en lång handläggningsperiod. Som tur är finns det andra aktörer som erbjuder online lån med pengar direkt på kontot. Med den här typen av lån har du oftast pengarna på kontot så fort din låneansökan blivit godkänd. 

Viktigt att tänka på innan du lånar

Innan du tar ett lån med direktutbetalning bör du tänka dig om en extra gång. För att ett lån ska vara en trygg lösning måste du försäkra dig om att du har möjlighet att betala tillbaka det innan återbetalningstiden har utlöpt. Du ska därför se över din ekonomiska situation noga innan du eventuellt bestämmer dig för att låna pengar. Det är också fördelaktigt att jämföra flera olika långivare och deras villkor för att kunna välja alternativet som passar dig bäst.

Snabba och trygga lån

Möjligheten att kunna ta lån med direktutbetalning har flera fördelar. Det är bland annat enkelt, snabbt och smidigt. Oftast ansöker du direkt via långivarens hemsida eller via sms och du får som regel svar omgående. Vid en beviljad ansökan överförs pengarna till ditt konto.

Det finns många långivare att välja bland vilket gör att du enkelt kan hitta ett lån som passar dig och din ekonomiska situation. Du kan till exempel ofta välja mellan att betala tillbaka med månatlig avbetalning eller avbetala större delar eller hela lånet direkt.

När du inte har tid att vänta på bankernas långa handläggningstider är det en trygghet att veta att denna typ av lån finns.

Lån med pengar direkt in på kontot har också villkor

Långivarna ha sina egna villkor och krav som de ställer på låntagare när det kommer till att bevilja lån med direktutbetalning. Det är inte heller alla lån- och kreditgivare som erbjuder lån med direktutbetalning – det är alltså upp till dig att ta reda på om det är en möjlighet hos långivaren du gärna vill ansöka hos.

För att bli beviljad ett online lån måste du vara myndig (ibland kan långivare även ha äldre åldersgränser) och ha en deklarerad inkomst. Dessutom finns det andra krav när det kommer till folkbokföringsadress, innehav av Bank-ID och skulder. I vissa fall går det att låna trots att du har en betalningsanmärkning, men det brukar finnas begränsningar. Du får till exempel oftast bara ha ett visst antal betalningsanmärkningar, de får oftast inte vara för nya och du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Att återbetala lånet

Precis som alla andra lån har lån med direkt utbetalning en ränta och eventuellt andra avgifter, såsom uppläggnings- och avgifter. Olika långivare har olika återbetalningsupplägg vilket gör att du ofta kan välja mellan att betala tillbaka månadsvis under en längre period eller återbetala hela summan vid ett tillfälle. Här är det viktigt att du tar hänsyn till din ekonomiska situation och att du väljer återbetalningsalternativet som passar dig bäst. Även om en längre återbetalningstid innebär att räntan får lov att löpa över längre tid, vilket innebär att det kan kosta mer, så kan det ändå vara fördelaktigt om du har svårt att betala tillbaka allt på en gång.

Trygga, säkra och snabba lån

Att ta online lån som ger pengar direkt på kontot är enkelt, snabbt och tryggt – förutsatt att du lånar pengar hos trovärdiga långivare och endast lånar så mycket som du har ekonomiskt utrymme till. Lån med pengar direkt på kontot kan som sagt vara en bra lösning i situationer med oväntade utgifter, till exempel när bilen måste till reparation innan lönen hunnit komma in på kontot. Andra liknande situationer är om du måste betala en oförutsägbart dyr räkning, köp av nya vitvaror, fixa en vattenläcka etc.

Idag finns många låneaktörer att välja bland och de erbjuder flertalet lånkategorier (snabblån, smslån och privatlån). Det är därför väldigt fördelaktigt att läsa på lite och jämföra dina möjligheter innan du bestämmer dig för att ta ett lån. Var till exempel noga med att kontrollera vilka villkor de har och välj sedan alternativet som passar dig bäst.

Författare :
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil använder sin expertis för att göra skillnad i finanssektorn. Han är utbildad på Syddansk Universitet och har varit General Manager på Intelligent Banker sedan 2013. Han har i sitt arbete hjälpt över 100 000 svenskar med deras finansiella behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved