Jämför lån och banker

Share
Tweet
Share

Om du jämför lån och banker innan du ansöker om ett lån kan du lättare hitta vad just du behöver. Du har nämligen mycket att tjäna på att ansöka om ett online lån som passar just dig när det kommer till lånebelopp, återbetalningstid, räntor, avgifter etc.

I den här artikeln kommer vi dela med oss av några användbara tips som gör det enklare för dig att hitta det du vill ha. För även om du är i behov av snabba pengar bör det finnas tid till eftertanke innan du väljer typ av lån och vilken bank du ska ansöka hos.

Jämför lån och banker - snabbt och smidigt

Jämför lån och banker snabbt och smidigt direkt på internet innan du bestämmer vem du ska ansöka hos.

Beroende på hur mycket du behöver låna kan olika kreditgivare ge dig olika förmånliga avtal. För ett mindre lån på några tusenlappar kanske en typ av långivare/bank passar bättre medan andra aktörer kanske kräver att du lånar en större summa men kan samtidigt garantera dig en lägre avgift i utbyte. Om du i stället behöver en större summa pengar till t.ex. ett husköp vill du säkert hitta ett lån med en låg ränta och en flexibel amortering. Med andra ord bör du alltid jämföra dina möjligheter, oavsett om det handlar om ett snabblån eller ett bolån.

Det finns många aspekter du bör överväga innan du lånar pengar, även om du befinner dig i en situation som kräver att du agerar snabbt. Eftersom olika låneinstitut har olika affärsidéer passar de också olika kunder. Vad alla kreditgivare som vi samarbetar med har gemensamt är att de gör processen så snabb och smidig som möjligt för dig.

Vad skiljer låneinstituten åt?

Det som är viktigt att undersöka när du jämför online lån, såsom SMS-lån, och banker är villkoren för just den summa som du vill låna. Vissa erbjuder lägre ränta på större lån och andra har ingen uppläggningsavgift men kanske en aviavgift. Vissa passar bättre till dig som har en högre månadsinkomst och andra lån passar bättre på längre sikt med avbetalning på över fem-sex månader.

Låneinstituten som erbjuder online lån skiljer sig också åt när det kommer till synen på låntagarens inkomst eller befintliga betalningsanmärkningar. Hos vissa kreditgivare kommer du inte beviljas ett lån om du har betalningsanmärkningar i bagaget. Men när du jämför lån och banker här på vår hemsida kommer du se att vissa banker tillåter betalningsanmärkningar såvida de inte är allt för färska. Detta betyder att du inte nödvändigtvis straffas för att du en gång i tiden kanske, av olika anledningar, glömde eller missade en räkning.

Är du en återkommande kund hos en och samma kreditgivare finns det ofta även möjlighet att bli beviljad större summor med bättre villkor (förutsatt att du har skött dina tidigare återbetalningar).

Jämför lån och banker - för allas skull

Både banken/kreditgivaren och du som privatperson tjänar på att du jämför dina valmöjligheter innan du ansöker. Det är bättre för alla parter att du hittar en kreditgivare som kan ge dig lånet du behöver, när du behöver det. Här på Moneezy har vi listat ett brett utbud av låneinstitut som kan hjälpa dig med snabba online lån. Genom att gå igenom de olika alternativen innan du ansöker sparar du både din och långivarens tid. När du jämför privatlån och banker innan du ansöker kommer du öka chanserna att få ett positivt besked tillbaka, eftersom du redan innan vet att du uppfyller de specifika krav som långivaren i fråga ställer på dig. Se hur din inkomst, ålder, dina betalningsanmärkningar och din avbetalningsplan påverkar lånets totala kostnad, inklusive alla avgifter och räntor, och välj sedan den bank som ger dig mest för pengarna. 

Författare :
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil använder sin expertis för att göra skillnad i finanssektorn. Han är utbildad på Syddansk Universitet och har varit General Manager på Intelligent Banker sedan 2013. Han har i sitt arbete hjälpt över 100 000 svenskar med deras finansiella behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved