Jämför SMS-lån, snabblån och mobillån idag

Innehållsförteckning

Share
Tweet
Share

SMS-lån är väldigt populära på lånemarknaden idag. SMS-lånen tillhör kategorin av lån som omfattar små belopp med snabb utbetalning och kort återbetalningstid. Att ansöka om ett SMS-lån kan innebära att du får ett kompletterande ekonomiskt redskap som du kan använda till din fördel i många situationer, till exempel om tvättmaskinen eller kylskåpet går sönder.

Jämför SMS-lån som erbjuds av olika kreditgivare och välj ett med villkor som passar just dig!

I den här artikeln kommer vi att titta lite närmare på vilka olikheter bland långivarna du kan stöta på när du jämför online lån.

Jämför SMS-lån för att hitta rätt lån

Även en så enkel tjänst som utlåning av små belopp via SMS kan betyda helt olika saker i praktiken. När du jämför SMS-lån kommer du upptäcka att lånekostnaderna kan skilja sig åt, även om lånet är på samma belopp. Det är inte bara räntan som är det intressanta när du jämför lån, utan även uppläggningskostnader och utgifter i samband med aviseringar kan påverka vad du kommer betala för lånet. Vissa SMS-lån är räntefria men det brukar bara betyda att långivaren istället tjänar pengar på en lite högre fast avgift.

Vad som gäller när du inte betalar i tid är en annan sak som kan variera mellan långivarna. Många som tar SMS-lån emellanåt väljer att hänvända sig till samma kreditgivare eftersom de kan få vissa fördelar som återkommande kund. Vilka dessa eventuella förmåner är, kan du också med fördel hålla utkik efter när du jämför SMS-lån.

En annan faktor som är central när du jämför SMS-lån är hur snabb utbetalning det är på lånet. Ibland ansöker du kanske om lånet medan du befinner dig i en butik och om du då kan få pengarna mer eller mindre omedelbart så är det en stor fördel.

Fördelar med snabblån och mobillån

Ett mobillån är samma sak som ett SMS-lån och begreppet snabblån kan sägas att vara den mer övergripande kategorin för mindre lån som går snabbt att teckna. Kreditgivarna konkurrerar om låntagarna på olika sätt. Ett lån från ett företag kan innebära vissa fördelar men också nackdelar jämfört med att låna från en annan kreditgivare. Du bör alltså vara noggrann när du jämför SMS-lån, särskilt första gången du lånar pengar på detta sätt.

En jämförelsetjänst gör det enkelt för dig när du jämför SMS-lån. Det går väldigt fort och du kan få ett erbjudande inom kort efter att du fyllt i dina uppgifter online. Förutom att göra dina efterforskningar på långivarens hemsida kan det även vara en stor fördel om du utnyttjar möjligheten att ta del av vad andra låntagare tycker om olika låneinstitut. Du kan även själv hjälpa andra att jämföra SMS-lån genom att skriva ett omdöme när du har provat att låna pengar från en av långivarna vi samarbetar med.

Jämför SMS-lån snabbt och smidigt

Du ansöker förmodligen om SMS-lån och mobillån för att du önskar pengar in på kontot så snabbt som möjligt. Därför är det bra att använda en smart tjänst när du jämför smslån. På Moneezy ska du bara skriva in vad du är ute efter så kommer du att få flera erbjudanden som du sedan kan titta närmare på direkt på din dator eller i mobilen.

Att jämföra lån är jätteviktigt om du vill hitta de lånevillkor som passar bäst för dig och din situation.

Fundera på vad som är viktigt för dig; lägsta möjliga kostnad eller kortast möjliga handläggningstid? Eller kanske är du mest intresserad av att veta vad som händer om du inte betalar i tid? När du jämför smslån hos oss kan du som tidigare nämnt även se vad andra användare tycker om de företag som du funderar på att låna ifrån. Det blir helt enkelt tryggare och billigare att teckna ett online lån om du först jämför hos oss.

Jämföra lån - belopp och ränta

Ibland kan ett online lån vara till stor hjälp, inte minst när oförutsedda saker händer. Även om vi har skapat en budget, sparat ihop och skött vår privatekonomi kan det uppstå situationer när vi helt enkelt behöver få in ett extra tillskott i kassan. Det är dock viktigt att tänka på en del saker innan du ansöker om ett lån. Det allra bästa du kan göra för att förbereda din ansökan är att jämföra lån och banker. Då kan du enkelt få en överblick över vilka lånevillkor som är mest fördelaktiga, samt vilket lån som passar dig bäst.

Det finns vissa specifika saker du ska tänka på när du jämför lån. Det första är givetvis vilka lånebelopp låneföretagen erbjuder, eftersom det finns vissa banker som har ett minimum- respektive maxbelopp för sina lån. När du vet hur stort lån du vill ha och du har fått fram en lista med de låneföretag som erbjuder det du behöver, då är det dags att jämföra räntorna. Det är viktigt att titta på hur höga räntorna är på ditt lån eftersom de utgör en betydande del av den totala lånekostnaden. Det du bör kika på extra noga är den effektiva räntan, vilket är den faktiska räntan du betalar. Den inkluderar inte bara själva räntan, utan också andra avgifter som till exempel administrativa avgifter, aviavgifter och andra avgifter som långivaren kan ta ut för lånet. För att jämföra lån ska du även fylla i hur lång återbetalningsfrist du behöver. Se hur den effektiva räntan förändras om du betalar tillbaka inom en månad jämfört med ett år till exempel.

Andra punkter att jämföra

Olika låneföretag har olika låneregler och genom att jämföra lån kan du hitta det som passar dina omständigheter. En del lånar exempelvis ut till personer som är myndiga dvs. har fyllt 18 år, medan andra kräver att du är minst 20 år gammal. En del långivare ger inte lån till personer som har betalningsanmärkningar, medan andra låneföretag accepterar detta.

En annan sak som kan skilja sig åt mellan de olika låneföretagen är hur hög din taxerade inkomst måste vara för att ditt lån ska beviljas. De allra flesta kräver att du har en fast inkomst, men summorna kan skilja sig åt. När du ska jämföra lån är detta något du bör titta på. De flesta långivare kräver även att du är folkbokförd samt har en registrerad adress i Sverige.

Att jämföra lån är till din fördel

Om det är viktigt för dig att din ansökan behandlas utan att en kreditupplysning hos UC sker ska du ha detta i beaktning när du jämför lån. UC står för Upplysningscentralen och alla förfrågningar som kommer dit blir synliga för andra företag som använder sig av tjänsten. Om du söker ett lån där kreditupplysningen sker hos UC kan det försvåra att få framtida låneansökningar beviljade hos traditionella banker. Alla banker och låneinstitut ska, enligt svensk lag, göra en kreditprövning - men inte alla använder sig av UC. Genom att jämföra smslån, snabblån, mobillån och banker kan du med andra ord göra ett upplyst val som gynnar dig.

Det gäller att välja det lån som passar dina omständigheter idag och inom den närmsta framtiden.

Jämför olika lån på vår sida och när du hittar ett som passar dig ansöker du om lånet på långivarens hemsida snabbt och enkelt!

Författare :
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil använder sin expertis för att göra skillnad i finanssektorn. Han är utbildad på Syddansk Universitet och har varit General Manager på Intelligent Banker sedan 2013. Han har i sitt arbete hjälpt över 100 000 svenskar med deras finansiella behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved