Jämföra SMS-lån och snabblån online

Share
Tweet
Share

När du behöver extra pengar snabbt kan ett SMS-lån vara det bästa alternativet för dig. Idag finns det många långivare på den svenska lånemarknaden och det är viktigt att du är noggrann när du väljer vilket låneinstitut du ansöker hos. Det är även viktigt att veta vilket lån du ska välja. Vi vill göra det enkelt för dig att jämföra online lån, så att du kan hitta precis det lån som passar dig och dina förutsättningar allra bäst. 

Jämföra SMS-lån för att hitta rätt

Att låna pengar är något som många tror är både svårt och krångligt. Det är dock inte fallet i vårt moderna och digitaliserade samhälle. Att hitta det bästa lånet kan däremot vara lite krångligare, åtminstone om du ska göra grovjobbet med alla undersökningar och jämförelser på egen hand. Det finns en hel uppsjö av långivare som ständigt bedriver en hård konkurrens om potentiella kunder - därför är det också viktigt att du kan navigera i lånedjungeln.

Ett lån som är optimalt för en person kanske inte alls är bra för någon annan. Det är nämligen våra egna förutsättningar, behov och önskemål som styr vårt val när vi ska låna pengar.

Om du vill hitta det bästa lånet kan du med fördel använda dig av en välrekommenderad lånejämförelsetjänst - såsom Moneezy. Det är ett snabbt och smidigt sätt att få en bra överblick över de olika valmöjligheterna. Lånejämförelsetjänster sammanställer en mängd olika långivares erbjudanden och villkor. När du har kollat igenom listan med alternativ kan du snabbt och smidigt utfylla ansökan direkt på långivarens hemsida. Efter att långivaren i fråga har mottagit din ansökan får du svar inom kort. Att du jämför dina lånealternativ med hjälp av en jämförelsetjänst är som regel kostnadsfritt och det blir bindande först om du underskriver ett lånekontrakt. Att hitta det bästa lånet behöver alltså inte vara speciellt komplicerat eller omständligt.

En annan möjlighet är att du använder dig av en låneförmedlare. Hos en låneförmedlare kan du, med endast en ansökan, ansöka hos flera långivare samtidigt. Denna ena ansökan skickas ut till låneförmedlarens samarbetspartners och du kommer få låneerbjudanden från de relevanta aktörerna. Genom att använda dig av en låneförmedlare kan du även upprätthålla din kreditvärdighet, eftersom en ansökan även innebär endast en kreditupplysning. Att det endast görs en kreditprövning medför nämligen en mindre effekt på din kreditvärdighet. Detta gör sig speciellt gällande om kreditupplysningen tas hos Upplysningscentralen (UC). Om du har många registreringar hos UC kan det nämligen försvåra möjligheterna att få igenom ansökningar om nya krediter och lån i framtiden.

Ifall du behöver pengar snabbt kan ett snabblån vara ett bra val, eftersom du kan låna en mindre summa som utbetalas redan samma dag eller nästkommande bankdag. Det finns även ett utbud av långivare som utbetalar snabblån och SMS-lån även på helgerna.

Se till att jämföra online lånen utifrån dessa kriterier för att hitta det optimala lånet för dig:

  • Lånebelopp - välj en långivare som erbjuder ett passande lånebelopp. Ansök inte om mer än du behöver!

  • Återbetalningstid - välj en rimlig återbetalningstid och kom ihåg att den även kan påverka räntorna för lånet.

  • Jämför vilka räntor de olika lånen har för att veta hur stor den reella lånekostnaden blir.

  • Krav från långivarna - långivarna ställer olika krav på sina låntagare, såsom krav gällande ålder, inkomst, betalningsanmärkningar etc. Välj en långivare vars krav du uppfyller.

Att tänka på innan du ansöker om ett lån

Innan du skickar iväg en låneansökan bör du se över det verkliga lånebehovet. Du ska dessutom se till att skaffa dig en god överblick över din privatekonomi för att säkerställa att du klarar av återbetalningen. När det kommer till att välja långivare är det viktigt att samla in tillräckligt med information för att hitta det bästa lånet. Du kan som tidigare nämnt underlätta för dig själv genom att ta hjälp av lånejämförelsetjänst eller en låneförmedlare. Ha is i magen och fall inte för första bästa erbjudande.

Jämföra online lån och skapa en budget

Förutom att jämföra olika SMS-lån och snabblån är det väldigt viktigt att du sätter upp en realistisk budget. Du måste som sagt veta att du kan betala tillbaka ditt lån inom återbetalningsfristen, annars risekarar du skuldsättning. Lägg hellre upp en längre återbetalningsplan, trots att det kan medföra ett högre pris i slutändan, ifall du tror att det kan bli svårt att betala tillbaka inom en kortare tidsfrist. Var noga när det kommer till hur mycket du lånar och låna alltid ändamålsstyrt. Det kan även vara en bra idé att hitta ett låneföretag som du kan bygga en relation med, eftersom flertalet låneföretag beviljar större lånebelopp och erbjuder en snabbare utbetalning till återkommande kunder (såklart förutsatt att du tidigare har skött din återbetalning).

Ett lån ska aldrig vara ett substitut för en inkomst, men det kan vara en bra lösning för tillfälliga ekonomiska problem.

Räntor, återbetalningsfrister och nöjda kunder

Du väljer själv i vilken takt du vill betala tillbaka, men tänk på att ju längre återbetalningstid du väljer desto större blir lånets totala räntekostnad. När du ska jämföra SMS-lån och snabblån kan du se hur lånekostnaden förändras beroende på hur många månaders återbetalningstid du väljer. Här på Moneezy kan du enkelt filtrera ditt sökresultat genom att ange det du behöver när det kommer lånebelopp och löptid.

Den effektiva räntan är extra viktig att hålla koll på, den påverkar nämligen lånets totalkostnad.

När du väl har hittat lånet som passar dig klickar du dig vidare in på långivaren i frågas hemsida och utfyller ansökan. På vår hemsida kan du även se hur andra låntagare har betygsatt låneföretagen. Tack vare det kan du enkelt välja det företag med högst betyg och flest nöjda kunder.

Hitta det bästa lånet

När det handlar om att hitta det bästa lånet är det en bra idé att hålla huvudet kallt. Långivarna försöker locka kunder med låga räntor och snabb utbetalning, men det gäller att vara ordentligt påläst. Genom att överlåta grovjobbet med att samla information om de olika aktörerna på marknaden till en lånejämförelsetjänst kan du istället lägga ner mer tid på att granska dessa uppgifter. Det finns inget lån som passar alla, och därför måste du utgå från dina egna önskemål och förutsättningar om du vill hitta det bästa lånet. Vilka egenskaper ett bra lån har beror helt och hållet på vem du frågar. Du ska alltid välja en långivare som på bästa sätt uppfyller dina förväntningar.

Författare :
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil använder sin expertis för att göra skillnad i finanssektorn. Han är utbildad på Syddansk Universitet och har varit General Manager på Intelligent Banker sedan 2013. Han har i sitt arbete hjälpt över 100 000 svenskar med deras finansiella behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved