logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Automatiserad online ansökan
Lånebelopp
1 000 - 20 000 kr
Löptid
3 - 30 månader
Eff. ränta
26,5 - 74,4 %
Min. ålder
18 år
1 000 kr
20 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
50.45%
Kreditkostnader (uppsk.)
5 876,38 kr
Total återbetalning (uppsk.)
25 876,38 kr
Mån. betalning
2 156 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 5 000 kr till 19,5 - 39,5 % bunden årsränta (eff. ränta på 74,4 %) upplagt på 12 månader. Totalt att återbetala 6 672,89 kr inkl. avgifter. (556,07 kr/mån.). Max. eff. ränta: 74.4.

Saldo

I Sverige finns det ett stort antal långivare och banker som erbjuder online finansiering. Men alla låneinstitut uppstartades inte nödvändigtvis här i Sverige. Saldo är en av långivarna som etablerades i andra länder innan de också kom till Sverige. Saldo grundades år 2006 i Finland och sedan 2020 är de även verksamma i Sverige och Litauen. De arbetar ständigt för ytterligare internationell expansion och för att lansera nya produkter. De eftersträvar att kunna erbjuda sina kunder och samarbetspartners teknologiskt avancerade finansiella tjänster, samtidigt som de agerar som en ansvarsfull långivare. 

Vad är Saldo för något?

Saldo är alltså en långivare som erbjuder privatlån och kontokredit. De erbjuder olika lån mellan 1000 kr och 20 000 kr. De erbjuder bland annat Snabblån, Privatlån, SMS lån, Fritidslån m.fl. En av favoriterna är Saldo kredit med en kreditgräns på 5000 eller 20 000 kr. De arbetar konstant mot att förbättras och öka sitt utbud, det tillkommer därför nya produkter och tjänster löpande. 

Saldo kredit

Saldo kredit är som sagt en av de mest populära lösningarna hos bland Saldos kunder. Kredit saldo är en kontokredit med en kreditgräns på upp till 5000 kr eller 20 000 kr. Det är möjligt att göra uttag från kontokrediten på belopp mellan 3000 och 20 000 kr, beroende på vilken kreditgräns man har. 

Fördelen med en kontokredit i stället för ett lån är att med en kontokredit har man det godkända beloppet tillgängligt hela tiden och slipper ansöka om ett nytt lån varje gång man behöver en hjälpande hand. Därmed får man pengarna in på kontot inom fem minuter. Det fungerar alltså som en form för buffert och är egentligen som ett kreditkort, bara utan själva kortet att hålla koll på. 

Vem kan ansöka om en Saldo kredit?

När man ansöker om en kredit eller ett lån hos Saldo ska man ange sina personuppgifter och genomgå en obligatorisk kreditupplysning. Alla långivare ställer sina egna krav på låntagare och de varierar beroende på vem man ansöker hos. Här kommer några av punkterna som Saldo tar i betraktning: 

 • Man måste ha ett svenskt personnummer
 • Man ska ett BankID
 • Man ska som regel ha en inkomst från antingen arbete eller pension, men de kan i enstaka tillfällen godkänna ansökningar trots ingen fast inkomst
 • Man får inta ha några betalningsanmärkningar

Så här ansöker man om Saldo kredit eller Saldo lån

Saldo erbjuder en snabb och smidig ansökningsprocess som föregår online direkt på deras hemsida. Deras låneservice är helautomatiserad vilket medför ett snabbt svar, oftast inom fem minuter. De erbjuder möjligheten att ansöka om lån dygnet runt! Här kommer ansökningsprocessen steg för steg: 

 1. Välj lån: här väljer du lånet som passar bäst till dig och din situation.
 2. Fyll i ansökan: ansökan utfylls direkt på hemsidan och det tar omkring tre minuter. Det krävs inget pappersarbete utan allt som behövs är ett BankID.
 3. Utbetalning: så fort ansökan blivit godkänd kommer pengarna utbetalas till det angivna bankkontot.
 4. Fler uttag upp till kreditgränsen: det är möjligt att ta ut hela det beviljade beloppet eller göra mindre uttag vid behov.

I förbindelse med en ansökan kommer Saldo ta en kreditupplysning på låntagaren och resultatet kommer vara med till att avgöra om ett lån beviljas eller ej. Flertalet faktorer spelar en roll när långivare värderar en ansökares återbetalningsförmåga. 

Utbetalning av Saldo kredit och lån

Lånet insätts som regel på bankkontot inom några minuter. Detta förutsatt att det angivna bankkontot som pengarna ska sättas in på är hos någon av följande banker: Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank eller Handelsbanken. Är bankkontot hos en annan bank kommer pengarna antingen samma bankdag eller nästa bankdag. 

Ansök om fler uttag från en Saldo kredit

Är man intresserad i att göra fler uttag, lite åt gången vid behov, så gör man det genom att logga in på MySaldo via deras webbportal. Därefter väljer man beloppet man önskar ta ut och signerar åter igen med BankID. Pengarna kommer utbetalas direkt. Det är även möjligt att skicka ett sms med önskat uttagsbelopp – detaljerad information finns att tillgå på hemsidan. 

Ansök om Saldo kredit utan UC

En Saldo kredit utan UC innebär helt enkelt att Saldo tar sina kreditupplysningar hos ett annat kreditupplysningsföretag än just Upplysningscentralen (UC). De samarbetar nämligen med Bisnode, ett av de andra välkända upplysningsföretagen. Det kan vara fördelaktigt när det kommer till kreditvärdighet och därmed chansen att beviljas framtida lån och krediter. 

Återbetalning av Saldo kredit

Precis som med alla andra sorters lån är återbetalning A och O även för en kontokredit. Skillnaden mot ett lån, t.ex. ett snabblån eller privatlån, är att med en kontokredit betalar man enbart ränta på beloppet man reellt använder från kontokrediten. Med andra ord betyder det att om man inte tar ut hela kreditgränsen, men en mindre summa, så återbetalar man enbart den mindre summan. Pengarna sätts in på kontokrediten igen och är klara till användning så snart man har återbetalat lånet. 

Den mer precisa återbetalningskostnaden är individuell och kommer an på flera olika faktorer. Förutom kostnaden för själva lånet tillkommer även räntan, uppläggningsavgift och uttagsavgift. Det är därför viktigt att ha alla kostnader i bakhuvudet innan man ansöker. Sköter man inte återbetalningen riskerar man eventuella påminnelseavgifter och i värsta fall ett ärende hos Kronofogden. 

Saldo kundtjänst

Det är möjligt att kontakta Saldo kundtjänst via telefon, e-post och direkt i chatten på hemsidan. Information gällande öppettider och kontaktinformationen finns att tillgå på deras hemsida. 

Saldo – en sammanfattning

Innan man bestämmer sig för hos vilken långivare man ska ansöka hos är det viktigt att jämföra sina alternativ. Det handlar om att väga för- och nackdelar mot varandra eftersom det kan hjälpa en i valet av långivare. Vem vet, kanske är det Saldo som bäst uppfyller önskemålen? Här kommer en kort sammanfattning med några av fördelarna med Saldo: 

 • Erbjuder flera sorters lån och en flexibel kredit
 • Man kan ansöka online dygnet runt
 • Lån och krediter utan UC

Alternativ till Saldo

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Binly logo
Låna med Creditsafe
Direktutbetalningar 24/7
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved