Låna pengar till depositionen när du ska flytta

Innehållsförteckning

Share
Tweet
Share

Är det dags att flytta? Hyresvärdar kräver ofta att nya hyresgäster erlägger en depositionsavgift innan inflyttning. Depositionen är typiskt en större summa pengar - ofta en eller två månadshyror.

Man kan ansöka om ett mindre online lån för att få mer utrymme i budgeten i förbindelse med en flytt.

Att låna pengar till depositionen blir allt vanligare, inte minst bland unga personer som ska hyra sin första lägenhet. Avgiften fungerar som en säkerhet för hyresvärden och betalas tillbaka till hyresgästen vid utflyttning så länge inga skador på bostaden eller inredningen uppstått under hyrestiden. Det är alltså pengar som hålls innestående under en längre tid och många har svårt att avvara sådana summor. Då kan ett lån för att täcka depositionen vara en alternativ lösning.

Låna pengar till depositionen

Att låna pengar till depositionen vid en flytt blir allt vanligare. I många städer är det mycket svårt att hitta en bostad och kötiden till hyreslägenheter är extremt lång. I ett flertal städer krävs det över 10 års tid i kö för att man ska få chans att hyra en lägenhet.

Att kunna erlägga depositionen direkt utan att orsaka dröjsmål eller besvär för hyresvärden är dessutom något som ökar chansen att få tag i en bostad snabbt.

Förutom själva depositionen är en flytt oftast förknippad med andra utgifter såsom inköp till den nya bostaden, eventuellt hyrning av en flyttbil etc. Det kan därför underlätta om man får finansiell stöttning eftersom det kan vara svårt att spara ihop alla pengar.

Hos Moneezy kan du enkelt jämföra lån från olika banker, och således avgöra vilket lån som är bäst för dig.

Hitta rätt långivare eller bank med bäst villkor

Att hitta rätt långivare när man vill låna pengar till depositionen är numera enkelt. Moneezy erbjuder en modern tjänst där man får en bra överblick över vilka långivare som kan vara aktuella. Dessutom kan man filtrera bland resultaten för att hitta helt rätt match utefter sina behov. Man kan enkelt filtrera och sortera med hjälp av önskat kreditbelopp och löptid. Man kan därmed mycket enkelt ansöka om t.ex. ett privatlån helt kostnadsfritt och utan förpliktelser. Efter genomförd ansökan får man snabbt svar och kan då välja om man vill acceptera eller avböja erbjudandet man får. Det är först om man underskriver ett låneavtal som man förpliktigar sig.

Författare :
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil använder sin expertis för att göra skillnad i finanssektorn. Han är utbildad på Syddansk Universitet och har varit General Manager på Intelligent Banker sedan 2013. Han har i sitt arbete hjälpt över 100 000 svenskar med deras finansiella behov.

Relaterade artiklar

27 november 2023
Lär dig mer om vad ett smart hem kan göra för dig
Njut av bekvämlighet, komfort och energieffektivitet med ett smart hem. Styr ditt hem var som helst med hjälp av din mobila enhet. Läs mer om smarta hem här!
Läs mer
15 maj 2023
Upptäck vilka sorters lån som finns på marknaden
Osäker på vilket online lån som passar till din situation? Här får du en uppsummering med de olika lånen och en jämförelsestjänst för att hitta det bästa lånet.
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved