logo
Lös dyra lån och krediter
Få låneförslag från flera långivare
Tryggt och säkert
Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Eff. ränta
7,17 - 29,99 %
Min. ålder
18 - 70 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Advisa

Går du i tankar om att ansöka om ett online lån? Det finns många olika anledningar till att man, vid vissa tillfällen i livet, är i behov av ett lån för att ge lite extra stöttning till sin ekonomi. Men vart ska man egentligen börja när man vill ta ett lån? Ett bra ställe att börja är på en jämförelsestjänst för lån. Advisa är en av dessa jämförelsestjänster på marknaden, som dessutom är helt kostnadsfri att använda. Men vad är advisa och vem äger advisa? Advisa AB grundades 2011 med ambitionen om att göra det lättare för privatpersoner att förbättra sin ekonomiska situation. Idag har de sitt kontor i centrala Stockholm och deras team utgörs av 56 anställda. Sedan 2015 har de tillstånd från Finansinspektionen. De arbetar utefter sina grundvärderingar: schyssta, ansvarsfulla, uppriktiga, passionerade och resultatorienterade. Advisa är en av de ledande låneförmedlarna på den svenska marknaden och de hjälper dig att hitta det alldeles perfekta lånet utefter din unika situation. Det är alltså ingen bank utan en plattform där du som låneansökare får hjälp och vägledning i sökandet efter det mest optimala valet för just dig!

För att kunna erbjuda ett stort urval av lånemöjligheter och därmed kunna tillgodose ansökarnas önskningar samarbetar Advisa med 40 långivare/banker i Sverige. Men vilka banker samarbetar advisa med? De samarbetar med bland annat Swedbank, SEB, Nordea, ICA Banken, IKANO Bank, Coop, Resurs Bank, bank norwegian m.fl. I och med deras väletablerade samarbeten kan man genom endast en ansökan få flera lånealternativ och förslag från de 40 långivarna. Fördelen med att jämföra lån hos Advisa är att jämförelseprocessen hos flertalet långivare på samma gång endast kräver 1 kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Kreditupplysningen är bankernas sätt att kontrollera ansökarens kreditvärdighet. Det är väldigt fördelaktigt eftersom flera kreditupplysningar hos UC medför en reducerad kreditvärdighet och därmed också lägre chanser att få beviljat ett lån med låg ränta.

Genom advisa kan man alltså helt kostnadsfritt jämföra lån hos ett stort urval av långivare och efterföljande få flera olika lånealternativ – allt föregår tryggt och säkert och Advisa står under tillsyn av Finansinspektionen.

Advisas utbud

Advisa eftersträvar att förbättra sina kunders ekonomiska situationer. För att göra detta erbjuder Advisa flertalet olika tjänster:

Samla lån och krediter: hos advisa kan man snabbt och enkelt jämföra långivare för att hitta det bästa alternativet för att samla sina lån och krediter. Genom att göra det kan man både sänka sin månadskostnad och skapa sig en bättre ekonomisk överblick.

Låna pengar: möjligheten att kunna jämföra lån hos advisas många samarbetspartners ökar chansen att hitta ett lån med en låg ränta. Det är kostnadsfritt och det är inte heller bindande. De erbjuder bland annat billån, båtlån, blancolån och privatlån. Dessutom görs det baserat på endast 1 kreditupplysning hos UC.

Trygghetsförsäkring: advisa försäkring är en trygghetsförsäkring som ökar den ekonomiska tryggheten under skeden i livet som kan påverka den ekonomiska situationen negativt. I situationer såsom t.ex. plötslig arbetslöshet eller sjukskrivning kan inkomsten och privatekonomin bli lidande. Då kan en trygghetsförsäkring, som är beräknad utefter din ekonomi och anpassad därtill, vara en riktig räddare i nöden.

Privatlån hos Advisa

Privatlån är, precis som det låter, lån för privatpersoner. Advisa lån kan användas till exakt vad som helst, det är helt enkelt låntagaren själv som bestämmer vad pengarna ska finansiera. Är det pengar till den nya tvättmaskinen? Eller är det dags att uppfylla en av dina drömmar? Oavsett ändamål kan ett privatlån vara det som behövs. Den lilla extra knuffen i rätt riktning. Advisa står på konsumenternas sida när det kommer till att ansöka om lån. Det går snabbt och smidigt att jämföra sina lånemöjligheter bland de 40 långivarna som advisa samarbetar med.

Privatlånet, även kallat ett blancolån/konsumtionslån, är ett lån utan säkerhet (d.v.s. det krävs ingen kontantinsats, inte heller en borgensman som säkerhet) på upp till 600 000 kr. Lånjämförelsen och låneansökan görs bägge två snabbt och smidigt direkt på advisas hemsida.

Advisa privatlån – vem kan ansöka?

När man ansöker om lån finns det en del krav och villkor som ska vara uppfyllda för att man ska få sin låneansökan beviljad. Detta eftersom det säkrar att man är i stånd att kunna återbetala lånet till långivaren. Det är långivaren/bankens säkerhetslina för att säkerställa att de får tillbaka sina utlånade pengar. För att ansöka om advisa lån ska man uppfylla dessa punkter:

  • Minimumålder på 18 år
  • Man ska ha en fast inkomst (omfattar även pension och inkomst från eget företag)
  • En minimuminkomst på 10 000 kr per månad, eller 120 000 kr per år
  • Man får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden

En betalningsanmärkning är något som några gånger kan sätta käppar i hjulet vid en låneansökning. Dock finns det en del banker som accepterar betalningsanmärkningar så det finns absolut en chans, om än den är lite mindre. Två saker som ökar kreditvärdigheten är att samla eventuella befintliga lån och krediter (läs mer under ”Att samla lån & krediter med Advisa), samt att ansöka om lån med en medsökande. En medsökande fördubblar nämligen säkerheten ur bankernas perspektiv. Men för att det ska öka chanserna så förutsätter det att den medsökande har en bra och stabil ekonomi. Om det är så att man får avslag på sina låneansökningar kan man vända sig till Advisa för att få personlig rådgivning angående hur man kan förbättra sin situation och öka sina chanser.

Så går det till att ansöka om advisa lån

Det är alltså väldigt enkelt att ansöka om lån online på advisas hemsida och man slipper allt som heter bankbesök och telefonköer. Processen utgörs av följande 3 steg:

  1. Ifyll och skicka in ansökan: gäller både för nya låntagare samt för de som vill samla befintliga lån. det ifyllda ansökningsformuläret skickas till de 40 långivarna och efterföljande visas lånealternativen direkt på skärmen.
  2. Välj det bästa förslaget: svarstiden varierar mellan de olika långivarna (oftast inom 24 timmar) men det första svaret kommer oftast redan efter en minut (Advisa meddelar om varje svar man får via ett SMS) – utifrån förslagen kan man själv välja det som passar bäst!
  3. Signera: det sista steget är att man ska skriva på lånehandlingen. Det görs enkelt digitalt (alternativt för hand) och lånet betalas sedan ut en kort tid efter signeringen av avtalet. I vissa tillfällen kan långivarna efterfråga ytterligare kompletterande information i samband med ansökningen.

Som tidigare nämnt är det alltså helt kostnadsfritt och det är inte på något sätt bindande att ansöka. För att man ska kunna kika på, och överväga, de lånealternativ man har mottagit är ansökan giltig i hela 30 dagar.

Befintliga kunder hos advisa kan via advisa logga in få åtkomst till advisa mina sidor. Vilket är en personlig profil med alla upplysningar och all nödvändig information rörande allt personligt som har med Advisa att göra (lån, avbetalningar etc). Man loggar in genom att först ange sitt personnummer och legitimerar sig med hjälp av sitt BankID.

Advisa lån – återbetalning

Ett lån innebär ju att man lånar pengar från en bank/långivare. Därför är det också ett krav att man ska återbetala lånebeloppet plus räntan på lånet. Räntan bestäms helt och hållet utifrån ansökarens förutsättningar. Det går alltså inte att ange en fast ränta som alltid är gällande utan långivarna/bankerna baserar den på kundens individuella ekonomiska situation. Dock ökar chanserna att få ett förslag med en låg ränta när man använder sig av Advisas jämförelsestjänst. Eftersom bankerna som mottager låneansökan konkurrerar om att bli valda av låntagaren.

Då man som kund hos Advisa har fri amorteringsrätt på alla sina advisa lån har man möjlighet att, när som helst, avbetala och lösa ut sitt advisa lån. Dessutom kan man i efterhand ändra sitt önskade lånebelopp. Kanske var det så att man insåg att det faktiskt behövs ytterligare några slantar i tillägg. Kreditupplysningen är gällande i endast 5 dagar, därför rekommenderar Advisa att man ska höra av sig till dem så snabbt som möjligt. Detta för att slippa ännu en kreditupplysning och därmed en negativ påverkan på kreditvärdigheten. Advisas kontaktinformation finns att tillgå under advisa kontakt på deras hemsida.

Att samla lån & krediter med Advisa

Advisas jämförelsestjänst erbjuder möjligheten att hitta ett passande lån med låg ränta. De prispressar bankerna till att komma med förslag med låga räntor. Men förutom detta kan advisa även hjälpa till att sänka räntorna på redan befintliga lån. Nu kanske du tänker ”hur fungerar det?”. Jo, med advisa samla lån kan man få hjälp att samla alla sina lån och krediter till ett enda samlingslån med endast en ränta. Genom att samla sina lån kan man inte bara sänka sin månadskostnad utan man förbättrar även den ekonomiska översikten och får mer koll på sina utgifter. Som ett extra plus kan man förbättra sin kreditvärdighet och därmed öka sina chanser genom att samla lån och krediter.

Precis som vid ansökning om privatlån (se ovan) föregår själva ansökningen online direkt på advisas hemsida. Proceduren är den samma och i sin ansökning anger man det totala lånebeloppet, återbetalningstiden och resterande personliga upplysningar. Kraven för att få ansöka om ett samlingslån är de samma som för ett privatlån. Även här är räntan baserad på de individuella förutsättningarna, man kan när som helst avbetala/lösa ut hela sitt samlingslån och det går alltid att göra en beloppsjustering i efterhand (även här rekommenderas man att höra av sig till Advisa inom 5 dagar för att undvika ytterligare kreditupplysningar).

Varför man ska välja advisa – en sammanfattning

Advisa är helt klart en av de större aktörerna på marknaden när det kommer till att jämföra lån bland ett stort urval av långivare. Utifrån ovanstående information om Advisa kan man se flertalet fördelar med att använda sig av Advisas tjänster i sökandet efter det där lånet som bara passar som handen i handsken. Här kommer en summering av de gynnsamma fördelarna:

  • Hos Advisa jämför du lån hos upp till 40 långivare, vilket är fler långivare än hos någon annan förmedlare
  • Det går snabbt, enkelt och med endast 1 kreditupplysning hos UC
  • Det är kostnadsfritt, icke bindande och det finns möjlighet till personlig rådgivning
SpeakerCamera
09.36
Advisa

Alternativ till Advisa

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved