logo
Samla dina lån och krediter
Gratis och oförpliktande
Spara pengar med lägre ränta
Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Eff. ränta
3,99 - 32,41 %
Min. ålder
20 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Axo Finans

Det där med att bestämma sig är inte alltid helt enkelt. Speciellt inte om det finns en hel uppsjö av möjligheter att välja på… För fler alternativ betyder även att det är fler möjligheter att sortera i för att hitta det absolut bästa. Detta med valmöjligheter gör sig gällande för många aspekter i vår vardag, inte minst när det kommer till långivare och lån. Det breda utbudet av långivare och låneerbjudanden är väldigt gynnsamt ur låntagarens perspektiv, eftersom det finns mer att välja på. Men i stället för att man själv ska sitta och leta igenom hela internet efter långivare så kan man använda sig av Axo Finans. De är nämligen låneförmedlare med syftet att förmedla privatlån och samlingslån mellan låntagare och långivare. Axo Finans har, förutom i Sverige, även verksamhet i Norge. Hos Axo Finans samarbetspartners kan man ansöka om lån mellan 5. 000 och 600. 000 kr.

Vad är Axo Finans?

Som sagt så är Axo Finans en låneförmedlare, men vad innebär det? Jo, de kan ses som match makers mellan låntagare och långivare. Det hela går ut på att låntagaren fyller i en ansökan hos Axo Finans, som efterföljande presenterar ansökan för flera olika långivare och banker. Därmed behöver man som kund endast fylla i en ansökan för att ansöka hos flertalet aktörer på en gång. Axo Finans uppgift är alltså att underlätta sina kunders ansökningsprocess och ansöka om lån hos olika långivare åt dem. Men vad får Axo Finans ut av det? Det är kostnadsfritt för Axo Finans kunder att använda sig av deras tjänst. Detta är en möjlighet eftersom låneinstituten som de samarbetar med utbetalar en ersättning till Axo Finans. Med andra ord är det Axo Finans banker och långivare som gör det möjligt att det i andra änden är gratis för kunder att använda sig av Axo Finans. Verksamheten regleras under Finansinspektionens riktlinjer och arbetar för en sund utlåning.

Vilka är Axo Finans samarbetspartners?

Axo Finans samarbetar med ett stort urval av banker och långivare på lånemarknaden. Det handlar inte enbart om stora svenska banker utan även nordiska och internationella långivare. Det är, från låneinstitutionernas sida, en konkurrens om att få låntagarna att välja just dem, så därför ligger de i deras intresse att kunna erbjuda det där lilla extra.

När Axo Finans mottager en låneansökan så behandlas den hos följande 31 låneinstitutioner: Bank Norwegian, Santander, Nordax Bank, Collector Bank, Bluestep, SevenDay Bank, Marginalen Bank, Frogtail, Svea, Tryggkredit, Moank, Ikano Bank, Credento, TF Bank, Lån & Spar Bank, Konsumentkredit, Nordnet, Fria, Thorn Privat Finans, Brocc, Coop (MedMera Bank), Instabank, Euroloan, Resurs Bank, Nystart Finans, Avida, Wasa Kredit, Forex Bank, Lendify, re:member och Komplett Bank.

Axo Finans – så fungerar det

Konceptet med Axo Finans är alltså att man som kund fyller i en låneansökan som de så presenterar för sina samarbetspartners. Det är utifrån informationen i låneansökan som de olika långivarna kan komma med låneerbjudanden. Vilka samarbetspartners som kommer med lånemöjligheter beror alltså på de personliga uppgifterna i ansökan. De olika långivarna erbjuder olika lånebelopp mellan 5. 000 och 600. 000 och löptider mellan 1 – 20 år. Dessutom varierar räntorna och eventuella tillkommande utgifter beroende på vilken långivare eller bank det handlar om. Men tack vare det breda spannet i både summa och löptid så kan man som låntagare hitta en långivare som erbjuder ett belopp och en månadskostnad som passar den enskilda ekonomiska situationen.

Axo Finans Privatlån

Är det dags för en renovering, befinner man sig i en situation där man ska betala oväntade utgifter eller vill samla sina smålån och krediter, så kan ett privatlån komma väl till pass. Det helt klassiska exemplen är en tvättmaskin som ger upp eller en bil som inte vill starta. Detta typ av lån är ett lån utan säkerhet (banken kräver inte att man ställer ett objekt som säkerhet för lånet) och en godkänd låneansökan kan ge möjlighet till snabba pengar. Dock är det, precis som med alla lån, viktigt att man endast ansöker om lån vid behov och låter bli att låna mer än vad man behöver.

Vem kan ansöka om ett Axo Finans Privatlån?

Specifika krav och villkor från långivarens sida är ett sätt för dem att säkerställa att låntagaren klarar av en återbetalning, samtidigt som det även är för att beskydda låntagaren från att hamna i ekonomiskt dåliga situationer. I princip kan alla skicka in en låneansökan, men hos Axo Finans ska man uppfylla följande villkor:

 • Man måste ha en fast inkomst, som man kan uppvisa
 • Åldersgränsen är 18 år
 • Man får inte ha några aktiva inkassoärenden

Skulle det vara så att man inte uppfyller ovanstående så krävs det en medsökande för att kunna ansöka.

Att ansöka om ett Axo Finans Privatlån

Själva ansökningen om ett Axo Finans Privatlån görs genom att fylla i ett ansökningsformulär direkt på deras hemsida. Så här går det till:

 1. Ifyll ansökningsformuläret: ange önskat lånebelopp och återbetalningstid, samt övriga personliga uppgifter.
 2. Axo Finans mottager ansökan och skickar den vidare till behandling hos deras samarbetspartners.
 3. Axo Finans jämför villkoren och den effektiva räntan för att låntagaren ska kunna hitta det perfekta lånealternativet.
 4. Svar inom 2 timmar: som regel kommer svaret på ansökan inom 2 timmar och det innehåller det beviljade lånebeloppet samt månadskostnaden i förbindelse med lånet. Det är sedan upp till låntagaren om vidkommande vill acceptera låneerbjudandet eller ej.

Axo Finans arbetar för att göra lånprocessen så smidig som möjligt för sina kunder. Därför strävar de efter att besvara låneansökningar inom de där 2 timmarna, förutsatt att de har öppet (deras öppettider finns att tillgå på hemsidan).

I samband med en låneansökan kommer Axo Finans ta en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Axo Finans utan uc är alltså inget alternativ. Däremot mynnar denna ena kreditupplysning ut i en ansökan hos alla deras samarbetspartners. Därmed undgår man i alla fall flera kreditupplysningar i sitt register.

Axo Finans, när kommer pengarna?

Många ansöker om online lån i förbindelse med oförutsedda utgifter. Därför ligger det oftast i kundernas intresse att få pengarna in på kontot inom inte allt för länge. Som sagt så tar det ca 2 timmar att få svar på sin ansökan under deras öppettider. Därefter tar det ca 1 – 3 arbetsdagar för Axo Finans utbetalning att gå igenom. Med andra ord går det ca 1 – 3 dagar från det att man accepterar låneerbjudandet, till det att pengarna finns på det angivna bankkontot.

Väljer man att signera sin ansökan med BankID så reducerar man tiden det tar från det att man skickar in sin ansökan till det att man har pengarna på kontot.

Återbetala Axo Finans Privatlån

Lån ska återbetalas och Axo Finans privatlån är inget undantag. Den effektiva räntan på lånet utgör störstadelen av lånekostnaden och återbetalningen. Förutom räntan så påverkar även den valda återbetalningstiden och eventuellt andra tillkommande kostnader. Den effektiva räntan på ett lån hos Axo Finans är individuell och bestäms baserat på den personliga ekonomiska situationen och kreditupplysningen hos UC. Det stora svängrummet i återbetalningstid på 1 – 20 år medför stor frihet och man kan anpassa återbetalningen utefter statusen på sitt bankkonto. Dock bör man ha i åtanke att en kortare återbetalningstid även medför högre månadskostnader.

Men bara för att man valde en viss återbetalningstid när man ansökte så betyder inte det att man är låst, utan det är möjligt att återbetala mer än vad återbetalningsbeloppet är satt till. Dessutom kan man välja att återbetala allt på en gång om man har möjlighet till det.

Det är extremt viktigt att man sköter sin återbetalning om man vill undgå onödiga påminnelseavgifter eller i värsta fall betalningsanmärkningar eller ärenden hos Kronofogden.

Axo Finans kontakt

Axo Finans är en godkänd och seriös aktör som även har rosats av sina kunder på Trustpilot (socialt nätverk för kundrecensioner). Kunderna sätter pris på den snabba behandlingen av ansökningar och bra service. Har man ett aktivt lån hos Axo Finans kan man genom att välja ”axo finans logga in” få tillgång till ”axo finans mina sidor”, där man kan se informationen omkring sitt lån. vill man däremot ha kontakt med en anställd så sitter deras kundservice redo veckans alla dagar och kan nås både via telefon och mejl under öppettiderna. Kontaktuppgifterna till Axo Finans kundtjänst finns att tillgå på hemsidan.

Axo Finans Samlingslån

Ett samlingslån hos Axo Finans går ut på att man flyttar sina spridda smålån och krediter till en och samma bank – banken med bäst villkor. Det fungerar på så sätt att man ansöker om ett samlingslån för att lösa sina andra befintliga lån och därmed få ett enda lån med bättre villkor. Detta ger en hel del fördelar:

 • Färre avgifter: eftersom de olika lånens/krediternas avgifter försvinner. Kvar blir avgifterna för det här enda samlingslånet
 • Bättre ränta: igen så undviker man olika räntor för alla olika lån och får i stället bara en ränta
 • Bättre översikt: lika viktigt som att man sparar pengar på att samla sina lån, så får man även en bättre översikt – därmed reduceras risken att man slarvar med sin återbetalning

Man ansöker på samma sätt som för ett Axo Finans Privatlån, med undantaget att man i sin ansökan väljer att kryssa i att lånet man ansöker om ska användas med syftet att samla redan befintliga lån och krediter.

Axo Finans Kreditkort

Ett kreditkort kan ses som en buffert att kunna utnyttja i situationer när det behövs lite extra klirr i kassan. Axo Finans kreditkort är i grund och botten ett betalkort där kortutgivaren beviljar kortanvändaren en kredit. Fördelen med ett kreditkort jämfört med ett vanligt betalkort är att man i kortare perioder kan skjuta upp betalningen. Därmed kan man betala köpet med kreditkortet på en annan tidpunkt än direkt i kassan.

Men vad är skillnaden på ett Axo Finans privatlån och ett Axo finans kreditkort? Jo, med ett kreditkort betalar man endast tillbaka beloppet man reellt har spenderat. Förutsatt att man återbetalar beloppet under de räntefria dagarna. Typiskt omfattar de räntefria dagarna 45 dagar och precis som namnet antyder så är det en återbetalningsperiod utan ränta på krediten. Dock ska man komma ihåg att efter de räntefria dagarna så är räntorna ofta höga och friheten som kommer med ett kreditkort kan även göra att man mister översikten över sina utgifter.

Förutom kreditmöjligheterna och antalet räntefria dagar så erbjuder olika kreditgivare även olika bonusar i form av bonusprogram, rabatter, försäkringar mm.

Hos Axo Finans kan man jämföra olika Axo Finans kreditkort för att hitta det bästa alternativet!

Axo Finans – en summering

När man ska ansöka om lån eller kreditkort är det alltid en fördel att jämföra sina möjligheter. För att göra processen smidigare kan man använda sig av en låneförmedlare, precis som Axo Finans. Här kommer några av fördelarna med Axo Finans:

 • Tidsbesparande! Få hjälp med att jämföra lån i stället för att spendera tid på det själv
 • Med endast en ansökan och endast en kreditprövning hos UC kan man ansöka hos flera låneinstitutioner samtidigt
 • Själva ansökningsprocessen är snabb och smidig och tjänsten är dessutom kostnadsfri
SpeakerCamera
07.18
Axo Finans

Alternativ till Axo Finans

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Enkelfinans logo
Ansökan tar 1 minut
Samla dyra lån och krediter
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved