logo
Lånebelopp
10 000 - 250 000 kr
Löptid
12 - 144 månader
Eff. ränta
5 - 23,5 %
Min. ålder
20 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Big Bank

Bigbank är en bank som grundades 1992 med syftet att göra vardagsekonomin enklare. Det vill dem uppnå genom att erbjuda sina kunder enkla och flexibla spar- och låneprodukter som passar alla behov. Deras framgångsrecept har sedan uppstarten spridit sig över Europa, från Finland till Spanien. De er en filial till Bigbank AS Bank och har därmed är bedriften av deras bankverksamhet godkänd av Finansinspektionen. De erbjuder blancolån (lån utan säkerhet) med fasta räntor samt annuitetslån och sparmöjligheter.

Låna pengar hos Bigbank – en överblick

Till att börja med har banken en del grundkrav som ska vara uppfyllda för att man ska få ansöka om lån:

 • Man ska vara minst 20 år
 • Lånet ska vara återbetalt senast vid 75 års åldern
 • Man får maximalt ha 5 betalningsanmärkningar och samtliga måste vara mer än 6 månader gamla
 • Man ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • Man ska ha en fast inkomst på minst 115. 000/år
 • Bigbank erbjuder inte lån med syftet att köpa eller behålla äganderätt till hus, tomt- eller bostadsrätt

Ansökningen görs snabbt och enkelt på hemsidan men man kan även ringa till kontoret. Det är helt kostnadsfritt och det är inte på något sätt bindande. Dessutom har de 0 kr i uppläggningsuppgift när man ansöker via hemsidan. Företaget utför en kreditprövning genom UC som man får svar på direkt. Vid godkänd ansökan mottager låntagaren ett mejl med instruktioner om hur man ska logga in och godkänna låneavtalet med sin e-legitimation. Ved godkänt låneavtal utbetalas pengarna och dem finns på kontot efter 2 till 3 bankdagar.

Bigbanks Privatlån

Bigbank erbjuder Privatlån med lånebelopp mellan 10 000 – 250 000 kr och en lånetid på 12 – 144 månader. Lånets ränta är alltid fast under hela kredittiden. Tillkommande kostnader vid lån hos Bigbank är, utöver räntan, en administrationsavgift. Summan för denna sätts utefter den gällande prislistan som finns att tillgå på deras webbsida.

Återbetalningen föregår via autogiro – det är ett krav från Bigbanks sida. Man kan alltid välja att återbetala lånet i förväg innan återbetalningstiden har löpt ut. Genom att kontakta Bigbanks kundtjänst kan man få den aktuella summan för kvarstående belopp.

Om man skulle glömma att betala så skickas det en betalningspåminnelse på förfallodagen. Det är en förseningsavgift på 125 kr och det tillkommer ytterligare 60 kr för påminnelsebrevet. Dessutom tillkommer en dröjsmålsränta på den uteblivna betalningen. Skulle man fortfarande inte betala sin avgift så avslutas lånets giltighet – då ska man betala tillbaka lånet i sin helhet med en tillkommande avgift, som bestäms utifrån deras prislista som finns att tillgå på webbsidan.

Ansökningsprocessen för Privatlån – så går det till

Den enklaste är att ansöka om lån direkt på Bigbanks hemsida. Hela ansökningsprocessen kan indelas i fyra delar:

 1. Grundkrav – man ska uppfylla deras grundkrav (se ovan)
 2. Ansök – det är kostnadsfritt att ansöka och det är helt utan bindning, om man inte vill ansöka online så kan man ringa till Bigbank på 08 550 482 00
 3. Besked – kreditupplysningen från UC tas efter inskickad ansökan och man får svar direkt, samt så får man veta om man ska skicka in ytterligare kompletterande information
 4. Utbetalning – man får ett mejl med instruktioner för hur man ska logga in och signera sitt avtal med hjälp av e-legitimation. Utbetalningen sker till det angivna kontot vid signerat avtal och godkända lånehandlingar.

Spara hos Bigbank

Förutom att ansöka om lån hos Bigbank så erbjuder de också sparandemöjligheter. Pengarna som insätts hos Bigbank är skyddade av insättningsgarantin. Det betyder att Estlands Säkerhetsfond garanterar ett insatt kapital och upplupna räntor hos Bigbank på upp till 100 000 euro. Därmed kan du som kund känna sig trygg när du sparar pengar hos Bigbank. De erbjuder god avkastning i det att räntan på det insatta kapitalet är fast och inte påverkas av statusen på finansmarknaden. Dessutom får man, ved förlängd fastränteplacering, en sparbonus som adderar 0,1 procentenheter till den aktuella sparräntan.

Ansökningsprocessen för sparande – så går det till

Precis som vid en låneansökan så ska man också ansöka om att upprätta sparande hos Bigbank. Även denna process kan indelas i fyra steg:

 1. Ansökan – de görs enklast direkt på hemsidan och den är både kostnadsfri och utan bindning. Man kan endast ansöka som privatperson och ska ha en registrerad folkbokföringsadress i Sverige.
 2. Undertecknande av avtal – man får ett mejl med instruktioner om hur man ska gå till väga för att logga in och signera sitt avtal
 3. Överföring av sparbeloppet – man insätter sitt belopp på Bigbanks bankgiro och anger sitt referensnummer (båda står med i avtalet)
 4. Fastränteplacering börjar gälla – det börjar gälla när avtalet är signerat och det insatta beloppet är på Bigbanks konto
SpeakerCamera
09.36
Big Bank

Alternativ till Big Bank

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved