logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Utbetalning via Swish eller banköverföring
Lånebelopp
3 000 - 50 000 kr
Löptid
6 - 52 månader
Eff. ränta
33,1 %
Min. ålder
18 år
3 000 kr
50 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
33.10%
Kreditkostnader (uppsk.)
4 705,49 kr
Total återbetalning (uppsk.)
29 705,49 kr
Mån. betalning
2 475 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 10 000 kr till 28,95 % bunden årsränta (eff. ränta på 28,95 %) upplagt på 12 månader. Totalt att återbetala 11 460 kr inkl. avgifter. (970 kr/mån.). Max. eff. ränta: 33.1.

Brixo

Ett lån kan fylla många olika funktioner. Allt från att finansiera mer nödvändiga kostnader såsom t.ex. nya däck till bilen, en tvättmaskin som faktiskt fungerar eller en köksrenovation. Det kan även stärka budgeten och skapa mer svängrum i ekonomin så at det finns utrymme även till nöjen, t.ex. åka på drömresan, finansiera bröllopet eller unna sig en spa-helg. Dock gäller det, precis som med allt annat, att undersöka sina alternativ och överväga sina möjligheter. Låneutbudet är stort och det finns en uppsjö av långivare på marknaden. Brixo AB är en av dessa långivare som har funnits på den svenska lånemarknaden sedan 2014. Det är ett svenskt konsumentkreditinstitut med hög soliditet och svenska ägare. De är ett svenskt konsumentkreditinstitut med tillstånd från Finansinspektionen. Bolaget har sitt kontor i Stockholm och i dagsläget erbjuder de fyra olika produkter: Brixo, Merax, Kontantfinans och Flexkontot. Brixos vision är att erbjuda sina kunder innovativa kreditprodukter som är tillgängliga för den bredare allmänheten via moderna metoder.

Vad är Brixo?

Produkten som Brixo erbjuder är ett annuitetslån på mellan 3. 000 och 30. 000 kr. Att det är ett annuitetslån innebär att återbetalningen föregår via en fast månatlig inbetalning under 12 till 48 månader. Det är alltså ett blancolån som lämpar sig både till situationer där man är i behov av mindre eller lite större belopp – utan lång väntetid. Kanske har diskmaskinen plötsligt slutat diska eller så har det dykt upp ett once in a lifetime erbjudande som man bara inte kan missa. Ett blancolån innebär att man inte behöver ställa ett objekt som säkerhet för lånet.

Ansökningskrav för ett Brixo blancolån

Det finns regler för allt – åldersgräns för körkort, åldersgräns för att få handla på Systembolaget, minimum längd på nöjesparker etc. Att ansöka om lån är inget undantag, utan även här finns det en del krav som låneansökaren ska uppfylla. Detta för att långivaren ska kunna säkra, både för sin egen och låntagarens skull, att vidkommande klarar av en återbetalning utan att riskera att hamna i en dålig ekonomiska situation. För att få ansöka om lån hos Brixo ska man uppfylla följande:

  • Minimum åldersgräns på 18 år
  • Ha en årsinkomst på minimum 120. 000 kr
  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

Det är alltså inte tillåtet att ha skulder hos Kronofogden, men däremot är det tillåtet att låna trots betalningsanmärkningar. Det är den samlade värderingen av ansökaren som avgör om man beviljas lån eller ej. Bedömningen tar utgångspunkt i låntagarens angivna personliga uppgifter, information från Kronofogden samt uppgifter från en kreditupplysning.

Brixo utan UC

Den ena komponenten i bedömningsprocessen innefattar en kreditupplysning som utmynnar i en kreditvärdighet. Kreditvärdigheten kan ses som ett kvitto på låntagarens återbetalningsförmåga. Ett av de främsta kreditupplysningsföretagen i Sverige är Upplysningscentralen (UC). Om man ansöker hos en långivare som samarbetar med UC så registreras alla kreditupplysningar hos UC och blir därmed synliga för andra långivare. Därmed faller ens kreditvärdighet vilket kan påverka framtida chanser att beviljas lån. Brixo utan uc betyder att man undgår UC eftersom Brixo istället har valt att samarbeta med Bisnode. Vilket är ett annat företag på marknaden. Därmed kan man ansöka om lån utan att den tagna kreditupplysningen registreras och blir synlig. Resultatet blir att man upprätthåller sin kreditvärdighet.

Ansök om ett blancolån hos Brixo

Brixo strävar efter att göra sina kreditprodukter tillgängliga för den bredare allmänheten och som ett led i det har de gjort det snabbt och enkelt att ansöka om lån direkt via deras hemsida. Det möjliggör att man kan ansöka dygnets alla timmar, veckans alla dagar. Man behöver sällan vänta länge på svar utan det kommer som regel inom 24 timmar under helgfria vardagar. Det är i tillägg alltid helt kostnadsfritt att ansöka. Själva ansökningsprocessen tar endast två minuter och kan indelas i följande steg:

  1. Ifyll ansökan: fyll i ansökan direkt på hemsidan. Man väljer önskat lånebelopp och hur länge man vill låna. Signeringen föregår med BankID.
  2. Kreditprövning: Brixo tar en kreditupplysning hos Bisnode och de kontrollerar att man uppfyller deras krav.
  3. Godkännande: Brixo meddelar låntagaren via e-post så snart de har behandlat ansökan.
  4. Utbetalning: Brixo utbetalar pengarna samma dag som krediten blir beviljad. Utbetalningen sker till det angivna bankkontot.

Brixo erbjuder dessutom en lånekalkylator på sin hemsida så att man kan få en överblick över den ungefärliga totala kostnaden för önskat lånebelopp och önskad löptid.

Brixo när kommer pengarna?

Brixo utbetalning sker alltså samma dag som krediten beviljas, men när trillar pengarna in på kontot? Som regel brukar det ta 1 – 2 bankdagar innan pengarna kommer in på kontot. Detta förutsatt att man har angivit de korrekta kontouppgifterna i sin ansökan.

Efter två månader finns det även möjlighet att ansöka om att utöka ett befintligt lån. Detta görs via Brixo mina sidor som tillgås genom att välja Brixo logga in/Brixo login. Väl inne på Mina Sidor finns valmöjligheten ”Ansök om utökat lån” allra nederst på sidan. Via länken omdirigeras man till ansökningsformuläret.

Återbetala Brixo blancolån

Lån kan ses som en hjälpande hand i mer ekonomiskt pressade situationer eller perioder. Det kan täcka upp för en oförutsägbar utgift eller användas till att stärka vardagsbudgeten. Men viktigt att komma ihåg är att ordet låna refererar till att det även ska återbetalas. När man tar ett lån ska man därför vara i stånd att kunna återbetala det totala lånebeloppet inkluderande själva lånet, räntor, eventuellt andra tillkommande kostnader etc. Det är därför viktigt att noga tänka över ändamålet med lånet innan man beslutar sig för att ta ett lån.

Komplett återbetalningsinformation och en detaljerad återbetalningsplan framgår av kreditavtalet som skickas ut så snart krediten beviljats. Som tidigare nämnt är lånet hos Brixo ett annuitetslån, vilket betyder att månadskostnaden förblir den samma hela lånets löptid. Själva återbetalningen görs via autogiro varje månad och information om samtliga avier och registrerade inbetalningar finns att tillgå via Mina Sidor. Återbetalningstiden beror på lånebeloppet men den varierar mellan 12 och 48 månader. Dock kan man välja att förtidslösa lånet utan extra kostnad genom att kontakta kundtjänst och uppge vilken dag man vill återbetala lånet. Baserat på det räknar Brixo ut det totala beloppet.

Brixo Kontakt

Det mesta av informationen angående personuppgifter, lånet och återbetalningen finns att tillgå via Mina Sidor. Men emellanåt kan det vara behov för att prata med en från kundtjänst. Det är möjligt att kontakta Brixo via flertalet olika forum: via telefon, e-post eller kontaktformulär. Samtliga kontaktuppgifter finns angivna på Brixos hemsida.

Anledningar till att ansöka om lån hos Brixo

En lånprocess är inte något man ska ta allt för lätt på utan det är helt klart värt det i slutändan att ha ägnat lite tid på att jämföra sina alternativ. Det kan kännas överväldigande att försöka hitta det perfekta lånet bland alla olika alternativ. Men det gäller att försöka matcha långivaren med ens egna önskemål. Kanske är det Brixo som är det bästa valet av långivare till just dig? Här kommer några summerande punkter med fördelarna med Brixo:

  • Brixo utan uc
  • Brixo accepterar låntagare med betalningsanmärkningar
  • Lånprocessen är snabb, smidig och föregår direkt på deras hemsida

Alternativ till Brixo

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Binly logo
Låna med Creditsafe
Direktutbetalningar 24/7
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved