logo
Låna med Creditsafe
Låna räntefritt
Utbetalningar dygnet runt
Lånebelopp
2 000 - 50 000 kr
Löptid
3 - 12 månader
Eff. ränta
181,78 %
Min. ålder
18 år
2 000 kr
50 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
181.78%
Kreditkostnader (uppsk.)
30 695,01 kr
Total återbetalning (uppsk.)
55 695,01 kr
Mån. betalning
4 641 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 9 500 kr till 43,5 % rörlig årsränta (eff. ränta på 181,78 %) upplagt på 10 månader. Totalt att återbetala 14 347 kr inkl. avgifter. (1 434,70 kr/mån.). Max. eff. ränta: 181.78.

Credifi

Privatekonomin är något som kan variera ganska mycket och den avhänger många olika aspekter. De flesta går efter att ha en balanserad ekonomi där inkomster och utgifter matchar varandra i alla fall någorlunda. Emellanåt kan det dock vara så att man behöver en hjälpande hand när det kommer till privatekonomin. I dessa tillfällen kan en Credifi kredit vara ett alternativ. Credifi är, precis som Lumify, en produkt från Luma Finans AB som är ett licensierat Konsumentinstitut. Luma Finans AB står under tillsyn av Finansinspektionen (FI) och Konsumentverket. Credifi Sverige arbetar mot snabbt beslutfattande gällande ansökningar och de erbjuder bekväm och enkel registrering – dygnet runt. 

Credifi kredit

Credifi kredit är en högkostnadskredit och man kan ansöka om kreditbelopp mellan 2. 000 och 50. 000 kr, med en återbetalningstid mellan 2 – 12 månader. Räntan varierar och detaljerad information gällande den aktuella nominella och effektiva räntan finns på hemsidan. Det slutliga beloppet beror dock på de individuella förutsättningarna och Credifis värdering av låneansökaren i fråga. Det är alltså inte säkert att man beviljas just det kreditbeloppet man önskade, utan man kanske beviljas ett längre belopp av olika anledningar. 

Ändamålet med en Credifi kredit

En Credifi kredit är alltså ett kreditbelopp mellan 2. 000 – 50. 000 kr. Ingen frågar vad man som låntagare har tänkt att använda lånebeloppet till, inte ens kreditgivaren. Det är upp till var och en vad man har tänkt sig att finansiera. Generellt är den typen krediter dock lämpade till oförutsägbara, extra kostnader som sätter månadsbudgeten ur balans. Det kan vara allt från en bil som slutat rulla, en tvättmaskin som har gått sönder, en dyr tandläkarräkning eller något helt annat. En central del i ett lyckat låntagande är att inte ansöka om mer än vad man faktiskt behöver. Dessutom ska man komma ihåg att den totala kostnaden för krediten ska återbetalas. 

Vem kan ansöka om en Credifi kredit?

Olika kredit-/långivare och banker har alla några specifika grundkrav som en låntagare ska uppfylla för att man ska kunna beviljas ett lån. Dessa villkor utgör, tillsammans med kreditupplysningen, underlaget för om en ansökare anses vara återbetalningsduglig eller inte. Här är Credifis grundkrav: 

  • Man ska vara minimum 18 år gammal
  • Man ska ha ett svenskt personnummer, mobilnummer och kontonummer
  • Man ska ha en deklarerad inkomst
  • Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden

Förutom ovanstående grundkrav ska man även genomgå en sedvanlig kreditprövning (läs mer under ”Credifi utan UC”). 

Credifi kredit utan UC

Alla svenska låneinstitut är, enligt svank lag, förpliktigade att ta en kreditupplysning på alla sina kunder. En kreditupplysning fungerar som ett kvitto över en persons återbetalningsförmåga. Att ha en god kreditvärdighet gör det som regel lättare att beviljas lån, både nu och i framtiden. Saker som påverkar en kreditvärdighet negativt är bland annat betalningsanmärkningar, ärenden hos Kronofogden, flertalet låneansökningar hos flera olika långivare etc. När det kommer till det med att ha flera låneansökningar påverkas kreditvärdigheten om kredit-/långivaren i fråga samarbetar med Upplysningscentralen (UC). UC är ett av Sveriges främsta kreditupplysningsföretag och kreditprövningar som görs hos dem blir synliga för andra långivare, vilket kan påverka möjligheten att godkännas. Det finns dock andra svenska kreditupplysningsföretag som inte registrerar kreditupplysningarna hos UC. Credifi samarbetar med Creditsafe och man riskerar därmed inte att en ansökan hos Credifi registreras hos UC. Det kan vara gynnsamt för kreditvärdigheten, både nu och i framtiden. 

Ansök om en Credifi kredit – så går det till

Credifi arbetar för att kunna erbjuda en snabb och smidig ansökningsprocess av ett Credifi lån. Själva ansökningsprocessen föregår direkt på hemsidan, den tar typiskt bara några få minuter och det går till så här: 

  1. Utfyll önskat lånebelopp: ange det önskade beloppet på krediten.
  2. Identifiera med BankID: identifieringen görs med hjälp av BankID i förbindelse med att ansökan ska skickas in.
  3. Credifi utbetalning: vid en godkänd ansökan kommer det beviljade kreditbeloppet utbetalas till angivet bankkonto. Har man ett bankkonto hos en av de svenska storbankerna (Nordea, SEB, Swedbank eller Handelsbanken) finns pengarna normalt på kontot inom 15 minuter från det att ansökan har beviljats – det gäller dygnet runt! Har man sitt bankkonto hos en annan bank kan det dröja lite längre beroende på när på dagen man ansöker samt om det är vardag eller helgdag.

När ansökan är skickad handlar det bara att vänta på behandling av ansökan och eventuellt godkännande. Som regel behöver man inte skicka in några extra dokument men det förekommer dock tillfällen där Credifi behöver kompletterande information i form av t.ex. ett dokument för att styrka en ansökares inkomst. Denna säkerhetsåtgärd är enbart för att försäkra att en låntagare inte hamnar i en försämrad ekonomisk situation på bakgrund av ett lån. 

Lånekalkylator

På Credifis hemsida kan man se den ungefärliga kostnaden för en kredit med hjälp av deras lånekalkylator. Genom att välja önskat kreditbelopp kan man se kostnaden för krediten om man väljer Lägsta att betala-beloppet eller Totalt att betala-beloppet.

Återbetala en Credifi kredit

Något som är gemensamt för alla lån och krediter är att de ska återbetalas. Sköter man inte sin återbetalning riskerar man påminnelseavgifter och betalningsanmärkningar om man fortsätter att inte betala. I värsta fall kan man även få ett ärende hos Kronofogden. Det är därför väldigt viktigt att man tar hänsyn till återbetalningen redan innan man skickar en ansökan. Credifi kommer skicka påminnelser eller inkassokrav om en betalning utebliver. Responderar man inte på detta kan man riskera att hela kreditavtalet sägs upp, vilket innebär att man måste återbetala hela det kvarvarande kreditbeloppet på en och samma gång. 

Återbetala på hemsidan

Återbetalningen av ett Credifi lån görs genom att välja credifi logga in och betala via den personliga profilen som skapades i förbindelse med första ansökan. Själva betalningen föregår via Credifis samarbetspartner Zimpler och det finns tydliga instruktioner väl inne på den personliga profilen. 

Återbetala hela eller delar av beloppet

Man måste inte välja att återbetala hela kreditbeloppet inom den första betalningsperioden, det vill säga ’Totalt att betala-beloppet’, om man inte har möjlighet för det. I så fall ska man välja att betala ’Lägst att betala-beloppet’ och därefter kan man fortsätta att betala lånet utefter den upprättade betalplanen. Då kommer varje betalning innehålla en upplupen ränta, kapital amortering och en aviseringsavgift. 

Det är dock alltid möjligt att betala av hela krediten på en gång. Det exakta beloppet som ska betalas vid en förtidsavbetalning finns att tillgå inne på den personliga profilen på hemsidan. Det är även möjligt att kontakta kundtjänst för att få svar på det. 

Credifi kontakt

Credifis kundtjänst sitter redo att besvara eventuella frågor och funderingar under öppettiderna. Det är även möjligt att mejla kundservice. Credifis medarbetare kan hjälpa kunder med att hantera sina aktiva lån samt erbjuda vägledning i förbindelse med lånprocessen. De detaljerade öppettiderna och kontaktuppgifterna finns att tillgå på hemsidan. 

Credifi i korthet

Innan man bestämmer sig för att ansöka hos en kredit- eller långivare är det viktigt att man jämför sina alternativ och väljer det som passar en själv och den individuella situationen bäst. Det handlar om att försöka hitta ett alternativ som uppfyller önskemålen man har, hos en kreditgivare som man själv uppfyller ansökningskraven hos. Det finns säkert en hel del information och erfarenheter från andra låntagare om man söker på credifi omdöme. Som en ytterligare hjälp på vägen i ansökningsprocessen kommer här några uppsummerande punkter med tre fördelar med att välja just Credifi: 

  • Låna Credifi kredit utan UC
  • Utbetalning dygnet runt
  • Snabb och smidig ansökningsprocess online

Alternativ till Credifi

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Enkelfinans logo
Ansökan tar 1 minut
Samla dyra lån och krediter
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved