logo
Lånebelopp
0 kr
Löptid
Betalkort
Eff. ränta
0 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Curve

Majoritetens vardag är fylld med olika betalkort, bankkonton och PIN-koder – och det är inte alltid så lätt att hålla koll på de olika. Detta är något Sachar Bialick, Anna Mostyn Williams och Tom Foster-Carter ville ändra på när de i 2015 stiftade Curve. Curve är en teknologisk finansiell plattform som grundades i England. Syftet med Curve är att göra hela betalnings-, bank-, konto- och kortupplevelsen enklare för användarna. Detta genom att betal- och kreditkortet läggs ihop till ett enda kort, med enbart en PIN-kod. Idag har Curve över 2 miljoner kunder och verksamheten har kontor på fyra ställen i världen: ett i Bristol, ett i London, ett i Brooklyn och ett i Vilnius. I takt med att verksamheten har vuxit har Curve även tillfört flera olika funktioner och tjänster. 

Vad är Curve?

Curve är som sagt ett betalkort som är en sammanslagning av kundens kontokort och kreditkort. Att ha ett enkelt kort med bägge funktioner underlättar för kunderna genom att man endast behöver komma ihåg en PIN-kod och man har bara ett kort man ska hålla koll på. Man behöver inte byta bank för att kunna få kortet och Curve har även en app så att deras kunder har allt nära till hands. 

Förutom Curve betalkort har de som tidigare nämnt även inkluderat fler produkter och tjänster i sitt utbud. En av dessa funktioner är ”Anti-Embarrassment Mode” – vilket innebär att om ett köp inte går igenom på det kortet som är förstahandsval, så försöker Curve automatiskt med back-up kortet man har valt. Därmed slipper man uppleva paniken och de stela blickarna i tillfälle att köpet nekas.

Hur kommer man igång med att använda Curve?

Första steget för att få tillgång till Curves många funktioner är att ladda ner deras app och välja vilket kort man önskar att beställa. Det nya smarta Curve-kortet kommer efterföljande att skickas inom kort och levereras via post. Som sagt krävs det inte att man byter bank för att kunna använda sig av Curve. Det går snabbt och är enkelt att tillföra sina kort till Curve-appen. Det enda man behöver göra är att skanna in korten i appen med hjälp av sin mobilkamera. Inskanningen gör man med samtliga kort man önskar tillknyta sitt Curve-konto. 

Efter att man har mottagit sitt Curve-kort kan man aktivera kortet direkt i appen. Härefter blir man bedd om att ange de sista fyra siffrorna på sitt Curve-kort för att färdiggöra aktiveringen. 

Efter ovanstående steg är man redo att kunna använda sitt nya Curve-kort. Genom att bläddra igenom sin ”digitala plånbok” kan man välja vilket kort man önskar att betala med. Det vill säga: nu har man alla sina olika betalkort samlat i ett enda kort. Det är även möjligt att betala via Curve-appen genom att koppla sitt Curve-kort till Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay. Det betyder att alla kort man har tillfört till sitt Curve-konto fungerar via appen, oavsett om ens bank erbjuder den funktionen eller inte. 

Curve Cash-kortet

Ett Curve Cash-kort är ett virtuellt kort som man kan hitta inne i Curve-appen. Saldot på detta kort utgörs av pengarna man tjänar genom Cashback, promoveringar eller invitationer, samt pengarna man mottager från andra som också använder sig av Curve. 

Cashback är ett system där man får 1% cashback från egenvalda detaljbutiker. Inne på sitt Curve Cash-kort kan man välja vilka butiker man önskar att konfigurera till cashback – man väljer butikerna utifrån en lista med valmöjligheter som finns i appen. 

Inne i appen kan man även välja att hitta en samlad översikt över hur mycket pengar man spenderar på sina olika kort. Här kan man även se i vilka butiker man har spenderat pengar. Detta gör att man enkelt får en konsumtionsöversikt. Man kan även välja att få notifikationer varje gång man spenderar pengar och därmed bli uppmärksam på sin betalningsaktivitet. 

Val av fel kort till betalningen

Det är smart och smidigt att ha alla sina kort samlade på ett ställe, samt att fritt kunna välja vilket kort man vill betala med. Men, vad gör man om man råkar välja fel kort till betalningen? Curve har gjort det lätt att kunna ångra sitt val av kort. Man har nämligen hela 90 dagar till att kunna flytta över betalningen på ett annat kort, om man har råkat välja fel. Det enda som krävs är att trycka på ”Go Back in Time” inne i appen. 

Överföring av pengar genom Curve

Med Curve har man även möjlighet att skicka pengar till andra användare av Curve. Det enda som krävs är att man har personens telefonnummer, för att kunna överföra pengar via appen. Pengarna skickas på en gång. Man kan alltid invitera vänner och familj, som inte redan har Curve, till att använda sig av appen. Personen i fråga har sju dagar på sig till att acceptera och genom att bjuda in andra får båda parter en mindre summa pengar. 

”Anti-Embarrassment Mode”

Anti-Embarrassment Mode är som sagt en tjänst som erbjuder chansen att undgå pinsamma och stela situationer när ett köp inte går igenom. Det fungerar genom att man har valt ett kort som förstahandsval och ett kort som andrahandsval – om köpet inte går igenom på förstahandsvalskortet så testar Curve andrahandsvalet automatiskt. Men, hur aktiverar man Anti-Embarrassment Mode? 

  1. Man går in på sitt konto inne i Curve-appen
  2. Därefter trycker man på ”settings” överst i det högra hörnet
  3. Inne i ”settings” väljer man ”features” och tycker avslutningsvis på ”Anti-Embarrassment Mode”

Denna funktion är helt unik för Curve och de arbetar hela tiden för att utveckla nya funktioner för att underlätta och simplifiera hela bank- och betalupplevelsen.

Medlemskap hos Curve

Curve erbjuder sina kunder tre olika medlemskap: 

  • Curve Blue
  • Curve Black
  • Curve Metal

Curve Black är ett kostnadsfritt medlemskap där man kan spendera upp till ca 4200 kr varje månad avgiftsfritt. Det tillkommer en avgift på 2% på allt utöver månadsgränsen. Med detta medlemskap kan man ta ut upp till ca 1600 kr från utländska bankautomater varje månad. 

Curve Black har en månadskostnad på ett mindre belopp, men till gengäld har man ett obegränsat och avgiftsfritt användande utomlands. Dock finns det en årlig gräns på ca 125 000 kr. Om denna årsgräns överskrids så tar Curve en avgift på ca 2% på allt utöver gränsen. Man kan ta ut upp till ca 3300 kr i utländska bankautomater varje månad. Tar man ut mer än det beloppet tillkommer en avgift på 2% även här. 

Curve Metal har en månadskostnad som är lite högre än den för Curve Black, som man även kan välja att betala årsvis om man hellre vill det. Med detta medlemskap får man obegränsat och avgiftsfritt förbruk utomlands. Dock finns det en årlig maxgräns även här, men den är 500 000 kr och är alltså högre än den för Curve Black. Man kan göra uttag i utländska bankomater på upp till ca 5000 kr varje månad. Precis som för både Curve Blue och Curve Black tillkommer en avgift på 2% om beloppen överskrids, både gällande konsumtion och uttag. 

Curve är som regel avgiftsfritt så länge man betalar i den valuta som man har valt i sin app. 

Är Curve säkert att använda?

Curve regleras av FCA (Financial Conduct Authority), vilket betyder att kundernas bankkortsinformationer och data är skyddade av FCA:s säkerhetsregler. Med andra ord är Curve säkert att använda sig av. I tillägg har Curve-appen även några säkerhetsmöjligheter för sina kunder. Bland annat kan man enkelt spärra sitt kort direkt i appen, om man skulle råka tappa bort det. skulle man råka tappa hela mobilen kan man alltid logga in i appen via en annan telefon. De enda upplysningarna Curve vidareger är Merchant Category Code (MCC). Vidargivande av MCC betyder att Curve ger kortgivaren information om vad kortinnehavaren använder pengarna till samt om man har gjort uttag.  

SpeakerCamera
11.51
Curve

Alternativ till Curve

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved