logo
Lånebelopp
50 000 - 3 000 000 kr
Löptid
1 - 10 år
Eff. ränta
0 - 6,47 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Danske Bank

Välkända namn är oftast ett förstaval när det kommer till att ansöka om lån och krediter. Danske Bank Sverige är den 5:e största banken i Sverige och utmanar de fyra storbankerna. Allt startade för 150 år sedan och Danske Bank har sedan dess arbetat med tillväxt och samhällsutveckling. Danske Bank har verksamheter i 10 länder, men det är de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland som är kärnmarknaderna. I Danmark är Danske Bank den största banken och i Norge tar de tredjeplatsen. Banken eftersträvar, och har en vision om, att bli en bättre bank för alla sina kunder och intressenter. Danske Bank står även under tillsyn av det danska Finanstilsynet.

Vem äger Danske Bank?

Danske Bank är, som namnet antyder, en dansk bank som bedriver verksamhet även i Sverige. Svenska Danske Bank är med andra ord en filial till moderbolaget. Danske Bank ägs av Danske Bank A/S.

Danske Banks produkter & tjänster

Danske Bank är alltså tätt i hälarna på storbankerna – men, hur är Danske Bank? De arbetar för att hjälpa privatpersoner, familjer, företag och organisationer att uppnå sin fulla potential. Detta genom att erbjuda rådgivningstjänster, expertis och finanslösningar. För att uppnå det erbjuder Danske bank därför ett brett utbud av produkter och tjänster. Däribland olika typer av lån (privatlån, bolån, billån mm), försäkringar (hem-, bil- och barnförsäkringar), kort och konton, samt olika möjligheter gällande sparande och pension. I tillägg har de även en rad olika digitala tjänster i form av appar, mobila betallösningar och liknande.

Danske Bank privatlån

I olika perioder i livet kan man behöva en hjälpande hand när det kommer till privatekonomin. Danske Bank lån är ett lån med lånebelopp mellan 50 000 kr och 400 000 kr. Kanske står man och ska köpa nytt kök, finansiera drömbröllopet eller drömresan, eller något helt annat. I så fall kanske ett privatlån hos Danske Bank kan vara en alternativ lösning. Det är dock inte som ett snabblån eller smslån och omfattar därför inte de helt små lånebeloppen. Det är ett blancolån, d.v.s. ett lån utan säkerhet, och man kan välja en återbetalningstid från 1 – 10 år. Räntan varierar och är individbestämd utefter angivna uppgifter i ansökan och den ekonomiska situationen. Det förekommer även ränteskillnader om man är medlem i fackförbundet eller inte.

Danske Bank Privatlån – vem kan ansöka?

 Banker och långivare har alla sina egna krav och villkor som en låntagare ska uppfylla för att beviljas ett lån. Det finns krav som går igen hos flera långivare, men några är mer specifika än andra. Här kommer Danske Banks krav:

  • Minimumsålder är 18 år
  • Man får inte ha några betalningsanmärkningar

Förutom att ovanstående kriterier ska uppfyllas så kollar Danske Bank även på den samlade ekonomiska situationen och tar en kreditupplysning på alla låntagare. Kreditupplysningen ger upphov till en kreditvärdighet som är en del av underlaget i beslutsfattandet om ansökan beviljas eller inte. Detta för att undvika att låntagaren i fråga hamnar i en negativ ekonomisk situation på bakgrund av lånet. Det är alltså en säkerhet för både Danske Bank och låntagaren själv.

Ansökningsprocessen för ett lån hos Danske Bank

Själva låneansökan görs snabbt och smidigt direkt på Danske Banks hemsida. Man väljer ”Bli kund” eller ”Ansök om befintlig kund” och följer därefter stegen i ansökningsprocessen. Man kan även välja att ansöka via internetbanken, genom att välja Danske Bank logga in. Hela lånprocessen kan indelas i följande tre steg:

  1. Ansök om privatlån: utfyll ansökan online.
  2. Bekräftelse: ta emot bekräftelsen – man får svar direkt i hembanken.
  3. Utbetalning: lånet betalas ut till angivet bankkonto hos Danske Bank.

Räntan på lånet baseras som sagt på den aktuella situationen och den samlade värderingen. Men man kan med fördel använda sig av Danske Banks lånekalkylator på hemsidan för att beräkna en estimerad total lånekostnad.

Återbetalning av Danska Bank Privatlån

Det är viktigt att man följer sin återbetalningsplan och sköter återbetalningen, för att inte riskera att få extra påminnelseavgifter eller betalningsanmärkningar. Återbetalningen sker via en månatlig inbetalning och beloppet dras från bankkontot, utan att man först får en avisering. Bankkontot ska vara ett konto inom Danske Bank och det är därför viktigt att ange rätt kontonummer i sin ansökan. Återbetalningsbeloppet inkluderar amorteringsbeloppet, räntebeloppet och en expeditionsavgift.

Danske Bank kontakt

Till Danske Bank kundservice kan man höra av sig gällande frågor och funderingar gällande deras produkter och tjänster. Hittar man inte svar under deras avsnitt med ”vanliga frågor” kan man även chatta eller ringa till dem. Oavsett om det är Danske Bank Stockholm, Danske Bank Malmö, Danske Bank Göteborg, eller någon annan av bankens kontor man vill komma i kontakt med så hittar man detaljerad kontaktinformation på hemsidan.

Danske Bank – utmanar storbankerna

Danske Bank är alltså en av de främsta bankerna i Sverige och intar en 5:e plats efter de fyra storbankerna. Ska man ansöka om ett lån, eller undersöka sina möjligheter, är det fördelaktigt att jämföra sina alternativ och väga för- och nackdelar mot varandra. Här kommer därför en uppsummering med några av fördelarna med Danske Bank, en uppsummering som kanske kan ge anledning till att välja just dem:

  • En väletablerad bank med fokus på den nordiska marknaden
  • Ett brett utbud av produkter och tjänster
  • Snabb och smidig ansökningsprocess för privatlån online

Alternativ till Danske Bank

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved