logo
Låna med Creditsafe
Vi betalar alltid ut samma dag
Inga dolda kostnader
Lånebelopp
1 000 - 20 000 kr
Löptid
3 - 36 månader
Eff. ränta
74,92 - 151,23 %
Min. ålder
20 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

DayPay

Även om man tillhör dem som sköter sin ekonomi och gör sitt yttersta för att balansera vardagslivet och hålla alla bollar i luften så kan ekonomin svinga emellanåt. I dessa tillfällen kan man med fördel sträcka ut efter en hjälpande hand i form av ekonomisk stöttning. Därmed kan man återfå balansen utan att budgeten blir lidande. Kontokredit är en typ av stöttepelare att luta sig emot när det behövs. DayPay grundades 2011 och de är en tjänst från Ambrion Finans AB. De erbjuder en kredittjänst med inriktning på krediter från 30 dagar upp till 5 år och deras moderna IT-system möjliggör en automatisk ansökningsprocess med svar direkt. DayPay följer riktlinjerna för ansvarsfull kreditgivning från Konsumentverket och de har även tillstånd från Finansinspektionen (FI).

DayPay strävar efter att erbjuda en hjälpande hand och hålla en om ryggen när en oväntad utgift dyker upp i en annars stabil ekonomi. Som aktiebolag har de fått det högsta kreditbetyget och de har en förstklassig säkerhet för sina kunders skull.

Vad är DayPay?

DayPay erbjuder två olika lånealternativ: Snabblån och Pluslån.

Snabblån:Låna mellan 1. 000 – 10. 000 kr i 30, 60 eller 90 dagar. Snabblån kan även kallas för daypay sms lån och det är ett DayPay utan uc. Snabblånet är ägnat till situationer där man behöver ett snabbt tillskott i kassan. Kanske har bilen plötsligt slutat rulla, tvättmaskinen slutat snurra eller tandläkarräkningen överstiget det förväntade. Då kan det vara fördelaktigt med snabba pengar för att hela månadsbudgeten inte rubbas.

Pluslån:Låna mellan 11. 000 – 20. 000 i 1, 3 eller 5 år. Pluslånet riktar sig till dem som istället behöver en lite mer långsiktig lösning gällande förstärkning av kassan. Det handlar om större lånebelopp och därför tas även en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) när man ansöker.

Det är fullt möjligt att ha både DayPay Pluslån och Snabblån samtidigt. Man kan maximalt ha tre pågående lån hos DayPay samtidigt. Notera att det dock inte är möjligt att förlänga sina lån utan man ska återbetala utstående lån innan man på nytt kan ansöka. Innan man beslutar sig för vilket av de två alternativen man ska ansöka om gäller det att överväga ändamålet med lånet – behöver man ett mindre belopp snabbt och klarar man av en snabb återbetalning? I så fall är snabblånet det bästa alternativet. Motsatt ska man ansöka om pluslånet vid större summor, samt om man vet med sig att man behöver lite mer tid att återbetala skulden.

DayPay utan UC

Som ett led i låneansökan tar långivare och banker en obligatorisk kreditupplysning. Vilken utmynnar i en kreditvärdighet som inkluderas i kreditgivarens bedömning av ansökaren. Detta för att värdera om vidkommande är i stånd att klara av en återbetalning. Upplysningscentralen (UC) är det främsta upplysningsföretaget i Sverige. När man ansöker om kredit hos kreditgivare som samarbetar med UC så registreras alla kreditupplysningar och blir synliga för långivare och storbanker. Det medför att ens kreditvärdighet reduceras och därmed minskar även chansen att beviljas framtida lån. När man ansöker om ett daypay lån används UC för kreditkontroll först när man ansöker om Pluslån. Det betyder alltså att när man ansöker om ett Snabblån samarbetar DayPay med andra upplysningsföretag än UC – därmed undgår man UCs radar.

DayPay Pluslån & Snabblån – vem kan ansöka?

Att uppta ett lån är ett åtagande och det krävs att man kan hantera allt vad heter återbetalning. Både för sin egen och låntagarens skull har DayPay därför några krav som låntagaren måste uppfylla för att vidkommande ska få ansöka om lån. Kraven är som följer:

 • Minimumålder på 20 år
 • Bosatt i Sverige
 • Kraven på årsinkomsten varierar beroende på önskat lånebelopp (mellan 50. 000 kr upp till minimum 150. 000 kr)
 • Betalningsanmärkningar: en del typer av betalningsanmärkningar godtas, medan andra nekas
 • Inget pågående skuldsaldo hos Kronofogden

I tillägg vägs dessutom kreditvärdigheten in i helhetsbedömningen och en samlad värdering avgör om man är berättigad att beviljas lån. Är det så att man, av olika anledningar, inte beviljas önskat lånebelopp så kommer DayPay att komma med ett erbjudande om högsta möjliga lånebelopp istället.

Att ansöka om ett DayPay Pluslån eller Snabblån – såhär går det till

Det är både helt kostnadsfritt och icke-bindande att ansöka om ett lån hos DayPay. Det går snabbt och enkelt och föregår online. Man slipper alltså tidskrävande bankbesök och långa telefonköer. De har även en lånekalkylator där man kan se vad den totala lånekostnaden hamnar på. Lånprocessen kan indelas i följande simpla steg:

 1. Ansök online: ansök direkt på webbplatsen, identifiering föregår med mobilt BankID.
 2. Besked direkt: det lämnas besked direkt på skärmen vid ansökan. Ansökan behandlas automatiskt i realtid i deras interna system, för en första bedömning.
 3. Pengar på kontot: utbetalning samma dag.

DayPay när kommer pengarna?

Väntetiden innan pengarna trillar in på kontot är ofta en väldigt betydande faktor när man ska välja långivare/bank. DayPay utbetalning sker under ordinarie daypay öppettider, även om det är möjligt att ansöka dygnets alla timmar. När beloppet efterföljande dyker upp på bankkontot beror på vilken bank man har: hos Swedbank och Handelsbanken finns pengarna där inom en timme under veckans alla dagar, medan hos övriga banker få man dem samma dag (utbetalning senast kl. 14.00) eller senast kl. 9.00 nästkommande vardag (utbetalning efter kl. 14.00). DayPay skickar ett SMS så snart utbetalningen genomförts.

Återbetalning av DayPay Pluslån/Snabblån

Att återbetala lån och krediter är en del av dealen för att man ska få låna pengar från första början. DayPay försöker, via krav på låntagaren och kreditprövningar, att säkerställa att låntagaren i fråga klarar av en återbetalning utan att hamna i en negativ ekonomisk situation. Detta eftersom obetalda fakturor kan resultera i att man till slut hamnar hos Kronofogden. Att komma ihåg är att DayPay Snabblån medför en snabbare utbetalning, men det innebär även en kortare återbetalningstid. Medan med ett Pluslån kan man välja en längre återbetalningstid.

Återbetalningen föregår via en månatlig inbetalning och fakturan skickas till angiven e-postadress (eventuellt skickas den fysiskt till folkbokföringsadressen). All information och samtliga uppgifter finns att tillgå på DayPay mina sidor genom att välja DayPay logga in och sedan gå in under ”Fakturor”. Notera att det hos DayPay inte är möjligt att delbetala fakturan. Så snart lånet är återbetalt skickar DayPay alltid en sms- eller e-postbekräftelse.

DayPay kontakt

DayPays kundtjänst är öppen sju dagar i veckan och kan nås via telefon, e-post eller chattsupport. Detaljerad kontaktinformation finns att tillgå på hemsidan.

Mina Sidor: tjänsten finns både på hemsidan likväl som i form av en app. Istället för att behöva kontakta kundtjänst kan man utföra en hel del tjänster via Mina Sidor. Där kan man se all information rörande sina lån, så som profilinformation, fakturor, kvarstående återbetalningar, mm.  Dessutom kan man med hjälp av sitt mobila BankID spärra sitt personnummer för framtida ansökningar.

DayPay – en hjälpande hand både kort- och långsiktigt!

Anledningarna till att man emellanåt mister balansen när det kommer till sin privatekonomi är många. Att anpassa lånet utefter sin nuvarande ekonomiska situation är något av det bästa man kan göra när man ska ansöka om lån. För några handlar det om snabba cash, medan andra är i behov av en lite större ekonomisk hjälp. Det är dessutom viktigt att jämföra sina alternativ på marknaden för att öka chanserna att hitta sin perfekta match. Här kommer några av fördelarna med DayPay:

 • Olika lånealternativ för olika tillfällen!
 • Möjlighet till DayPay utan UC
 • Rekordsnabb handläggning
SpeakerCamera
11.51
DayPay

Alternativ till DayPay

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved