logo
Ansökan tar 1 minut
Samla dyra lån och krediter
Erbjudanden inom 24 timmar
Lånebelopp
50 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Eff. ränta
6,9 - 33,46 %
Min. ålder
18 år
50 000 kr
600 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
20.18%
Kreditkostnader (uppsk.)
5 632,41 kr
Total återbetalning (uppsk.)
55 632,41 kr
Mån. betalning
4 636 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 400 000 kr till 8,99 % rörlig årsränta (eff. ränta på 9,49 %) upplagt på 12 år. Totalt att återbetala 658 461 kr inkl. avgifter. (4 570 kr/mån.). Max. eff. ränta: 33.46.

Enkelfinans

Livet är fyllt med val av olika slag och storlekar – några viktigare än andra. När man står inför olika val kan det vara en fördel att jämföra sin alternativ. Detta gör sig inte minst gällande när det kommer till att ansöka om online finansiering. På jakten efter det bästa lånealternativet kan det därför vara fördelaktigt att använda sig av en jämförelsetjänst. Enkelfinans är lånförmedlare som jämför lån hos flera av de främsta bankerna och långivarna på den svenska marknaden. Enkelfinans är en del av Ekonomi Sverige AB och de hjälper sina kunder med tryggt och säkert låntagande. 

Vilka är Enkelfinans?

Enkelfinans är alltså en helt oberoende lånförmedlare som förmedlar lån mellan 5000 kr och upp till 600 000 kr, hos ett brett urval av långivare och banker. De är alltså inte långivare själva utan de förmedlar bara lån och ser till att låneansökare och långivare/banker kommer i kontakt med varandra. I nuläget kan man jämföra lån hos upp till över 35 långivare. Det exakta antalet långivare som står till rådighet beror dock på om de har ett erbjudande som matchar låneansökarens önskemål eller inte.

Enkelfinans lån utgörs av flera olika möjligheter och lånetyper: 

Privatlån: hos Enkelfinans kan man ansöka om ett privatlån mellan 5000 – 600 000 kr utan säkerhet. Ansökan är snabb och smidig och det finns även möjlighet att låna pengar även om man har en betalningsanmärkning. Återbetalningstiden är från ett år helt upp till 20 år. 

Samlingslån: genom att samla sina spridda lån och krediter kan man sänka räntan och därmed även månadskostnaden. Förutom att spara pengar får man även en bättre överblick och endast en månadskostnad att hålla koll på. Även här är beloppet mellan 5000 – 600 000 kr med en återbetalningstid från 1 – 20 år.

Billån: med ett billån kan man låna upp till 600 000 kr för finansiering av bilköpet. Med ett billån via Enkelfinans kan man låna till bilen utan bilen som säkerhet för lånet. Billånet startar likaledes på 5000 kr och man kan välja att återbetala lånet under 1 – 20 år. 

Jämför långivare via Enkelfinans – så går det till

Att jämföra och ansöka om lån via Enkelfinans är både snabbt och smidigt överstökat. Hela processen föregår online direkt på deras hemsida och kan delas in i tre steg: 

  1. Ifyll ansökan – det tar bara 1 minut och ansökan utgörs av information gällande önskat lånebelopp, löptid, om det handlar om att samla/lösa lån samt personliga uppgifter.
  2. Erbjudanden inom 24 timmar – Enkelfinans bank- och finanspartners kommer behandla ansökan och Enkelfinans återkommer så fort de har ett bud att kunna erbjuda.
  3. Signering och utbetalning – önskar man att gå vidare med budet behöver man bara signera avtalet med BankID för att pengarna ska utbetalas.

Fördelar med att använda en lånförmedlare

Att ansöka om ett Enkelfinans lån, och via lånförmedlare generellt, kommer med en rad fördelar: 

Flera långivare samtidigt: att ansöka via en lånförmedlare gör att man kan ansöka hos flertalet långivare samtidigt och slipper därmed skicka flera separata ansökningar. Det betyder även att man inte behöver sätta sig in i de olika bankernas eller långivarnas specifika krav och villkor. I stället når man ut till ett brett urval av långivare via en enda ansökan. Som tidigare nämnt beror dock antalet långivare på låntagaren i fråga och vidkommandes önskemål och ekonomiska situation. 

Endast en kreditupplysning: en annan fördel är att man endast skickar en ansökan vilket även betyder att Enkelfinans enbart tar en kreditupplysning. Enligt svensk lag är långivare och banker tvungna att ta en kreditupplysning på alla sina låntagare i förbindelse med ansökan. Ansöker man separat hos långivarna kommer med andra ord varje enskild långivare ta en kreditupplysning. Medan om man ansöker via Enkelfinans så tas endast en kreditupplysning som är gällande för ansökan hos samtliga långivare. Flera kreditupplysningar kan påverka en persons kreditvärdighet, vilket i sin tur kan påverka möjligheten att beviljas lån. Därför kan det vara fördelaktigt att ansöka via en lånförmedlare.

Seriösa och trovärdiga långivare: att ansöka hos långivare via en lånförmedlare kan ge extra trygghet när det kommer till långivarnas/bankernas trovärdighet. Att de har valt att ingå samarbete med en långivare är ett gott tecken när det kommer till schyssta erbjudanden och pålitliga långivare. 

Spara tid: sist men inte minst sparar man även en del tid på att använda en lånförmedlare. Man slipper det tidskrävande arbetet att själv leta runt efter möjliga långivare och kan i stället hitta fler av dem på samma ställe. 

Anledningar till att ansöka hos Enkelfinans

Man kan inte nog många gånger poängtera fördelarna med att jämföra sina alternativ. Långivare, banker och lånförmedlare finns det gott om – därför är det viktigt att försöka välja det som bockar av flest saker på önskelistan. Här kommer en uppsummering med några av fördelarna med att välja just Enkelfinans när man ska ansöka om lån: 

  • Enkelfinans är oberoende lånförmedlare som har ett brett utbud av bank- och finanspartners
  • Snabb ansökan och behandling av ansökan – med bara en kreditupplysning
  • De har dessutom goda omdömen på Trustpilot

Alternativ till Enkelfinans

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved