logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Utbetalning samma dag
Lånebelopp
10 000 - 50 000 kr
Löptid
1 - 10 år
Eff. ränta
28,01 %
Min. ålder
18 år
10 000 kr
50 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
28.01%
Kreditkostnader (uppsk.)
3 953,26 kr
Total återbetalning (uppsk.)
28 953,26 kr
Mån. betalning
2 413 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 20 000 kr till 24,95 % bunden årsränta (eff. ränta på 28,01 %) upplagt på 1 år. Totalt att återbetala 22 805 kr inkl. avgifter. (1 901 kr/mån.). Max. eff. ränta: 28.01.

Extralånet

Ekonomin är minst sagt något som ser olika ut för olika människor. Vissa månader är tuffare än andra och man är i olika stort behov av en hjälpande hand emellanåt. I vissa tillfällen kan krediter och lån vara en passande lösning för att få det att gå ihop. Är man i förbindelse med det ute efter ”det lilla extra” kanske Extralånet är en potentiell kandidat. Extralånet Kredit/Catalunia Capital AB är en långivare som sedan 2009 har förmedlat över 65 000 lån. Extralånet eftersträvar att erbjuda sina kunder det där ”lilla extra” i livet. De värderar låntagaren utifrån vidkommandes aktuella återbetalningsförmåga och lägger mindre vikt på den tidigare ekonomiska situationen. De arbetar mot att kunna erbjuda lån till personer som kanske har haft svårt att beviljas lån hos andra långivare och banker. Extralånet följer Konsumentverkets och Finansinspektionens (FI) regler och riktlinjer. 

Om Extralånet

Extralånet har en bakgrund inom flera olika lånetyper; bland annat snabblån och företagslån. De erbjuder idag Extralånet som är ett lån med belopp mellan 10 000 och 50 000 kr, och med en löptid/återbetalningstid mellan ett och 10 år. Extralånet är ett säkert lån och de tillhandahåller direkt handläggning. Syftet med Extralånet är att kunna erbjuda ett lån till dem som har svårt att beviljas lån hos de traditionella bankerna. Därför har Extralånet valt att värdera sina kunder utifrån deras nuvarande återbetalningsförmåga och accepterar därmed även tidigare betalningsanmärkningar. Uppvisar man skötsamhet gällande sitt låntagande och återbetalning får man möjlighet till bättre villkor. De bättre villkoren kan komma till uttryck i form av till exempel betalningsfria månader och möjligheten till framtida lån. 

Vem kan ansöka om Extralånet?

Även om Extralånet arbetar för att kunna erbjuda lån till dem som har svårigheter att få lån hos andra aktörer så har de fortfarande krav och villkor som en låntagare ska uppfylla. Dessa är satta för både Extralånet själva likväl som låntagarna. Att en låntagare uppfyller kraven medför nämligen en minskad risk för att personen i fråga hamnar i en negativ ekonomisk situation som resultat av ett lån. Att undgå det ligger självklart i bägge parters intresse. Extralånets grundkrav är som följer: 

 • Ålder mellan 18 år – 70 år
 • Månadsinkomst på minst 12 500 kr efter skatt, som är deklarerad i Sverige (inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension)
 • Innehav av svenskt personnummer och en svensk folkbokföringsidentitet (skyddad identitet accepteras inte)
 • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar och gamla utmätningsförsök accepteras)
 • Innehav av ett mobilt BankID

Ovanstående grundkrav hålls upp emot låneansökarens aktuella ekonomiska situation och den obligatoriska kreditupplysningen. Det är inte alla kreditgivare och banker som accepterar betalningsanmärkningar och det kan vara en orsak till att man inte beviljas lån. Tidigare betalningsanmärkningar är dock inte något som i sig självt gör att man inte beviljas Extralånet. Dock ska det poängteras att eventuella betalningsanmärkningar måste vara äldre än 6 månader. 

Extralånet utan UC

Alla banker och långivare är enligt svensk lag förpliktigade att utföra en kreditprövning på alla låntagare. Denna kreditupplysning är efterföljande med till att utgöra underlaget för om en låneansökan godkänns eller inte. Kreditupplysningen mynnar ut i en kreditvärdighet som svarar till låntagarens återbetalningsförmåga och fungerar som ett kvitto för hur lämpad personen är ett lån. 

Upplysningscentralen (UC) är ett av de primära kreditupplysningsföretagen i Sverige. När en långivare/bank tar en kreditupplysning hos UC kommer dessa sparas och kan därefter ses av andra långivare vid eventuella framtida låneansökningar. Fler låneansökningar med kreditupplysningar hos UC är med till att sänka en persons kreditvärdighet. Lägre kreditvärdighet innebär i sin tur att det kan bli svårare att beviljas lån. Av den anledningen har Extralånet valt att ta sina kreditupplysningar hos Bisnode i stället för hos UC. Bisnode är, precis som UC, ett kreditupplysningsföretag men som till skillnad från UC inte sparar uttagna kreditupplysningar. Därmed påverkas inte kreditvärdigheten negativt i samma grad som om långivaren samarbetar med UC. 

Ansök om Extralånet – så går det till

Att ansöka om Extralånet är snabbt och smidigt och görs direkt via formuläret på deras hemsida. Det är inte möjligt att ringa till Extralånet för att ansöka utan det görs enbart online. Här kommer en översikt med stegen i ansökningsprocessen:

 1. Ifyll ansökan: ange önskat lånebelopp och önskad lånetid, samt övriga personliga uppgifter.
 2. Skriv under med BankID: signera ansökan med BankID.
 3. Handläggning: svaret på ansökan kommer på den e-post man angett och den dyker upp inom en bankdag. Det är upp till en själv om man väljer att acceptera erbjudandet.
 4. Utbetalning: vid beviljad ansökan och godkänd kreditprövning utbetalas pengarna till det, i ansökan, angivna bankkontot. Pengarna finns på kontot efter 1 – 2 bankdagar.

Man kan ansöka om lånebelopp mellan 10 000 kr och 50 000 kr, men det är den individuella ekonomiska situationen som avgör hur stort lånebelopp man beviljas. I förbindelse med att man utfyller ansökan kan man se den ungefärliga lånekostnaden, baserad på lånebeloppet och lånetiden man anger. Det fungerar med andra ord som en lånekalkylator för att få ett estimat redan innan man ansöker. Räntan är med till att påverka lånekostnaden och Extralånet har en nominell ränta och en effektiv ränta (se detaljer om gällande ränta på hemsidan). 

Har man behov för att ändra det valda lånebeloppet eller löptiden på lånet kan man höra av sig till Extralånets kundtjänst för att få hjälp. 

Återbetalning av Extralånet

Redan innan man ansöker om ett lån är det viktigt att ha återbetalningen i bakhuvudet. För även om Extralånet gärna vill kunna erbjuda lån till personer som har haft svårt att beviljas lån hos andra så ska man såklart fortfarande sköta återbetalningen. Återbetalningen utgörs av det totala lånebeloppet, vilket omfattar själva lånebeloppet, räntan och eventuella tillkommande avgifter och kostnader. I sin ansökan väljer man själv löptid och det är den i förhållande till lånebeloppet och räntan som avgör hur länge och hur mycket man ska avbetala varje månad. 

Varje månad görs en inbetalning via autogiro och pengarna dras från kontot som lånet utbetalades till. Avierna skickas först till den angivna e-postadressen, medan den i andra hand skickas till Kivra. Har man angett en felaktig e-postadress och inte har Kivra kommer det skickas till folkbokföringsadressen. Eventuella påminnelser kommer likaledes skickas på mejl och sms. 

Man har möjlighet för att ändra återbetalningstiden för att förlänga lånet. I så fall ska man kontakta kundtjänst för att få hjälp med det. Dessutom kan man välja att förtidslösa sitt lån om man gärna vill avklara återbetalningen snabbare. Vill man förtidslösa lånet ska man logga in på Extralånets hemsida för att få tillgång till sina betalningsuppgifter. Det är även genom att logga in på hemsidan som man kan se sin aktuella skuld. 

Extralånet kontakt

Extralånets kundservice sitter redo att hjälpa sina kunder med eventuella frågor och funderingar. Man kan som sagt inte ansöka om ett lån via telefon, men man kan alltid kontakta kundtjänst för en hjälpande hand. Det är möjligt att mejla Extralånet dygnet runt och medarbetarna kan nås på telefon under öppettiderna. Kontaktuppgifterna och öppettiderna finns att tillgå på hemsidan. 

Extralånet – för ”det lilla extra”

Precis som att långivare och banker har sina krav och villkor när det kommer till vilka lånansökare som beviljas lån så bör man som låntagare göra sina egna övervägningar. Det handlar om att hitta den kreditgivare som passar bäst till den individuella situationen och det man är ute efter. För att nå i mål med det bör man därför jämföra sina olika alternativ. Här kommer en uppsummering med några av fördelarna med Extralånet: 

 • Snabb och flexibel ansökan
 • Extralånet accepterar betalningsanmärkningar (äldre än 6 månader gamla)
 • Ansök om Extralånet utan UC

Alternativ till Extralånet

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Enkelfinans logo
Ansökan tar 1 minut
Samla dyra lån och krediter
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved