logo
Låna med Creditsafe
Betalningsanmärkningar OK
Dina pengar betalas ut till ditt konto
Lånebelopp
1 000 - 40 000 kr
Löptid
4 - 46 månader
Eff. ränta
53,31 %
Min. ålder
21 år
1 000 kr
40 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
53.31%
Kreditkostnader (uppsk.)
7 791,73 kr
Total återbetalning (uppsk.)
32 791,73 kr
Mån. betalning
2 733 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 25 000 kr till 42,5 % bunden årsränta (eff. ränta på 53,31 %) upplagt på 12 månader. Totalt att återbetala 30 890,72 kr inkl. avgifter. (2 574 kr/mån.). Max. eff. ränta: 53.31.

Innehållsförteckning

Ferratum

När man ska ansöka om ett lån vill man gärna ha lite koll på den långivare man väljer att ansöka hos. Det finns många långivare på marknaden, det är det inga tvivel om. Men vart kommer Ferratum Bank in i bilden egentligen? Vad är ferratum? Vad är ferratum bank? Vem äger ferratum? Ferratum är en populär långivare på lånemarknaden. Ferratum Bank är en del av Ferratum Group som är en internationell leverantör av mobila banktjänster och lånemöjligheter. De startade sin verksamhet 2005 med sitt huvudkontor i Helsingfors. Efterföljande har de expanderat i en rasande fart och finns nu i 25 europeiska länder, Syd- och Nordamerika, Afrika samt Asien-Stillahavsregionen. Deras vision är att bli den ledande mobila baken. Ferratum Group har lång erfarenhet inom både små lån och sms lån samt så ligger de verkligen i framkant på världens plan när det kommer till mikrolån. År 2016 lanserade de en mobilbank, vilken är en app som ska fungera som en banktjänst på mobilen. För tillfället är appen lanserad i fem länder på den europeiska marknaden. I nuläget har ferratum bank två miljoner kunder och företaget eftersträvar, med sin stora passion för nyskapande, ständig tillväxt. Det är ett företag som erbjuder snabba lån till privatpersoner samt till både små och medelstora företag.

Professionalism, lönsamhet och etik är de primära värderingarna hos ferratum se. De fokuserar på att vara ett professionellt företag som hela tiden försöker att hänga med i svängarna och adaptera sig till den snabbt föränderliga marknaden. Deras företagsidé bygger på klarhet och ärlighet gentemot både kunder och samarbetspartners.

Ferratum Bank erbjuder lån med ferratum money på allt mellan 1000 och 45 000 kronor där återbetalningstiden kan variera mellan 4 och 46 månader. Att banken erbjuder sina lån utan uppläggningsavgift är mycket fördelaktigt för låntagaren eftersom uppläggningsavgiften annars kan utgöra en ganska stor del av ett litet lån.

Lån hos Ferratum Bank

Ferratum Bank erbjuder flera olika typer av lån för att kunna tillgodose alla konsumenters behov. För precis som att vi alla är olika individer så har vi alla olika förutsättningar och befinner oss i ekonomiska situationer av olika slag. Själva ansökningsprocessen är den samma för samtliga alternativ och generellt ligger skillnaderna i storleken på lånebeloppet. När man är på jakt efter ett lån hos ferratum bank finns det några benämningar och begrepp som kan vara bra att känna till.

Snabblån: ett snabblån är ett lån på en mindre summa som erbjuder snabba pengar precis när man behöver det. Det ägnar sig både till tillfällen med oförutsedda utgifter i kombination med ett tomt konto, samt till när man måste agera snabbt för att ta vara på förbigående möjligheter. Det tar bara några timmar att på pengarna utbetalda.

Blancolån: ett blancolån är ett privatlån utan säkerhet på belopp på upp till 45 000 kr. Det går snabbt att ansöka och det är snabb utbetalning.

Mikrolån: Ferratums mikrolån är lån på mindre belopp och det är ett lån utan säkerhet. Det erbjuder det där lilla extra för att sätta guldkant på vardagen. Det går snabbt och enkelt att ansöka om lånet online.

Internetlån: ett internetlån är Snabblån omfattande relativt små belopp. Ansökan både görs och godkänns online – via datorn eller mobilen. Man kan låna belopp på upp till 45 000 kr.

Minilån & smålån: dessa lån är lån omfattande mindre belopp som ägnar sig till tillfällen då man ska fatta snabba beslut och behöver lite extra klirr i kassan. Ett annat namn för denna typ lån är sms-lån.

SMSlån: sms-lån kallas ofta för Snabblån eftersom de erbjuder mindre summor pengar snabbt. Men även om namnet sms-lån antyder att man tar lånet via mobilen så är det idag vanligare att man ansöker om lånet via webben. Till skillnad från de andra typerna lån så tillkommer här en avgift för själva sms:et – alltså en kostnad som för ett vanligt skickat sms.

Företagslån: förutom sina olika alternativ för privatlån till privatpersoner så erbjuder ferratum även lån till företag. Det föregår via CapitalBox (tidigare ferratum business) som är en annan produkt av Ferratum Group. De riktar in sig på små och medelstora företag. Hos CapitalBox kan företagen låna mellan 20 000 och 2 000 000 kr för att stärka sin tillväxt och få lov till att frodas och blomstra.

Ferratum Credit hos Ferratum

Med Ferratum Credit kan man ansöka om ferratum kredit, mellan 1000 kr och 45 000 kr, utan både uppläggningsavgift och uttagsavgift samt med flexibla uttag och anpassningsbar återbetalning. Ferratum Credit erbjuder möjligheten att stärka sin budget och skapa en lite vardag med större frihet. Det är ett flexibelt lånealternativ för den som kör lite på magkänsla och gärna vill förverkliga det där som står högst upp på önskelistan, likväl som för att kunna ta sig an livets överraskningar och utmaningar med en klackspark. Men hur fungerar ferratum? Det hela går ut på att man som kund inte betalar förrän man använder sig av krediten på sitt konto.

Ferratum Credit har en ränta som är lägre än för många andra typer av snabblån på marknaden. Alltså får man som kund en snabbare utbetalning till ett lägre pris. Ferratum bank arbetar utefter vad du ser är vad du får, i den mening att kostnaderna i samband med ett lån tydligt framgår samt att man inte överraskas av dolda avgifter.

Det finns även möjligheten att höja sin kreditgräns vid ett ökat behov. Ferratum meddelar sina kunder när de får tillgång till att kunna höja gränsen. Ett erbjudande som dyker upp efter en period, på typisk 6 månader, som kund hos ferratum. Detta eftersom företaget vill kunna säkerställa att kunden i fråga har en tillräckligt god återbetalningsförmåga. Något som är avgörande för att kunna besluta om kunden bör få en högre kredit beviljad.

Ferratum Credit – hur fungerar det?

Även här eftersträvar ferratum ett snabbt och smidigt handlande för låntagarens komfort. Därför föregår lånprocessen via internet med enbart tre enkla steg:

 1. Välj belopp
 2. Fyll i ansökan
 3. Klart!

Ansökningen ska göras på internet, det finns alltså ingen möjlighet att göra sin ansökan över telefon. För att kunna genomföra sin digitala ansökan, via mobil eller internet, krävs det att man kan identifiera sig med hjälp av ett BankID. Därför är det et krav att man har ett BankID och en Internetbank för att kunna ansöka om lån hos ferratum bank. Som befintlig kund kan man via ferratum logga in/ferratum login komma till mina sidor för att kunna ansöka om lån direkt.

Ferratum svarar sina kunder redan inom 10 minuter, via ett sms (handläggning av ansökningar inkomna efter öppettiderna handläggs nästkommande arbetsdag). För Nordeas bankkunder utförs utbetalningen med detsamma, medan kunder hos övriga banker har pengarna på kontot redan nästa bankdag. Ferratum bank har valt att använda sig av en lite annorlunda kreditprövning där de inte tar en kreditupplysning via UC, utan de använder sig istället av Creditsafe. Det är låntagarens individuella ekonomiska förutsättningar som avgör lånebeloppet. Eftersom man ska klara av en återbetalning. Därför bestäms kreditgränsen utifrån kundens kreditvärdighet. I och med det kan man uppleva att man får beviljat ett belopp som är lägre än det önskade beloppet.

Som tidigare nämnt vill de gärna kunna erbjuda lån till flest möjligt, därför tillåter de en del svängrum gällande betalningsanmärkningar. Eftersom de är väl medvetna om att saker händer och att det kanske inte alltid går som planerat. Därför godkänner de, under vissa förutsättningar, lån till en ansökare med betalningsanmärkning. Dock ska dessa vara äldre än 6 månader och det finns en maxgräns på totalt 6 anmärkningar totalt.

Men hur fungerar det med återbetalning av lånet? Hos ferratum är man sin egen kapten vid rodret och har full kontroll över sitt eget lån. Därför är det upp till en själv att bestämma när man vill ta sig an sin återbetalning. Själva inbetalningen görs via en faktura som skickas ut varje månad. Man kan vid varje inbetalningstillfälle välja att återbetala mer än angivet belopp på fakturan, samt så kan man utan extra kostnad välja att återbetala hela sitt lån på en gång. En översikt över inbetalningarna finns att tillgå på ferratum mina sidor som man når via att välja ferratum logga in eller ferratum login på hemsidan. Något som är viktigt att komma ihåg är att det är en form för högkostnadskredit, vilket innebär att man riskerar att få en betalningsanmärkning om man inte återbetalar sin skuld.

Om det skulle vara så att man av någon anledning ångrar sitt lån så har man 14 dagars ångerrätt. Dessutom kan ferratum kundtjänst hjälpa till att lägga in en spärr hos ferratum bank, för den som vill. Denna spärr går efterföljande att låsa upp igen 6 månader senare.

Ferratum Credit – vem kan ansöka?

För att få ansöka om Ferratum Credit finns det vissa specifika villkor som ska vara uppfyllda:

 • Man ska vara minst 21 år
 • Man ska ha en deklarerad inkomst
 • Man får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden
 • Man ska vara folkbokförd i Sverige

Om ovanstående krav inte är uppfyllda kan man inte heller förvänta en godkänd låneansökan. Men om du som kund upplever att du faktiskt uppfyller villkoren men får avslag ändå, så kan du höra av dig till ferratum kundtjänst.

Ansöka om snabblån hos Ferratum Bank

Ferratum Bank har en snabb och smidig låneansökan – detta för att underlätta mest möjligt för dig som kund. Ferratum bank arbetar för att uppfylla drömmar för flest möjligt. Därför kan man, på en gång, ansöka om ett lån online. Därmed slipper man projektet att ta sig till ett fysiskt möte, likväl som att man inte behöver rätta sig efter telefontider och telefonköer. Det ger dig som kund en större frihet och man kan ansöka i lugn och ro när det passar en själv.

Processen är alltså simpel och föregår som följer:

 1. Välj belopp och amorteringstid
 2. Uppge alla dina personuppgifter
 3. Fyll i kontonummer och clearing-nummer
 4. Därefter kommer Ferratum Bank att göra en bedömning och fatta beslut om ditt lån
 5. Pengarna utbetalas sedan snabbt till ditt konto

Men i samband med ansökningen uppstår nästa fråga till företaget: när kommer pengarna ferratum? Svaret på det är att det kan variera lite. Man kan ansöka om ett lån alla dygnets timmar och handläggningen av lånet föregår innanför Ferratum Banks öppettider. För att påskynda processen använder sig ferratum bank av ett avancerat system som möjliggör ett beslutfattande inom endast några få minuter!

Ferratum vill gärna kunna erbjuda snabb hantering och efterföljande utbetalning i största möjliga mån. Men ferratum utbetalning beror på rådande omständigheter vid lånetillfället. Lån är ofta en hjälp som skapar möjligheter som annars inte skulle finnas där. Därför kan det vara svårt att planera när man har behov för ett lån. Det kanske är just idag, en lördag, som man behöver det där lilla extra. När man lånar på helgen så är en betydande faktor vilken bank man har. Om man får sin ansökan beviljad och har Nordea, Handelsbanken, Swedbank eller SEB trillar pengarna in på kontot direkt. På vardagar beror det på vilken tid utbetalningen utförs. Om man får sitt lån beviljat på en vardag och pengarna utbetalas innan kl: 9:00 så finns pengarna på kontot redan kl: 17:00 samma dag, alltså efter endast en bankdag. Medan om pengarna istället utbetalas efter kl: 9:00 så finns lånebeloppet på bankkontot nästa bankdag.

Ferratum kundtjänst

Men vad gör man om allt inte flyter på som man tänkt sig, eller om man har några frågor och funderingar? Då ska man vända sig till ferratum kundtjänst. De finns där för dig som kund och har öppet måndag till lördag. Ferratum är medvetna om, och respekterar, att din tid är värdefull. Så för att du som kund ska slippa krångel och irritation i samband med din ansökan så kan du enkelt få kontakt med ferratum kundtjänst via deras chatt direkt på hemsidan, via mejl eller telefon. Mer detaljerad information om ferratum kontakt finns att tillgå på hemsidan.

Ferratum Bank – befintlig kund

När man blir kund hos Ferratum Bank så skapar man sin egen profil på hemsidan. Det betyder att man som befintlig kund enkelt ansöker via sitt konto. Det är via ferratum logga in/ferratum login högst upp på hemsidan som man kommer till ferratum bank mina sidor, för hantering av sina lån. Man använder sig utav sitt telefonnummer och sin pinkod för att ta sig vidare från ferratum bank logga in. Det är via sin profil som man kan låna pengar direkt.

Varför ska man välja Ferratum?

En kort sammanställning om Ferratum Bank ger oss anledning att dra följande slutsatser:

 • När vi ser över hela erbjudandet så är det tydligt att Ferratum Bank är ett seriöst företag som erbjuder en seriös tjänst
 • Villkoren som erbjuds är lätta att förstå och följer de lagar och regler som gäller
 • Bankens hemsida är modern och mycket lättnavigerad

Det är inte lätt att befinna sig på en marknad som är så konkurrensutsatt som den för snabba lån, men Ferratum Bank hanterar det bra och det är tydligt att de jobbar med fokus på kunden och hur kunden kommer att kunna använda deras erbjudande på bästa sätt. Det finns lånebelopp för alla kunder och alla ändamål. Det finns möjligheter och alternativ till allt ifrån att reparera en bil eller köpa en ny tvättmaskin, till att komma iväg på den där drömresan eller lyxa till det med en spabehandling. Som kund har du alltså väldigt goda förutsättningar att kunna hitta ditt perfekta lån!

Alternativ till Ferratum

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved