logo
Lånebelopp
5 000 - 20 000 kr
Löptid
Kontokredit
Eff. ränta
98,8 %
Min. ålder
20 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Flexlimit

Det uppstår situationer i livet där man är i behov av lite extra ekonomisk stöttning. Det kan handla om allt från en bil som vägrar starta måndag morgon, till en reskassa som behöver fyllas på inför ett av livets äventyr. En alternativ metod och en hjälpande hand är att ansöka om ett lån. Med ett lån på fickan kan man få den hjälpen man behöver för att komma igenom en ekonomiskt tuff månad eller för att finansiera en oförutsägbar utgift. De flesta har garanterat hört talas om SMS-lån, men det är inte säkert att man har koll på vilka som var heta på gröten gällande det. Flexlimit är ett av företagen som var först ut med att etablera SMS-lån på den svenska lånemarknaden. Flexlimit grundades i 2015 och företaget ägs av C Finance AB. Sedan starten av C Finance AB i 2006 har de erbjudit tiotusentals kunder konsumentkrediter, både i Sverige och i vårt grannland Finland. C Finance AB driver ansvarsfull kreditgivning och de är medlemmar i Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening (SKEF). Meddelandelån Sverige och Luottoraha (Finland) är två andra varumärken som tillhör koncernen.

Vad är FlexLimit?

Flexlimit grundades alltså hösten 2015 och deras mål är att erbjuda privatpersoner ett schysst och smidigt lånealternativ. Det ska vara flexibelt att låna pengar och Flexlimit arbetar utefter ett snabbt agerande och en snabb behandling av ansökningar. Flexlimit lån är en kontokredit som kommer med en kreditgräns på 5000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kr. När man ansökt och beviljats en kontokredit kan man efterföljande göra kostnadsfria uttag från 500 upp till den individuella kreditgränsen, direkt till bankkontot. Uttagsbeloppet beror självklart på vilken kreditgräns man beviljats. Med ett Flexlimit lån har slipper man alltså ansöka om ett lån när man befinner sig i ekonomiskt pressad situation, istället har man en buffert att ta ifrån när man behöver pengarna.

Det totala lånebeloppet för en kredit beror en kombination av lånebeloppet, räntan och hur lång återbetalningstiden är.

FlexLimit UC

Flexlimit lån är ett lån utan UC, vad innebär det? I Sverige är det lag att kreditgivare och banker ska ta en kreditupplysning på alla sina ansökare. Utifrån denna kreditupplysning får kreditgivaren en kreditvärdighet som de, tillsammans med ansökarens generella ekonomiska situation, baserar sin värdering på. Kreditvärdigheten är alltså med och avgör om låneansökan beviljas eller ej. Det främsta svenska upplysningsföretaget är Upplysningscentralen (UC). Ansöker man om krediter/lån hos kredit-/långivare som samarbetar med UC så registreras alla ens låneansökningar. Dessa sparas och blir synliga för långivare, både nu och i framtiden. Det är något som påverkar ens kreditvärdighet negativt och chansen att beviljas lån minskar. Men det finns andra upplysningsföretag än UC och för en kreditupplysning hos dem gör sig inte detta gällande.

Flexlimit samarbetar med att av de andra upplysningsföretagen, SafeNode AB. Det betyder att en kredit hos Flexlimit är utan uc och påverkar alltså inte kreditvärdigheten. 

Vem kan ansöka om FlexLimit kontokredit?

Som en del i att uppnå en schysst kreditgivning ingår det att Flexlimit inte beviljar låntagare som, till synes, inte klarar av en återbetalning. För att minska risken, både för sig själva och för låntagaren, så har Flexlimit några krav som ska vara uppfyllda för att man ska få ansöka om en kredit. detta för att säkra att lånet återbetalas samt att låntagaren inte hamnar i en negativ ekonomisk situation. Det här är kraven:

 • Minimumålder på 20 år
 • Man ska ha en regelbunden inkomst
 • Man ska vara folkbokförd i Sverige (ha en svensk hemadress)
 • Inga tidigare betalningsanmärkningar eller tidigare skulder hos Flexlimits bolag

I tillägg ska man genomgå den sedvanliga kreditprövningen.

Ansöka om en FlexLimit kontokredit – så går det till

”Enkel ansökan snabbt och smidigt” och ”Smidigt, snabbt och enkelt” är exempel på återkommande fraser från Flexlimits kunder. De arbetar med att erbjuda sina kunder just det; en säker kredit som är lättillgänglig utan krångel. Att ansöka tar endast 3 minuter och det görs direkt på deras hemsida. Istället för att hasta iväg till bankmöten eller sitta i långa telefonköer kan man alltså göra det hemma i soffan. Ansökan i sig utgörs av följande steg:

 1. Välj kreditgräns: här ska man ange önskad kreditgräns; 5000, 10 000, 15 000 eller 20 000.
 2. Identifiering: efter att man har identifierat sig med sitt BankID så skickas ansökan. Flexlimit arbetar med snabb behandling av sina kreditansökningar.
 3. Godkänn lånevillkoren: när Flexlimit har beviljat ansökan så skickar de lånevillkor till kredittagaren för godkännande.
 4. Pengarna in på kontot: efter att man godkänt lånevillkoren kan man göra sitt första uttag till sitt bankkonto.

Det är inte säkert att man beviljas den önskade kreditgränsen utan det beror på flera faktorer; de angiva personliga uppgifterna och kreditprövningen. Om Flexlimit inte anser att man klarar av en kreditgräns på t.ex. 20 000 kr så kan de istället skicka ett lånevillkor med en kreditgräns på 15 000 kr, om de anser att ansökaren uppfyller kraven för den summan.

När man först registreras sig hos Flexlimit så skapas en personlig profil på deras sida. Det är via Flexlimit mina sidor som man kan se alla detaljer om sin aktiva kredit. Det är även därifrån man gör sina framtida ansökningar.

FlexLimit, när kommer pengarna?

Ansöker man under Flexlimits öppettider (finns att tillgå på hemsidan) så utbetalar de lånet utan dröjsmål. Dock varierar det lite hur lång tid det tar innan pengarna rullar in på kontot beroende på vilken bank man har. De har en direkt bankförbindelse till Handelsbanken och Nordea. Medan om man har sitt bankkonto hos en av de andra bankerna så kan det dröja 1–2 vardagar innan man har pengarna på kontot.

Bara för att man beviljats en kredit så betyder inte det att man måste göra ett uttag på en gång, utan man kan använda krediten som en buffert.

Återbetalningen av en FlexLimit kontokredit

Hur mycket man inbetalar vid varje månatlig inbetalning beror på den totala kostnaden för lånet (lånebelopp, ränta, återbetalningstid). Flexlimit erbjuder betalningsfria månader vilket innebär att man kan skjuta upp sin återbetalning. Det är fördelaktigt om man av en eller annan anledning inte kan återbetala en månad. Dock ska man vara obs på att detta medför en extra avgift – så det är inget man bör göra utan en reell grund! Flexlimit lån är krediter utan bindningstid så man kan när som helst välja att slutbetala sitt lån utan extra kostnader.

Det är viktigt att man sköter sin återbetalning av kontokrediten för att undvika extra kostnader. Inbetalar man inte innan förfallodatumet så skickas en betalningspåminnelse med en tillhörande avgift. Utebliver betalningen ytterligare så riskerar den att hamna hos inkasso och efterföljande hos Kronofogden. Därför är det väldigt viktigt att man tänker igenom valet att ansöka om en kredit.

Flexlimit kontakt

Flexlimit kundtjänst sitter redo under öppettiderna för att svara på frågor och hjälpa sina kunder. De finns tillgängliga hela 6 dagar i veckan och kontaktinformationen finns att tillgå på deras hemsida.

FlexLimit – flexibelt ska det vara!

Precis som med allt annat här i livet och alla val man gör så är det alltid bra att jämföra sin alternativ och väga för- och nackdelar mot varandra. Det samma gör sig även gällande för online finansiering. Så om man står där i en situation där man behöver lite extra klirr i kassan och har bestämt sig för att ansöka om ett lån, så hjälper det att ha något att utgå ifrån. Här kommer därför några av fördelarna med Flexlimit:

 • Snabb, smidig och säker ansökningsprocess
 • Flexlimit lån är en kredit som kan fungera som en buffert
 • Ansökning utan UC

Alternativ till Flexlimit

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Ferratum logo
Låna med Creditsafe
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved