logo
Lånebelopp
20 000 - 350 000 kr
Löptid
3 - 12 år
Eff. ränta
3,76 - 11,52 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

ICA Banken

Majoriteten, om inte alla, vet vilka ICA är och för många är det matbutiken man handlar i. Något man däremot kanske inte tänker på är att matvarubutiken även finns i form av ICA Banken. Banken startade sin verksamhet år 2001 och har sedan dess fått över 1 000 000 kunder. ICA Banken har störstadelen av sin verksamhet i Borås men med huvudkontoret i Stockholm. Deras vision är att ”göra varje dag lite enklare” med hjälp av deras finansiella tjänster. ICA Banken eftersträvar att underlätta för ICA:s kunder och öka deras lojalitet till ICA. I tillägg försöker de reducera transaktionskostnaderna för ICA-butikerna och ICA AB när det kommer till främmande banker och kreditkort. ICA Banken står under Finansinspektionens (FI) tillsyn.

Vem äger ICA?

ICA Banken är uppbyggd av ett system inkluderande olika avdelningar och en styrelse. Dessutom samarbetar ICA Banken med ett stort antal fonder, bland annat AMF Fonder, Danske Invest, Handelsbanken Fonder och Länsförsäkringar Fondförvaltning, för att nämna några.

ICA Bankens tjänster och produkter

ICA Banken erbjuder sina kunder ett brett utbud av tjänster och produkter. De har flera olika typer av lån: privatlån, bancolån, billån, båtlån, energilån, samlingslån, bolån mm. Utöver lån erbjuder de även fyra kort i allt; tre bankkort (Bankkort, Kreditkort Bankkort Plus, Bankkort Maestro) och ICA-kortet med betalfunktion. Till bankkorten medföljer ett bankkonto som kan användas till kreditutrymme eller lönekonto, samt för att samla bonusar när man handlar på ICA. Förutom lån och betalkort så kan man även teckna en ICA försäkring. ICA har diverse alternativ och bilförsäkringen, hemförsäkringen och olycksfallsförsäkringen är deras mest populära.

ICA Banken privatlån

Ett av ICA bankens lånealternativ är deras privatlån. ICA:s privatlån är ett blancolån, d.v.s. ett lån utan säkerhet, som kan användas till att finansiera allt ifrån ett bilköp till en renovering. Kanske befinner man sig i en situation där man behöver en hjälpande hand när det kommer till privatekonomin. Vid dessa tillfällen kan ett privatlån, med lånebelopp från 20 000 kr upp till hela 500 000 kr, eventuellt vara ett bra alternativ. Löptiden för lånet är 3 – 15 år, räntan är individuell och baseras på den aktuella situationen. En fördel är att det inte kommer någon uppläggningsavgift i förbindelse med ett privatlån hos ICA. Ett ICA Bankens privatlån kan användas till att finansiera precis det man själv har lust till.

Vem kan ansöka om ett ICA Banken privatlån?

ICA Banken har, precis som alla andra kreditgivare och banker, några krav och villkor som ansökaren ska uppfylla för att man ska beviljas en låneansökan. Dessa krav är en säkerhet för både banken och ansökaren själv för att säkerställa att personen i fråga inte hamnar i en dålig situation rent ekonomiskt som resultat av lånet. Följande krav gäller hos ICA Banken:

 • Man ska vara minst 18 år gammal
 • Man ska ha en fast inkomst på minst 180 000 kr per år
 • Man får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Man ska vara folkbokförd i Sverige

Förutom att ovanstående krav ska vara uppfyllda så ska ansökaren även komma igenom kreditupplysningen som banker/kreditgivare enligt lag ska företa. Kreditupplysningen resulterar i en kreditvärdighet som, tillsammans med övriga uppgifter, är med till att avgöra om en låneansökan beviljas eller inte. Det är kreditgivarnas sätt att kontrollera en ansökares återbetalningsförmåga, vilket gynnar både långivare och ansökare.

Man har även möjligheten att välja att ansöka om ett lån tillsammans med en annan person, en medansökare.

Att ansöka om ett ICA Banken privatlån – så går det till

ICA Banken eftersträvar en enklare vardag och själva ansökningsprocessen för ett lån föregår även snabbt och smidigt direkt på hemsidan. Via bara 5 enkla steg har man kommit igenom:

 1. Välj lånebeloppet och återbetalningstiden
 2. Skriv under med Mobilt BankID
 3. Få ett ränteerbjudande
 4. Skriv under lånet med Mobilt BankID
 5. Få pengarna in på kontot inom några få dagar

Pengarna utbetalas till ett ICA Banken bankkonto. Det betyder alltså att om man inte redan har ett bankkort tillknutet ett konto där så öppnas ett nytt konto. Efter att pengarna överförts kan man alltid välja ICA logga in för att få tillgång till internetbanken, varifrån man eventuellt kan överföra pengarna till ett annat valfritt bankkonto.

Återbetala ICA Bankens privatlån

Det är viktigt att man följer sin återbetalningsplan och sköter inbetalningarna för att undgå extra påminnelseavgifter och eventuella betalningsanmärkningar. Själva återbetalningen görs via en månatlig kostnad och man får tillskickat en betalningsavisering och ett inbetalningskort till bankkontot man har hos ICA Banken. Har man inte autogiro så kommer aviseringen antingen i Kivras digitala brevlåda eller per post. Har man avbetalning via autogiro så får man däremot ingen avi via posten men den kan ses digitalt inne på internetbanken.

Det är möjligt att lösa hela lånet i förtid eller göra extra amorteringar i tillägg till den fasta månadskostnaden. I så fall ska man ringa till kundtjänst och få hjälp med hur man ska gå tillväga. ICA Banken behöver i dessa tillfällen underlag på vart pengarna till återbetalningen kommer ifrån.

Dubbel bonus på ICA

En extra fördel man har som kund hos ICA Banken är att man har möjlighet att få dubbel bonus på alla sina köp hos ICA samt i Apoteket Hjärtats fysiska butiker. Detta gör sig gällande när man betalar med något av bankens tre bankkort och samtidigt har något av följande hos ICA:

 • Man månadssparar 500 kr per månad
 • Sätter in lön, studiemedel eller pension hos ICA Banken
 • Har ett aktivt bolån eller privatlån
 • Har minst 50 000 kr på ett spar- eller fondkonto
 • Är medkontohavare till en annan person som uppfyller ovanstående

ICA kontakt

ICA Bankens kundtjänst sitter redo att hjälpa till vid eventuella frågor eller funderingar. Hittar man inte svar på sina frågor bland deras ”frågor och svar” kan man i stället välja antingen att ringa eller skicka ett meddelande i internetbanken eller på Facebook. Kundservice öppettider finns att tillgå på hemsidan.

ICA – mer än bara en matbutik

Människor gillar oftast det välkända och det trygga. Namn och varumärken man känner igen är ofta att föredra, speciellt när det kommer till ekonomi och lån. ICA är nog mest känd som en matbutik men de är alltså även en väletablerad bank. Innan man ansöker om ett lån eller ett kreditkort bör man skapa sig en överblick över utbudet på marknaden. I den anledningen kommer här en uppsummering med några av fördelarna med just ICA Banken:

 • Välkänt varumärke med många olika produkter och tjänster
 • Snabb och smidig ansökningsprocess
 • Möjlighet för dubbel bonus på ICA

Alternativ till ICA Banken

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved