logo
Lånebelopp
10 000 - 350 000 kr
Löptid
3 - 12 år
Eff. ränta
0 - 6,1 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Ikano Banklån

Att välja bank är inte direkt som att välja morgondagens middag, utan det är lite mer komplicerat än så. Istället för att nöja sig med första bästa alternativ bör man lägga ner lite tid på efterforskning för att skaffa sig en överblick över alla olika alternativ och möjligheter på marknaden. Människor gillar generellt det säkra före det osäkra. Därför kan det kännas tryggt med ett trovärdigt alternativ som man kan relatera till. Ikano Bank är ett bra exempel på precis den typen av alternativ. Men hur kommer det sig? Det förstår vi när vi besvarar frågan: vem äger ikano bank? Ikano Group, som Ikano Bank är en del av, ägs nämligen av familjen Kamprad. Kamprad familjen är inte direkt främmande för oss svenskar eftersom de även är upphovsmännen till den svenska stoltheten IKEA. Banken har varit verksam sedan 1995 och finns idag i åtta länder, däribland Sverige, Danmark, Norge, Tyskland m.fl.

Ikano bank erbjuder företag säljstödjande finansiering, samt smidigare bankprodukter till privatpersoner. Deras utbud utgörs av produkter såsom lån, kreditkort och sparkonton. Dessutom erbjuder de företagstjänster innefattande leasing, hyresavtal och factoring. Smidiga, pålitliga och schyssta – det kännetecknar Ikano Banks tjänster.

Ikano Bank Privatlån

Många av oss är till och från i behov av lite extra pengar – och det kan bero på alla möjliga anledningar. Vissa ska till exempel köpa en ny bil, renovera köket, åka på resan som står överst på ens bucketlist eller betala räkningen för bröllopet från sina barndomsdrömmar. Oavsett anledning kan ett ikano bank lån mellan 10 000 och 350 000 kr vara en bra lösning. Lånet är ett blancolån (lån utan säkerhet) med en individbaserad ränta och en återbetalningstid på 3 – 12 år.

Vem kan ansöka om Ikano Bank Privatlån?

Lånevillkor och krav på låntagaren är bankernas/långivarnas sätt att värdera och säkerställa att en person klarar av att återbetala sitt lån. Ikano bank är inget undantag utan även de ställer krav på sina kunder:

  • Minimumålder på 18 år
  • Fast årsinkomst på minimum 125 000 kr
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Godkänner Ikano Banks lånevillkor (finns att läsa på hemsidan)

I samband med ansökningen tas en kreditupplysning för att fastställa ansökarens kreditvärdighet. En större kreditvärdighet ökar chanserna för att beviljas ett lån. det är nämligen långivarens kvitto på hur goda möjligheter låntagaren har att återbetala lånet.

Ansöka om Ikano Bank Privatlån – så går det till

Ansökningsprocessen för ett privatlån görs snabbt och smidigt direkt online på hemsidan. Det är rena omkörningsfilen förbi både telefonköer och bankbesök. Ansökan omfattar angivelse av information gällande önskat lånebelopp, återbetalningstid, medsökande, typ av lån, önskemål att samla befintliga lån och krediter (vid samlingslån) samt personuppgifter. Vid en godkänd ansökan och efter att avtalet signerats via BankID (alternativt brev) utbetalas pengarna som regel inom tre arbetsdagar.

Att ansöka om lån tillsammans med en medsökande från samma hushåll ökar chanserna att beviljas lån. Detta eftersom risken för banken faller när betalningsförmågan ökar.

Låneindikator: gentagna kreditupplysningar medför en reducerad kreditvärdighet och därmed en minskad chans att beviljas lån. Med Ikano Banks låneindikator kan man förbigå systemet och testa sina lånechanser både utan att faktiskt behöva ansöka och utan att det tas en kreditupplysning. Därmed kan man se hur mycket man potentiellt kan låna samtidigt som man bibehåller sin kreditvärdighet. Denna finns till förfogande på ikano bank se.

Återbetala ditt Ikano Bank Privatlån

Allt har ett pris, detta gäller även lån. Återbetalningstiden för ikano bank lån är upp till 12 år, vilket möjliggör att man utifrån val av återbetalningstid även kan anpassa månadskostnaden utefter sin personliga ekonomiska situation. Det går även att, när som helst, göra extra inbetalningar för att påskynda återbetalningen eller lösa hela lånet på en gång.

Räntan på lånet är individanpassad och baseras på lånebeloppet i kombination med låntagarens ekonomiska situation. Både den lägsta och den högsta möjliga räntan varierar och på hemsidan kan man se de exakta räntorna som är gällande i nuläget.

Ikano Bank Kreditkort

Men tänk om det är så att man egentligen bara behöver låna ett belopp som är mindre än 10 000 kr, vad gör man då? Om det är tillfället kan man välja ett ikano bank kreditkort istället för ett ikano bank lån. Med ett kreditkort får man en buffert som kan användas vid tillfällen där en direkt betalning, av någon anledning, inte är möjlig. Det är alltså en typ av låneutrymme som fungerar som en buffert för oväntade utgifter. I motsättning kan ett privatlån ses som en kredit för stora utgifter som är planerade.

Ikano Kort är ett VISA-kreditkort med flertalet schyssta förmåner:

  • Kredit upp till 60 000 kr
  • Ingen årsavgift
  • Flexibel delbetalning

Dessutom får man ta del av förmånliga månadsrabatter via rabattkalendern – vilket innebär att man varje månad får rabatt i en hel bransch när man betalar med kortet. Efterföljande dras rabatten från kortfakturan. Rabattkalendern finns att tillgå via ikano bank logga in/ikano bank login och mina sidor. Förutom det finns det även en drivmedelsrabatt och gratis reseförsäkring ingår när man betalar sin resa med kortet.

Ansöka om ett Ikano Bank Kreditkort

Ansökningskraven för ett Ikano Kort är de samma som för Privatlånet, bortsett från att den minimala fasta årsinkomsten är 100 000 kr (istället för 125 000 kr). Precis som för privatlånet ansöker man om sitt kreditkort snabbt och smidigt online direkt på hemsidan.

Har man behov för lite mer krut i krediten och önskar att höja sin kredit kan man göra detta antingen via Mina sidor eller genom att kontakta ikano bank direkt via kontaktuppgifterna som finns under ikano bank kontakt. När man ska betala sin kredit kan man välja att få en digital månadsfaktura via Kivra.

Betalskydd och StopService: i samband med att man upptar en kredit kan man välja att teckna ett betalskydd. Vilket är en försäkring med syftet att hjälpa till att täcka kreditkostnader i tillfälle att det inträffar något oförutsett som kan ändra livssituationen (arbetslöshet, sjukskrivning, olycksfall etc.). StopService är en tjänst som erbjuder många fördelaktiga tjänster gällande din säkerhet. Såsom ID-skydd, spärrtjänst, objektregistrering, nyckelservice och nödkontanter. För en mindre årskostnad får man tillgång till personlig rådgivning och handfast hjälp.

Ikano Bank Privatlån vs. Ikano Bank Kreditkort

Som tidigare nämnt lämpar sig ett privatlån till planerade utgifter medan kreditkortet är en buffert för oväntade utgifter. Med ett kreditkort betalar man månadsräntan först när man utnyttjar krediten och kan själv välja den månatliga kostnaden löpande. Vilket är viktiga skillnader jämfört med ett privatlån där man påbörjar räntebetalningen redan vid lånets utbetalning samt där amorteringen och återbetalningstiden är förutbestämda.

Anledningar till att välja Ikano Bank

Utbudet av långivare och banker idag är stort – och några gånger överväldigande. Det är därför viktigt att se över sina alternativ och tänka sig om en extra gång innan man ansöker om ett lån eller kredit. Det krävs två för att dansa tango och det gäller att hitta sin perfekta match för bästa resultat. Kanske är det så att ikano bank är din perfekta ekonomiska danspartner..? Här kommer i alla fall några summerande punkter som går i god för ikano bank:

  • Trovärdig och seriös bank (har ju samma ursprung som självaste IKEA)
  • Låneindikator – utforska dina möjligheter utan en kreditupplysning
  • Lån och kreditkort med flertalet schyssta villkor och förmåner

Alternativ till Ikano Banklån

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved