logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar kan accepteras
Utbetalning via Swish eller banköverföring
Lånebelopp
3 000 - 30 000 kr
Löptid
8 - 62 månader
Eff. ränta
76,8 %
Min. ålder
18 år
3 000 kr
30 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
76.80%
Kreditkostnader (uppsk.)
11 571,95 kr
Total återbetalning (uppsk.)
36 571,95 kr
Mån. betalning
3 048 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 10 000 kr till 43,98 % bunden årsränta (eff. ränta på 76,8 %) upplagt på 12 månader. Totalt att återbetala 13 440 kr inkl. avgifter. (1 120 kr/mån.). Max. eff. ränta: 76.8.

Innehållsförteckning

Kontant Finans

När du springer runt i en labyrint finns det många alternativ, men endast en egentlig väg ut ur den. Det samma gäller när du ska ansöka om ett lån – det finns många möjligheter men oftast är det en som passar dig och ditt behov bättre än de andra. Kontantfinans är en av lånemöjligheterna på marknaden. Men vem äger egentligen Kontantfinans? Produkten är ett finanslån som är en del av Brixo AB. Brixo AB i sin tur grundades 2014 och det är ett svenskt konsumentkreditinstitut med Finansinspektionens tillstånd. Företaget har för närvarande 4 olika produkter att erbjuda: Brixo, Flexkontot, Merax samt Kontant Finans. Deras vision är att tillgängliggöra krediter för den bredare allmänheten med hjälp av innovativa kreditprodukter och moderna metoder.

Men vad är Kontant Finans för något? Kontant Finans erbjuder sina kunder lån mellan 3.000 och 10.000 kr, med en låneperiod från 3 – 180 månader. De strävar efter att erbjuda sina kunder lånemöjligheter som är enkla och billiga, samtidigt med att det är tryggt och säkert.

Kontantfinans SMS-lån

Ekonomiska obalanser kan drabba vem som helst. Det spelar ingen roll om man är den som har en stabil ekonomi och bra koll på sin ekonomiska situation. Saker händer – och det kan man inte alltid göra något åt. Det kan handla om allt från en trasig tvättmaskin, en vattenläcka i badrummet eller en punktering på bilen. Samtliga scenarion kräver ett visst kapital på kontot. Detsamma gäller om man istället befinner sig på den andra planhalvan och behöver lite extra klirr i kassan till drömresan eller bröllopsklänningen. Med ett kontantfinans blancolån kan man låna mellan 3.000 – 10.000 kr som kan användas till precis det man behöver. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet, dvs. man lämnar inte ett objekt som säkerhet för lånet.

Vem kan ansöka om Kontantfinans SMS-lån?

Kontantfinans arbetar för att erbjuda krediter för den bredare allmänheten, men det betyder inte att de inte har krav och villkor som låneansökaren ska uppfylla. Detta för att de ska kunna säkra att låntagaren är i stånd att återbetala lånet. Det ligger även i låntagarens intresse att kunna återbetala lånet eftersom obetalda skulder riskerar att hamna hos Kronofogden. Det som krävs för att man ska få låna är:

  • Minimumålder på 18 år
  • Minsta årsinkomst på 150. 000 kr
  • Man är folkbokförd i Sverige
  • Har ingen aktiv skuld hos Kronofogden

Man får alltså inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden, men Kontant accepterar betalningsanmärkningar. I samband med ansökningen tas dessutom en kreditupplysning hos upplysningsföretaget Bisnode. En kreditupplysning utmynnar i en kreditvärdighet som långivare använder sig av, tillsammans med låntagarens ekonomiska situation, för att värdera låntagaren. Att de samarbetar med Bisnode istället för Upplysningscentralen (UC) innebär att man som låntagare bibehåller sin kreditvärdighet som annars riskerar att minska ju fler kreditupplysningar man har registrerade hos UC.

Ansök om Kontantfinans SMS-lån – så går det till

Man ska inte låta sig luras av termen SMS-lån. Förr var det så att man ansökte om lånet via sms men nu för tiden föregår det digitalt. Med andra ord ansöker man snabbt och enkelt om lån direkt på kontantfinans hemsida. De erbjuder en låneräknare som man kan använda sig av för att ta reda på vilket lån som passar en bäst. Man har möjlighet att ansöka om lån dygnets alla timmar under veckans alla dagar. Såhär går det till:

  1. Ansökan: ifyll ansökan direkt på hemsidan – ange önskat lånebelopp och lånetid, samt ange övriga personuppgifter. Man signerar med sitt BankID.
  2. Godkännande: man meddelas via e-post så snart ansökan är godkänd. Denna inkluderar en fullständig och detaljerad återbetalningsplan. Som regel får man svar inom 24 timmar under helgfria vardagar.
  3. Utbetalning: lånebeloppet utbetalas till det angivna bankkontot redan samma dag som krediten beviljas.

Men nu till något av det mest väsentliga: kontantfinans när kommer pengarna? Pengarna utbetalas som sagt redan samma dag som lånet beviljas. Det betyder att de finns på kontot inom kort, lite beroende på bank och tidpunkten för utbetalningen. Man kan ansöka om att utöka ett befintligt lån och det föregår genom att logga in på Mina Sidor.

Återbetala ditt Kontantfinans SMS-lån

Kontantfinans SMS-lån är ett annuitetslån, vilket innebär att återbetalningen föregår via ett fast månadsbelopp under 3 – 180 månader. Den månatliga återbetalningen görs via autogiro och man kan dessutom alltid välja att göra extra inbetalningar för en snabbare återbetalning. Det är kostnadsfritt att förtidslösa lånet och det görs genom att kontakta deras kundservice.

En annan fördelaktig förmån är att man, efter fyra korrekta inbetalningar, får möjligheten att utnyttja en betalningsfri månad. Det kan vara väldigt behjälpligt om man har svårt att få det att gå ihop en månad. Man kan använda sig av det högst två gånger per år och det är viktigt att komma ihåg att en betalningsfri månad innebär att räntan för den månaden adderas till skulden och förlänger återbetalningstiden.

Kontantfinans – din väg ut ur labyrinten

När man står där i labyrinten lite smått förvirrad över vilken väg man ska välja så gäller det att hålla tungan mitt i munnen och överväga sina olika alternativ. Kanske är det just Kontantfinans som är den perfekta ledsagaren för dig och din situation? Här kommer några uppsummerande punkter med några av deras fördelar:

  • Lån utan UC – ansök om lån samtidigt som du upprätthåller din kreditvärdighet
  • Möjlighet till betalningsfri månad
  • Snabb och smidig ansökning med flexibel återbetalning!

Alternativ till Kontant Finans

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Ferratum logo
Låna med Creditsafe
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved