logo
Lånebelopp
2 000 - 5 000 kr
Löptid
1 - 30 dagar
Eff. ränta
260 - 1 135 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Kredit365

Lån är som regel inte en del av personers månadsbudget, utan det är något man ansöker om först när det krisar. Det kan handla om oförutsägbara kostnader eller utgifter som blev dyrare än vad man räknat med. Det helt klassiska exempel är en bil som inte startar när man vrider om nyckeln, eller en tvätt- eller diskmaskin som gett upp. Lån används alltså primärt till att täcka kostnader som kom som en blixt från klar himmel. Det är i dessa tillfällen Kredit365 kan vara en av dem som håller en om ryggen. Kredit365 är ett licensierat finans- och kreditbolag som erbjuder privatpersoner lån mellan 2000 och 5000 kr. De ingår i Folkefinansgruppen som är under tillsyn av svenska Finansinspektionen (FI) och norska Finanstilsynet. 

Vad är Kredit365?

Kredit365 är som sagt ett finans- och kreditbolag som erbjuder privatpersoner lån mellan 2000 och 5000 kr. Det är ett lån utan säkerhet som alltså rör sig i de lägre beloppen och de är därför lämpade till just precis de där oförutsedda extra kostnaderna i vardagen. Kredit365 arbetar för att erbjuda sina kunder bra service, snabb hantering och tillgänglighet. Deras tjänst går ut på att erbjuda privatpersoner en hjälpande hand vid tillfällig pengabrist. De arbetar med ansvarsfull kreditgivning för att undgå att personen i fråga hamnar i en skuldfälla i slutändan. 

Kostnaderna för Kredit365 lån finns att tillgå på hemsidan under ”Priser”, där man får en översikt med tillkommande avgifter och räntor för de olika lånebeloppen. 

Vem kan ansöka hos Kredit365?

Som ett led i en ansvarsfull kreditgivning ställer Kredit365, likt andra kredit- och långivare, krav på sina ansökare. Detta är kreditgivares sätt att säkra att kredittagaren klarar av en återbetalning, eftersom det ligger i båda parters intresse. I förbindelse med det har Kredit365 tre grundkrav: 

  • Man ska vara minst 18 år gammal
  • Man ska ha en deklarerad inkomst
  • Man får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden

Man får alltså inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden, men en betalningsanmärkning är nödvändigtvis inte ett likhetstecken med att man får avslag på sin ansökan om ett Kredit365 lån. Deras kreditbedömning baseras inte enbart på befintligheten av en eventuell betalningsanmärkning, utan Kredit365 tar hänsyn till flera faktorer i kreditbedömningen. Därför kan de godkänna en låneansökan med betalningsanmärkning, förutsatt att skulden är betalad. 

Att ansöka om ett Kredit365 lån

Kredit365 försöker göra det enklast möjligt för sina kunder att ansöka om kredit. Själva ansökningen görs snabbt och smidigt direkt på hemsidan och det är helt kostnadsfritt att ansöka. Man kan ansöka dygnets alla timmar och legitimeringen görs via BankID. Är man redan en eksisterande kund kan man även välja att göra ansökan via sms – nummer och meddelandeinformationen finns att tillgå på hemsidan. Så här går ansökan till om man ansöker på hemsidan: 

  1. Ifyll ansökan direkt på hemsidan: ange önskat lånebelopp (mellan 2000 – 5000 kr) och övriga personliga uppgifter.
  2. Besked på ansökan: beskedet på låneansökan visas direkt på skärmen.
  3. Kredit365 utbetalning: vid en godkänd låneansökan kommer pengarna utbetalas till det angivna bankkontot.

Kredit365 utan UC

Det är ofta populärt att ansöka om lån utan UC, men vad innebär det? När man ansöker om lån ska alla kredit-/långivare och banker, enligt svensk lag, ta en kreditupplysning på ansökaren. Detta görs för att man ska kunna estimera låntagarens återbetalningsförmåga ut ifrån kreditvärdigheten man får från en kreditupplysning. Tas denna kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) kommer den att registreras och bli synlig för andra långivare, både nu och i framtiden. Detta gör sig gällande för alla låneansökningar man gör när kreditupplysningen tas hos UC. Kredit365 samarbetar i stället med Bisnode som är ett annat kreditupplysningsföretag, som tvärtemot UC inte registeraras låneansökarens kreditupplysningar. Detta resulterar i att man kan bibehålla sin kreditvärdighet när man ansöker om ett Kredit365 lån. 

Kredit365, när kommer pengarna?

Eftersom ett Kredit365 lån oftast används för att betala en oförutsägbar kostnad så behöver man som regel pengarna inom en snar framtid. Därför är tidsaspekten en central faktor hos låneansökare. Beroende på vilken dag man ansöker om lånet hos Kredit365 så finns pengarna på kontot antingen samma dag eller nästkommande bankdag. Sker låneansökan innan kl. 13:00 en vardag blir pengarna överförda mellan kl. 15:00 och 17:00 samma dag. Medan om ansökan görs, och beviljas, först efter kl. 13:00 så överförs pengarna först nästkommande bankdag. Har man sitt bankkonto hos Nordea kan man räkna med att pengarna överförs samma dag om man ansöker innan kl. 10:30, mens för de andra bankerna kan insättningstiden variera från bank till bank. 

Även om man kan ansöka alla tider på dygnet så görs utbetalningen av lån endast under öppettiderna. 

Återbetalning av ett Kredit365 lån

En förutsättning för att man ska beviljas ett Kredit365 lån är att man sköter sin återbetalning, som innefattar lånebeloppet, räntan och eventuella andra kostnader. Själva inbetalningen av lånet görs på det bank- eller plusgirokonto som man får från Kredit365. Man har alltid minst 30 dagar på sig till att återbetala lånet och det ska göras innan förfallodatumet. Sköter man inte sin återbetalning till tiden riskerar man både dröjsmålsränta och påminnelseavgift, samt i värsta fall även att hamna hos inkasso. 

Det är även möjligt att lösa sin kredit i förtid, dock ska man vara OBS på att detta kan innebära medföljande kostnader i form av den avtalade uppläggningsavgiften och räntan. 

Kredit365 kontakt

Kredit365 kundtjänst erbjuder generösa öppettider och det går att nå dem på vardagar, helger och helgdagar. Kan man inte hitta sin information om ett aktivt lån via Kredit365 mina sidor, eller har man andra frågor gällande Kredit365 eller deras lån så kan man alltid hitta både telefonnummer och mailadress på hemsidan. Det är även där man kan se deras exakta öppettider. 

Att välja Kredit365

Alla kredit- och långivare har sina för- och nackdelar. Dessa är viktiga att hålla i bakhuvudet när man försöker komma fram till vilken man ska välja. Är man i behov av större summor pengar är det inte Kredit365 man ska välja. Men befinner man sig i en situation där ett mindre belopp kunde komma väl till pass kan man välja ett Kredit365 lån. Här kommer några uppsummerande punkter med fördelarna med Kredit365: 

  • Ansök om lån mellan 2000 – 5000 kr, snabbt och enkelt
  • Betalningsanmärkningar är inte likhetstecken med avslag på ansökan
  • Ansök utan UC

Alternativ till Kredit365

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Enkelfinans logo
Ansökan tar 1 minut
Samla dyra lån och krediter
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved