logo
Ansökan är inte bindande
Effektivt godkännande av lånet
Enkel online-ansökan
Lånebelopp
10 000 - 50 000 kr
Löptid
12 - 84 månader
Eff. ränta
11,52 - 29,99 %
Min. ålder
20 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

LEASY

Majoriteten strävar efter att ha en bra och stabil ekonomi. Men oavsett hur duktig man är på att sätta upp en budget och stärka upp med en buffert så kan man emellanåt behöva lite extra ekonomisk stöttning. Det kan handla om allt från en trasig bil till en brölloppsräkning som ska betalas. I dessa lägen kan det vara fördelaktigt med en hjälpande hand i form av ett lån. L´easy är en av aktörerna på den svenska lånemarknaden som kan erbjuda den hjälpande handen. Leasy ägs av Thorn Svenska AB och har sitt ursprung i vårt grannland på andra sidan Öresundsbron, Danmark. Allt startade alltså i Odense på Fyn och konceptet har sedan 1992 gått under namnet L´easy. Svenskarna har kunnat ta del av affärsidén sedan 1998. Idag omsätter Leasy-koncernen ca 1 miljarder DKK och de har omkring 900 anställda.

Vad är Leasy?

När man hör namnet Leasy är det säkert en del som kopplar det till vitvaror och elektronik, snarare än till lån. Det är inte konstigt med tanke på att L´easy säljer och hyr ut ett stort sortiment av produkter inom den kategorin, däribland.: datorer, tvättmaskiner, kylskåp, TV/DVD/Surround m.fl. Men förutom det erbjuder dem alltså även olika lånealternativ. Leasy lån är ett lån från 10. 000 upp till 50. 000 kr med en löptid från 12 månader upp till hela 84 månader.

Privatlån hos Leasy

Med Leasy lån kan man snabbt och flexibelt låna pengar online. Har bilen startat för sista gången, lever laptoppen på övertid eller är det äntligen dags att boka drömresan? Oavsett situation och ändamål med lånet kan lånemöjligheterna hos Leasy skapa mer utrymme i budgeten och därmed göra tankar och drömmar till verklighet. L'easy lån är ett blancolån (d.v.s. det krävs inte att man ställer ett objekt som säkerhet för lånet) med en individbaserad fast ränta. Lånebeloppet är från 10. 000 kr upp till 50. 000 kr, med en löptid mellan 1 och 7 år.

Leasy Privatlån – Vem får ansöka?

I sitt sökande efter det perfekta lånet hos den mest ideala långivaren utgör ansökningskraven en viktig aspekt. Detta eftersom man måste uppfylla dessa för att få ansöka om ett lån. Olika långivare har olika krav och villkor som ska vara uppfyllda. Det är långivarens säkerhetsnät för att säkra att låntagaren har förutsättningarna som krävs för att klara av en återbetalning. I tillägg fungerar de även som en trygghet för låntagaren själv – för det ligger ju inte i någon av de två parters intresse att lånet leder till uteblivna återbetalningar. Hos L´easy ska man uppfylla följande:

  • Minimumålder på 20 år
  • Man ska vara svensk medborgare
  • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden

Ansök om ett Leasy Privatlån – Så går det till

Leasy strävar efter att göra lånprocessen så snabb och smidig som möjligt. Därför föregår ansökningsprocessen direkt på deras hemsida. Man identifierar sig och signerar med sitt BankID. En ansökan består av följande steg:

  1. Lånebelopp: ifyll önskat lånebelopp, mellan 10. 000 och 50. 000 kr
  2. Löptid: ifyll önskad löptid för lånet, från 12 månader upp till hela 84 månader
  3. Personuppgifter: ifyll personlig information såsom namn, telefonnummer, e-post, personnummer, clearing-nummer och kontonummer
  4. Ansök nu!

När man har angett önskat lånebelopp och löptid kan man se ett estimerat månadsbelopp för att få en inblick i vad den totala lånekostnaden kommer landa på. I samband med ansökan tar L'easy även en kreditupplysning som mynnar ut i en kreditvärdighet. En persons kreditvärdighet fungerar som ett kvitto på vidkommandes återbetalningsförmåga. Denna medräknas, tillsammans med övrig angiven personinformation och generell ekonomisk status, i långivarens bedömning av låneansökaren. Något att ha i bakhuvudet är att det inte erbjuds Leasy utan uc. Vilket betyder att varje gång man ansöker hos Leasy och det tas en kreditupplysning så registreras denna och blir synlig för långivare och banker. Det betyder även att ju fler kreditupplysningar man har registrerat i sitt namn, desto lägre kreditvärdighet får man. En lägre kreditvärdighet minskar chanserna att beviljas lån, inkluderande både nutida och framtida låneansökningar.

Leasy när kommer pengarna?

En av de primära faktorerna låntagare kollar på när de ska välja långivare är hur lång tid det tar innan pengarna trillar in på kontot. Behov för ekonomisk stöttning kan nämligen uppstå när som helst egentligen – som en blixt från klar himmel. Därför har man inte alltid tid med omfattande lånprocesser och långa väntetider. Ett privatlån hos Leasy utbetalas så snart Leasy och Thorn Svenska AB har godkänt lånet och mottagit ett undertecknat låneavtal från låntagaren. Därefter har man som regel pengarna på kontot inom 2 – 4 bankdagar.

Återbetalning av Leasy Privatlån

Genom att låna pengar leasy kan man stärka sin privatekonomi och som ett resultat kan man finansiera både oförutsedda kostnader likväl som rena nöjen. Men, precis som alltid, när man tar ett lån så ska man vara redo att återbetala hela lånekostnaden. För att undvika att man hamnar i en dålig ekonomisk situation gäller det att man, innan man överhuvudtaget ansöker, överväger om man är i stånd att återbetala lånekostnaden. Det är sällan bra att ansöka om ett lån på ren impuls. Några tankar att ha i bakhuvudet är: vad är ändamålet/syftet med lånet, hur mycket pengar handlar det om (undvik att låna mer än vad som behövs) och hur lång återbetalningstid (kom ihåg att en längre löptid även innebär större lånekostnader).

Återbetalningen av ett Leasy Privatlån görs via en månatlig inbetalning via autogiro. De erbjuder en flexibel återbetalning med generösa återbetalningstider från 12 månader upp till hela 84 månader. Därmed kan man anpassa återbetalningen utefter sin aktuella ekonomiska situation. Viktigt att komma ihåg är dock att en längre löptid också innebär att räntan tickar på under en längre tid och därmed blir även den totala lånekostnaden högre. Räntan för ett Leasy Privatlån är fast men den bestäms utefter den enskilda låntagaren. D.v.s. den varierar beroende på önskat lånebelopp, löptid samt den samlade bedömningen utifrån kreditupplysningen och den ekonomiska situationen.

Leasy kontakt

Leasy kundservice arbetar för att snabbt ge svar på kunders frågor. En bra startpunkt är att se om man kan hitta svar på sin fråga under deras FAQ-avsnitt. Annars kan man alltid kontakta kundtjänst direkt genom att ringa till dem eller genom att ifylla ett kort kontaktformulär så att medarbetarna istället kan ringa upp. Samtliga kontaktuppgifter finns att tillgå på hemsidan.

Hos flertalet långivare upprättas en personlig profil i förbindelse med låneansökan. Därifrån kan man efterföljande ta del av samtlig information angående lånet och så får man möjlighet att kunna utföra en del tjänster kopplat till lånet (återbetalningar, ansöka om ökat lånebelopp mm.). Men när man skriver in fraser som t.ex. ”Leasy logga in” och ”Leasy mina sidor” i sökfältet i sin webbläsare så kommer det inte riktigt upp några träffar. Detta eftersom Leasy och Thorn Svenska AB inte arbetar med den typen av tjänst. Därför ska man kontakta kundservice angående frågor rörande ett aktivt lån.

Leasy – Mer än bara vitvaror och elektronik

Leasy är alltså mer än bara försäljare av kvalitetsprodukter med snabb leverans och smidig betalning. De erbjuder lånemöjligheter som kan fylla flera olika funktioner. Allt ifrån att finansiera köpet av en ny dator eller renovera köket, till att packa väskorna och åka på livets resa. När det kommer till att besluta sig för vilken långivare och vilket lånealternativ man ska välja så gäller det att noga överväga sina möjligheter. Bedömningen kan med fördel baseras på skillnader gällande för- och nackdelar mellan de olika alternativen. Här kommer några uppsummerande punkter med fördelarna med just L´easy:

  • Leasy ägs av Thorn Svenska AB – en pålitlig och erfaren bank
  • Låna 10. 000 – 50. 000 snabbt och smidigt online!
  • Flexibel och generös löptid
SpeakerCamera
12.10
LEASY

Alternativ till LEASY

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved