logo
Lånebelopp
20 000 - 500 000 kr
Löptid
1 - 10 år
Eff. ränta
4,04 - 21,1 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Lendify

Banker och långivare finns det minst sagt många av. Den svenska lånemarknaden fullkomligt kryllar av låneinstitutioner som alla fiskar efter att låntagarna ska välja just dem. Det stora utbudet innebär många valmöjligheter och som låntagare ökar chanserna att man hittar något bra. För den som kanske står i valet och kvalet om man ska behålla sin gamla bank eller byta bank så har bland annat Lendify valt att marknadsföra sig med en minst sagt blickfångande slogan, ”Allt den gamla banken inte är”. Lendify är en bank som eftersträvar att kunna erbjuda sina kunder en effektiviserat bankmodell med schyssta villkor. Lendify startades 2014 och har sedan 2016 haft tillstånd från Finansinspektionen. Sedan uppstarten har Lendify expanderat och fler samarbeten och investeringar har ägt rum. Knappar man in ”lendify ägare” i sin internetsökning möts man av namnen på några av Sveriges främsta entreprenörer. De flesta svenskarna känner nog igen namnet Anders Borg, Sveriges finansminister mellan 2006 – 2014. Han är sedan 2018 en av investerarna och en av ägarna av Lendify. Lendify erbjuder sina kunder allt från privatlån och rewards, till möjligheter för sparande.

Vad är Lendify?

Lendify är alltså en bank som arbetar mot att kunna erbjuda sina kunder en bättre ränta och högre avkastning än det man hade fått hos sin tidigare bank. De strävar efter att jämna ut maktfördelningen mellan låntagare och bank, genom att flytta över mer makt till kunderna. Låneinstitutioner erbjuder lån mellan 20. 000 till 500. 000 kr, med en avbetalningstid från 1 – 15 år. Lendify lån omfattar både Privatlån och Samlingslån, likväl som att de erbjuder tjänster för sparande.

Hos Lendify vill man belöna ansvarsfullt låntagande och en god disciplin när det kommer till återbetalningen så därför har man valt att införa Lendify Rewards. Systemet går ut på att man låser upp ränterabatter för varje ny nivå man uppnår. Läs mer om Lendify Rewards nedan.

Lendify Rewards

Långivare och banker kan använda sig av olika lojalitetsprogram för att göra det mer attraktivt för kunderna att välja just dem. Lendify Rewards är ett lojalitetsprogram för Lendifys kunder som syftar till att göra det möjligt för låntagare att sänka sina månadskostnader. Det är ett poängsystem där man belönas med poäng om man t.ex. återbetalar i tid, har ett låneskydd eller använder autogiro. Ju fler poäng man har desto fler nivåer kan man låsa upp och varje ny nivå betyder en belöning i form av en lägre ränta. Lendify Rewards är kostnadsfritt för alla kunder och man deltar automatiskt så snart man tar ett Lendify lån.

Vad får man ut av det? Lendify Rewards är ett sätt för Lendify att motivera sina kunder att sköta sina aktiva lån, likväl som att det är positivt ur låntagarens perspektiv eftersom man får möjligheten att sänka sina räntor. Så inte nog med att det uppmuntrar till sunt låntagande så finns det också mer direkta fördelar i form av lägre månadskostnader.

Hur stor är ränterabatten? Ränterabatten baseras på starträntan och den är förutbestämd varje gång man låser upp en ny nivå i Lendify Rewards. Hur låg ränta man kan uppnå beror alltså på vilken ränta man hade från början. Dock finns det en minsta ränta som inte kan passeras oavsett starträntan.

Hur samlar man poäng? Här kommer några av de saker som ger poäng:

 • Återbetalning till tiden
 • Betalning via autogiro eller e-faktura
 • Att vara betalande kund av deras låneförsäkring Låneskydd
 • Att man godkänner att Lendify gör ett kontoutdrag (insamling av kundinformation för vidareutveckling av kreditprocessen)

Mister man poäng? Sköter man inte sin återbetalning så mister man inte alla poäng, men man får ett avdrag.

Finns det en maxgräns? Lendify Rewards har olika nivåer och när man uppnår den högsta nivån så blir poängen man samlar omvandlade till pengar. Dessa pengar blir insatta på ett investeringskonto hos Lendify. Därmed går man från att vara låntagare till att få hjälp att starta upp ett sparande.

Var kan man se sitt poängsaldo? Genom att välja Lendify logga in så kommer man till Lendify mina sidor – här kan man se all information om vilken nivå man befinner sig på. Dessutom kan man ta del av övrig information om ett aktivt lån på den personliga profilen.

Lendify Privatlån

Generellt är privatlån velegnat till att betala oförutsedda kostnader och extra utgifter. Det kan handla om reparation av bilen, en dyr tandläkarräkning eller renovering av köket. Lendify Privatlån är ett så kallat blancolån (ett lån utan säkerhet), vilket innebär att man som låntagare inte behöver ställa ett objekt som säkerhet för lånet. Man behöver inte heller inbetala en kontantinsats för att beviljas ett lån. Ett Lendify lån befinner sig inom lånebelopp mellan 20. 000 och 500. 000 kr. Avbetalningstiden sträcker sig från 1 år upp till 15 år. Räntan på lånet är individanpassad och bestäms ut från en kombination av storlek på lånebeloppet, vald avbetalningstid och låntagarens personliga ekonomiska situation. Som tidigare nämnt är det även möjligt att sänka sin Lendify ränta via Lendify Rewards allt eftersom man avbetalar lånet.

Ansökningskrav för Lendify Privatlån

Långivare och låneinstitutioner har specifika krav som man som låntagare ska uppfylla för att beviljas lån. Här kommer Lendifys minimikrav:

 • Man får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Man får inte ha en skuld hos Kronofogden
 • Man ska ha en årlig inkomst på minimum 180. 000 kr
 • Man ska vara svenskt bokfolkförd
 • Man ska vara minst 18 år gammal

I samband med ansökan tar Lendify även en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) för att kunna göra kreditupplysningen så korrekt och rättvis som möjligt. Kreditupplysningen indelas i kreditklasser från A (högsta kreditvärdighet) till F (lägsta kreditvärdighet). Denna kreditupplysning tillsammans med övriga lämnade uppgifter är det som utgör grunden för om låneansökan beviljas eller ej.

Så ansöker man om ett Lendify Privatlån

Som de flesta andra låneplattformar föregår låneansökan om Lendify lån direkt på deras hemsida. I stället för långa telefonköer och besvärliga bankbesök kan man i lugn och ro ansöka online. Så här går det till steg för steg:

 1. Ansök: man väljer lånebelopp och löptid för lånet och verifierar sig med sitt BankID. Det är även i detta steg som Lendify tar en kreditupplysning hos UC. Det tar endast ca 3 min att fylla i ansökan.
 2. Personligt räntebesked: efter att ansökan är ifylld får man ett räntebesked direkt. Räntan är baserad på det valda lånebeloppet, lånetiden och den personliga kredithistoriken.
 3. Hantering av lånet: den slutförda låneansökan hanteras av Lendifys kreditavdelning. Man kan följa förloppet via Mina Sidor.
 4. Utbetalning: det godkända lånet utbetalas till det angivna bankkontot.
 5. Återbetalning: efter att man mottagit lånet är det viktigt att komma ihåg att sköta återbetalningen (läs mer under ”Återbetala ett Lendify Privatlån”).

Har man redan ett befintligt lån men vill utöka det så kan man ansöka om ett tilläggslån via Mina Sidor. Ansöker man om ett tilläggslån så kommer det att läggas upp som ett nytt lån och räntan bestäms utifrån ännu en kreditbedömning. Man ska alltså vara uppmärksam på att eftersom Lendify utan uc inte är en möjlighet så får man ännu en kreditupplysning registrerad hos UC – vilken kan sänka kreditvärdigheten.

Lendify, när kommer pengarna?

Efter en godkänd låneansökan utbetalas lånet och väljer man direktöverföring så sker Lendify utbetalning redan samma dag. Detta förutsatt att man har signerat skuldebrevet med sin e-legitimation, samt har sitt bankkonto hos någon av följande banker: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank eller Danske Bank. Väljer man i stället bankgiro så finns lånebeloppet som regel på bankkontot efter en bankdag.

Återbetala Lendify Privatlån

En förutsättning för att få låna pengar är att man sköter sin återbetalning av lånet. Återbetalningen av ett Lendify lån börjar samma månad som lånet utbetalas, eller alternativt efterföljande månad. Avbetalning via autogiro sker automatiskt den 27:e varje månad, medan avier skickas den 12:e. Är det så att man vill avbetala hela lånebeloppet på en gång så är även det möjligt. I så fall betalar man bara ränta fram till datumet man väljer att återbetala hela summan. Vill man lösa hela lånet på en gång ska man kontakta Lendify kundtjänst.

Lendify kontakt

Lendify strävar efter god service och nöjda kunder. De har rankats som nr 1 av SKI (Svenskt Kvalitetsindex) både en och två gånger inom kategorin Sveriges Nöjdaste Privatlånekunder. Lendify kundtjänst håller öppet majoriteten av veckans dagar och finns tillgängliga både på mejl och telefon. Kontaktuppgifterna och Lendify öppettider finns att tillgå på hemsidan.

Anledning till att välja Lendify

Innan man bestämmer sig för vilken låneinstitution man ska använda sig av så är det en fördel att hålla upp fördelar och nackdelar mot varandra. Som en avslutning kommer därför några uppsummerande punkter med några av fördelarna med att välja Lendify när man ska ansöka om privatlån, samla lån eller ge sig in i sparande.

 • Lendify Rewards gör det möjligt att få ränterabatter och sänka månadskostnaden.
 • Ansökningsprocessen är snabb och smidig.
 • De erbjuder även en speciell tjänst för

Alternativ till Lendify

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Enkelfinans logo
Ansökan tar 1 minut
Samla dyra lån och krediter
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved