logo
Samla dina lån och krediter
Spara pengar med lägre ränta
Fyll i din ansökan digitalt
Lånebelopp
10 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 15 år
Eff. ränta
5,56 - 29,95 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Lendo

De flesta har vid något tillfälle hört namnet Lendo, antingen i en svängig reklam på radion eller i andra sammanhangDe flesta vet också att Lendo har något att göra med online lån. Men vilka är dem och vem äger Lendo egentligen? Lendo är idag ett av Sveriges största jämförelsestjänster för lån, dessutom är det helt gratis att jämföra. Företaget finns etablerat i flera länder och har sitt huvudkontor i Oslo. De intog scenen på den svenska lånemarknaden år 2007 och var då en av få aktörer som, endast baserat på en enda kreditupplysning hos UC (upplysningscentralen), kunde erbjuda möjligheten att jämföra lånerbjudanden. Lendo se har sitt säte i Stockholm och de har många års erfarenhet på nacken. Lendo lägger ner många krafter och passion i att skapa en så transparent lånemarknad som möjligt. Deras ambition är att underlätta lånprocessen för sina kunder samtidigt som man enkelt ska kunna hitta det bästa alternativet för just sin situation. Deras arbete riktar in sig på en fortsatt tillväxt och ytterligare expansion på den europeiska lånemarknaden. De finns idag även i våra grannländer Finland och Norge, samt i Österrike, Danmark och Polen.

Många gånger krävs det bra samarbeten för riktigt att kunna lyckas. Så vilka banker samarbetar Lendo med? Lendo banker är många och inkluderar bland annat Ikano Bank, SEB, Swedbank, Santander Consumer Bank, Forex Bank, Ica Banken m.fl. Det är via sitt samarbete med bankerna som Lendo lyckas erbjuda sina kunder möjligheten att jämföra och ansöka hos hela 35 banker och långivare om lån på upp till hela 600 000 kr. Samtliga av Lendos partners står under Finansinspektionens tillsyn, för att du som låntagare ska känna dig trygg när du lånar pengar med Lendo.

Endast en UC hos Lendo

De flesta jämförelsestjänster för lån använder sig av någon form av kreditupplysning. Det är deras och bankernas sätt att få underlag för att kunna bedöma en låneansökares kreditvärdighet. Hos Lendo tas endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Det betyder att det endast kommer registreras en kreditupplysning på dig som kund. Dock kan man få flera omfrågandekopior från UC när de olika bankerna tittar på kreditupplysningen. Dessutom kan bankerna, vid enstaka tillfällen, begära ytterligare information som komplement i deras bedömning av en ansökares kreditvärdighet.

Men vad är egentligen så speciellt med att Lendo endast tar en kreditupplysning, är inte det ganska likgiltigt? En mycket positiv aspekt med att det endast tas en kreditupplysning är att ett större antal faktiskt sänker kreditvärdigheten för dig som låntagare. Det är därför väldigt fördelaktigt att endast en UC resulterar i ett stort urval av lånemöjligheter bland de 35 banker/långivare som Lendo samarbetar med.

Lendo – vilka är lånealternativen?

Lendo är en jämförelsestjänst som lämpar sig för såväl privatpersoner som till företag. Som privat kund kan man ansöka om lån på upp till 600 000 kr, medan företagskunder kan ansöka om en högre summa på upp till 2 000 000 kr. Det betyder att oavsett om man är i behov av lite extra klirr i sin egen kassa, eller om man behöver en hjälpande hand för att kunna ta sitt företag till nästa nivå, så står Lendo redo med ett stort urval av möjligheter.

Lendo privatlån: ett privatlån är ett lån för privatpersoner. Privatlån tas ofta för att finansiera till exempel konsumentartiklar men även för att fylla på plånboken i slutet av månaden. Hos Lendo kan man jämföra privatlån på upp till 600 000 kr. Några exempel på vad privatlån används till är elektronik, vitvaror, resor, mode mm.

Lendo företagslån: ett företagslån är ett lån för företag. Det ger företag chansen att kunna satsa på sin business och/eller expandera. Lendo erbjuder lån på 50 000 kr till 2 000 000 kr för företag. Som låntagare av ett företagslån krävs det att man har ett registrerat företagsengagemang på ett aktivt företag som dessutom ska vara svenskregistrerat. Ett företagsengagemang är t.ex. VD, styrelsemedlem eller -suppleant.

Lendo billån: en bil är för många en nödvändighet och ett måste för att få vardagen att rulla på. Men man kan inte sticka under stolen med att en bil inte är en billig investering. Men hos Lendo kan man ansöka om ett billån på upp till 100% av värdet på bilen. Ett billån kan alltså finansiera hela bilköpet.

Lendo samla lån: förutom att erbjuda jämförelse och låneansökningar kan Lendo även hjälpa till med att samla lån. Det är väldigt fördelaktigt för dig som kund eftersom man kan sänka månadskostnaden rejält genom att samla sina spridda smålån, krediter och avbetalningar till ett enda privatlån. Dessutom får man en bättre ekonomisk översikt och bättre koll på sin ekonomi. Det är helt kostnadsfritt att samla sina lån till en låg ränta.

Lån hos Lendo – vem kan låna?

Precis som andra liknande företag så finns det en del krav som ska vara uppfyllda för att man ska få ansöka om lån hos Lendo. De olika grundkraven beror lite på hur stort lånebeloppet är.

Lån över 30 000 kr:

 • Minimiålder på 18 år
 • Ska vara folkbokförd i Sverige samt ha varit skriven här i minst ett år
 • Ska ha en fast inkomst antingen via arbete eller via pension
 • Årsinkomsten ska vara minst 110 000 kr
 • Man ska vara skuldfri från Kronofogden de senaste 6 månaderna

Lån upp till 30 000 kr: här gäller samma krav som för lån över 30 000 kr, förutom gällande årsinkomsten som i detta tillfälle endast behöver vara minst 100 000 kr. Dessutom kan man ansöka om dessa lite lägre belopp om man arbetar extra, är vikarie eller har en provanställning. Det är dock viktigt att man har 6 månader kvar på sin anställning om det är så att man enbart har en tidsbegränsad anställning.

Lendo – Betalningsanmärkning och nekad ansökan

Är det så att du vill ansöka om ett lån, men du är bekymrad över dina möjligheter eftersom du har betalningsanmärkningar? Lendo har förståelse för att det är sådant som händer ibland, men att det inte ska behöva innebära att du inte är en värdig låntagare. Därför erbjuder lendo lån på upp till 150 000 kr även om du har betalningsanmärkningar. Dock finns det vissa speciella villkor som ska vara uppfyllda:

 • Minimiålder på 18 år
 • Ska vara folkbokförd i Sverige samt ha varit skriven här i minst ett år
 • Årsinkomsten ska vara minst 120 000 kr
 • Man ska vara skuldfri från Kronofogden de senaste 6 månaderna

När det kommer till betalningsanmärkningar och ansökning av företagslån görs det en individuell bedömning baserad på vilken typ av betalningsanmärkning man har. Utefter det kommer långivaren med ett passande erbjudande.

Det kan också vara så att man snabbt och smidigt kommer igenom ansökningsprocessen och får ett lånealternativ skickat till sig av långivaren, ett lån som man accepterar, men att man efterföljande nekas av banken. Hur kommer det sig, man var ju godkänd…? Som tidigare nämnt kan bankerna kräva kompletterande information innan de godkänner en låneansökan. Om denna information visar sig ha en negativ påverkan på kreditbedömningen så kan de välja att dra tillbaka sitt erbjudande. I tillfälle att det sker kan man höra av sig till Lendos kundtjänst för att få hjälp att hitta alternativa lånemöjligheter.

Ansöka om snabblån hos Lendo

Lendo vill som tidigare nämnt arbeta för så stor transparens som möjligt, därför arbetar de utefter slogan jämför lån snabbt, enkelt och gratis. Men vad innebär det egentligen? Hur funkar lendo lån? Hela processen föregår digitalt på Lendos hemsida där du som kund kan jämföra lån mellan ett stort antal långivare på marknaden. Detta för att du, snabbt och smidigt, ska hitta det där guldkornet som passar perfekt till just precis ditt ändamål och din ekonomiska situation. Att det föregår online direkt på Lendos hemsida besparar dig som kund allt besvär som medföljer alternativet med ett fysiskt möte på ett bankkontor. Nu kan man istället luta sig tillbaka och utforska sina möjligheter i lugn och ro när det passar en själv bäst.

Ett snabblån är ett blancolån, utan säkerhet (inget behov att pantsätta t.ex. bostad eller bil för tecknande av lånet). Ett snabblån lämpar sig till situationer där man är i behov av att få pengarna in på kontot inom en snar framtid. Kanske har det plötsligt hänt något oförutsägbart, t.ex. att mobilen eller tvättmaskinen har gått sönder, eller så vill man fånga en förbigående möjlighet som nästan är lite för bra för att vara sann. Hela ansökningsprocessen kan indelas i tre steg:

 1. Gör en ansökan
 2. Jämför erbjudanden
 3. Välj det bästa lånet

Själva ansökan tar endast ca 2 minuter att ifylla och den omfattar bland annat önskat lånebelopp och tidsperiod för hur länge man vill låna. Om det skulle vara så att man vill ändra några av sina uppgifter i ansökningen eller själva lånebeloppet så kan det göras inom 5 dagar.

Om det skulle uppstå några problem eller om man har några frågor i samband med användandet av Lendos tjänst så kan man via Lendo kontakt få hjälp av Lendos kundtjänst. Mer detaljerad information om kundtjänstens öppettider och kontaktinformation finns på lendo.se.

Utbetalning av snabblån hos Lendo

Efter avslutad och godkänd låneansökan kommer man till det allra bästa – utbetalningen. I och med det ställer sig många frågan: lendo hur snabbt får man pengarna? Väntetiden innan man har pengarna på kontot beror på vilken bank eller långivare man har valt. Det exakta tidsintervallet är inget Lendo kan påverka, utan det är bankernas egen ärendebehandling som är avgörande. Det finns 3 typiska tillvägagångssätt (avvikelser kan förekomma):

 • Länk (URL): skuldebrevet skickas online och signeras med hjälp av BankID, varefter pengarna sätts in på bankkontot eller så får man en utbetalningsavi. Detta är det smidigaste sättet och sköts enkelt online utan besvärliga bankbesök eller pappersarbete.
 • Skuldebrev: ett skuldebrev kommer på posten, vilket ska signeras och skickas tillbaka till banken. Vid mottaget skuldebrev tar det ca 2–5 arbetsdagar innan pengarna trillar in på kontot.
 • Bankbesök: man går till banken under deras öppettider och signerar skuldebrevet på plats, varefter pengarna utbetalas eller överförs till kundens bankkonto.

Återbetalning av snabblån hos Lendo

Precis som för alla andra typer av lån ska snabblånet återbetalas. Hos Lendo varierar återbetalningstiden från 1 till 15 år. Det är fritt valt själv att välja hur lång återbetalningstidtid man vill ha. Men man ska komma ihåg att totalbeloppet som ska återbetalas stiger med en längre återbetalningstid. Därför kan det vara fördelaktigt att ha en kortare tidsperiod, speciellt om det är ett mindre lån. Det är även möjligt att lösa lånet i förtid helt utan extra kostnad. För att göra det ska man kontakta banken/långivaren så får man hjälp av dem.

Sammanfattningsvis om Lendo

Även om låneansökningen i sig självt är en snabb och enkel process ska man lägga ner lite tid på att hitta den bästa långivaren som erbjuder det optimala lånet. Det kan några gånger kännas som att leta efter en nål i en höstack med långivare och lånealternativ som kommer flygande från höger och vänster. För att råda bot på den situationen kan man använda sig av Lendo. Här kommer 3 sammanfattande punkter om Lendos fördelar:

 • Jämförelse av lån hos upp till 35 banker, baserat på endast 1 kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC)
 • Snabb och smidig ansökning samt en snabb utbetalning
 • Lendo erbjuder lånemöjligheter även till personer med betalningsanmärkningar
SpeakerCamera
07.18
Lendo

Alternativ till Lendo

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Enkelfinans logo
Ansökan tar 1 minut
Samla dyra lån och krediter
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved