logo
Låna med Bisnode
Utbetalning via banköverföring eller Swish
Möjligt att beviljas betalningsfri månad
Lånebelopp
3 000 - 30 000 kr
Löptid
8 - 62 månader
Eff. ränta
58,14 - 128,3 %
Min. ålder
18 år
3 000 kr
30 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
93.22%
Kreditkostnader (uppsk.)
14 331,99 kr
Total återbetalning (uppsk.)
39 331,99 kr
Mån. betalning
3 278 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 10 000 kr till 43,48 % bunden årsränta (eff. ränta på 76,8 %) upplagt på 12 månader. Totalt att återbetala 13 440 kr inkl. avgifter. (1 120 kr/mån.). Max. eff. ränta: 128.3.

Merax

Alla upplever vi bättre och sämre dagar. Kanske vaknade man på fel sida, spillde kaffe på den vita skjortan och blev fast i rusningstrafiken på väg till jobbet. Eller så vaknade man upp helt utvilad efter en god natts sömn, åt en ordentlig frukost och kunde i lugn och ro promenera i solskenet. Precis som oss kan privatekonomin ha mer eller mindre tuffa dagar och perioder. Det är bara lite oturligt om ekonomins dåliga dagar sammanfaller med tillfällena då man rent faktiskt skulle behöva de där extra kronorna. I dessa tillfällen kan en kontokredit vara hjälpen som behövs för att vända en dålig dag till något bra.

Merax är en av kandidaterna som står redo att kliva in i dessa situationer. Men vad är merax och vilka står bakom produkten? Merax är en produkt som under våren 2017 lanserades med målsättningen om att erbjuda ett av de mest prisvärda lånen på marknaden. Merax är, tillsammans med Brixo, Flexkontot och Kontantfinans, en av fyra produkter som erbjuds av Brixo AB. Vilka är ett svenskt konsumentinstitut som sedan 2014 arbetar med visionen om att skapa kreditprodukter och metoder som är både innovativa och moderna. De strävar efter att förenkla och förbättra finansieringstjänstmarknaden och göra krediter mer tillgängliga för allmänheten.

Merax Kontokredit

Har diskmaskinen helt plötsligt bestämt sig för att sluta fungera, behöver köket renoveras och piffas upp eller är det just i detta ögonblick ett bra erbjudande på den där solsemestern du så desperat är i behov av? Oavsett om det rör sig om oförutsedda kostnader, att sätta guldkant på vardagen eller skapa lite mer utrymme i månadsbudgeten så kan kontokredit vara lösningen. En kontokredit fungerar nämligen som en buffert som kan användas till vilket ändamål du än önskar. Merax lån erbjuder en kreditgräns mellan 3. 000 och 30. 000 kr.

Vem kan ansöka om Merax Kontokredit?

Kontokredit är en form för lån och ska därför, i likhet med ett lån, återbetalas. För att merax ska kunna säkerställa att en kredittagare är i stånd att återbetala krediten utan att dennes privatekonomi påverkas negativt i allt för stor grad så finns det en del krav som ska vara uppfyllda. Dessa krav är som följer:

 • Minimumålder på 18 år
 • Minimum årsinkomst på 150. 000 kr
 • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

I sitt arbete mot att tillgängliggöra krediter för allmänheten har merax valt att acceptera betalningsanmärkningar. Det är det inte alla långivare och kreditgivare som gör.

I samband med ansökningen tas en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Kreditupplysningen är ett sätt för kreditgivaren att få ta del av ansökarens kreditvärdighet. Det är kreditvärdigheten som tillsammans med övrig angiven information och den individuella ekonomiska situationen som avgör om ansökan beviljas eller ej.

Merax Kontokredit – såhär ansöker du

I dagens tidspressade vardag sätter man verkligen pris på snabba och enkla lösningar. Att ansöka om merax lån görs snabbt och enkelt direkt på hemsidan och man signerar med sitt BankID – det tar bara 2 minuter! Därutöver är det helt kostnadsfritt att ansöka. Ansökningen kan göras dygnets alla timmar och kan uppdelas i några få steg:

 1. Ansök: ifyll informationen direkt på hemsidan och signera med BankID.
 2. Godkännande: merax mottager ansökningen och tar en kreditupplysning. Man meddelas via e-post så snart ansökan behandlats. Som regel lämnar Merax besked inom 24 timmar under helgfria vardagar.
 3. Utbetalning och uttag: det initiala uttaget sker samma dag som krediten beviljas och pengarna utbetalas till det angivna bankkontot.

Nu skriver vi att det initiala uttaget utbetalas i samband med en godkänd ansökan, men merax när kommer pengarna? Själva utbetalningen sker alltså samma dag som krediten beviljas. Har man angett de korrekta kontouppgifterna kan man förvänta att pengarna finns på kontot inom 1 – 2 bankdagar.

Följande uttag görs genom att logga in på Mina Sidor och därifrån begära uttag. Skulle man vid ett senare tillfälle upptäcka att man har satt kontokreditgränsen lite för lågt kan man ansöka om att höja den. Det är möjligt först efter 2 månader och det görs också via Mina Sidor. Det är fritt att göra så många uttag man vill så länge man inte överskrider sin kontokreditgräns.

Återbetala din Merax Kontokredit

En kontokredit kliver in och ställer upp när du som mest behöver det. En förutsättning är dock att man sköter sina återbetalningar. Vid en godkänd ansökan får man kreditavtalet skickat till sig. Det innehåller en fullständig och detaljerad återbetalningsplan. Man väljer själv månadsbeloppet som inbetalas via autogiro och man betalar endast ränta på den reella summan man har spenderat. Det innebär att kostnaden endast omfattar det utnyttjade kreditutrymmet. Dessutom tillkommer det varken uppläggnings- eller aviavgifter. Det är även möjligt att, när som helst, välja att återbetala hela sin kredit på en gång utan extra kostnad. Då ska man kontakta merax kundtjänst och ange önskat återbetalningsdatum för att få information om det slutliga beloppet.

Ansöka om ett lån eller Merax Kontokredit

Att ett lån kan vara en ekonomisk lösning i ekonomiskt pressade situationer är nog ganska allmänt känt. Men en bra sak att ha i bakhuvudet är att en kontokredit kan vara ett bättre alternativ. Om man väljer det ena eller det andra bör grundas på den aktuella situationen och pengarnas ändamål. Här kommer några fördelar med kontokredit:

 • Var förberedd: med en kontokredit slipper man ansöka om lån när situationen uppstår. Istället har man en back-up redo att användas vid behov.
 • Reell återbetalning: för ett lån ska det totala lånebeloppet återbetalas oavsett hur stor summa man faktiskt utnyttjar. Med en kontokredit ska man endast återbetala beloppet man faktiskt spenderar.
 • En ansökan: istället för att behöva ansöka om flera lån varje gång man behöver lite extra klirr i kassan ansöker man om sin kontokredit en gång – och sedan finns den där.

Merax Kontokredit – din back-up i vardagen

Har du eller din privatekonomi vaknat på fel sida? Eller är ni bara fulla av energi och motivation? Lutar det lite mer åt det första alternativet kan det vara värt att överväga möjligheten att tillföra en kontokredit till din budget. Speciellt om ekonomin återkommande visar tendenser att behöva lite extra stöttning. Eller bara för att ha en extra buffert att kunna falla tillbaka på både för nytta och nöje. Här kommer några summerande punkter om fördelarna med Merax:

 • Merax Kontokredit tillåter att kunden har betalningsanmärkningar
 • Snabb och enkel ansökning om kreditbelopp mellan 3. 000 och 30. 000 kr
 • Flexibel återbetalning med ränta endast på den utnyttjade summan

Alternativ till Merax

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Enkelfinans logo
Ansökan tar 1 minut
Samla dyra lån och krediter
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved