logo
Lånebelopp
3 000 - 20 000 kr
Löptid
3 - 12 månader
Eff. ränta
53,2 - 70 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Monetti

Ekonomi är minst sagt något som kan svinga hej vilt i perioder. De flesta försöker upprätthålla en stabil ekonomi som både ska klara av de fasta månadskostnaderna likväl som det ska finnas utrymme till det där lilla extra och guldkant i vardagen. Oavsett hur duktig man är till att lägga budgetar och se till att man har en buffert och besparing så kan man hamna i ekonomiskt pressade situationer. I dessa tillfällen kan online finansiering vara en hjälpande hand som fungerar som en stöttepelare när siffrorna på bankkontot svingar lite. Några som har många års erfarenhet när det kommer till vardagsnära finansiella tjänster är Monetti. Monetti startades år 2006 och de ingår i Folkefinansgruppen, vilka är ett finans- och kreditbolag. Folkefinansgruppen står under den svenska Finansinspektionens tillsyn, likväl som det norska Finanstilsynet.

Vad är Monetti?

Monetti arbetar med att försöka göra småkredit-marknaden mer kundvänlig och strävar efter att erbjuda sina kunder enklare och mer flexibla lån. Med deras långa erfarenhet och stora kunskap i bagaget erbjuder de smidiga lösningar vid tillfälliga ekonomiska behov. Monetti lägger vikt på att endast bevilja kunder som de anser klarar av en återbetalning, men beviljas man så är lånebeloppet fritt att använda till önskat ändamål.

Monetti erbjuder olika typer av lånemöjligheter:

Monetti Flexilån: ett Monetti flexilån är ett lånealternativ som ger tillgång till pengarna vart än man befinner sig. Med ett Monetti flexilån kan man låna upp till 20 000 kr utan säkerhet. Se mer under ”Monetti Flexilån” nedan.

Monettilån: ett lån mellan 2000 och 20 000 kr med en återbetalningstid på 1, 6 eller 12 månader. Det är möjligt att ha flera aktiva lån samtidigt hos Monetti. Man ansöker om lånet snabbt och smidigt via internet, SMS eller via telefon.

Monetti smslån: att ansöka om ett Monetti smslån innebär att man ansöker om ett Monettilån via SMS. Som redan eksisterande kund hos Monetti är en SMS-ansökan det enklaste sättet att ansöka på.

Är det så att man önskar att ansöka om lånebelopp som överstiger 20 000 så kan man istället ansöka om ett lån på upp till 40 000 kr via Monetti hos Frogtail.se.

Monetti Flexilån

Ett Monetti Flexilån är alltså ett lån som fungerar som en kredit. Första gången man ansöker om det ska man välja ett kreditbelopp – efterföljande väljer man hur stor del av det kreditbeloppet man vill ta ut och så överförs det till det angivna bankkontot (minimum 2000 kr). Man kan ansöka om belopp mellan 3000 och 20 000 kr utan säkerhet (d.v.s. man behöver inte ställa ett objekt som säkerhet för lånet). En essentiell fördel med ett Monetti Flexilån är att man endast betalar för det uttagna beloppet. Det betyder att man alltså inte ska betala något för den outnyttjade delen av sin kredit. Utan överskottet kan användas som en säkerhet för framtiden och eventuellt senare pengabehov.

Monetti utan UC

Att låna utan UC innebär att kreditgivaren/banken tar den obligatoriska kreditupplysningen hos ett annat upplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC). En kreditupplysning/kreditprövning på en ansökare mynnar ut i vidkommandes kreditvärdighet. Kreditvärdigheten, tillsammans med personens nuvarande ekonomiska situation, utgör basis för om ansökan beviljas eller ej. När man ansöker om lån hos långivare som gör kreditprövningar på sina kunder hos UC så registreras dessa ansökningar och blir synliga för andra långivare – både nu och i framtiden. Att synas hos UC är något som kan sänka en persons kreditvärdighet, vilket kan påverka chansen att beviljas ett lån negativt.

Men, tar monetti uc? Svaret på det är att hos Monetti lånar man utan UC för de hämtar nämligen sina kreditupplysningar hos Bisnode som är ett annat svenskt upplysningsföretag. Alltså bibehåller man sin kreditvärdighet när man ansöker om Monetti flexilån, Monetti smslån m.fl.

Ansökningskrav för ett Monetti Flexilån

Kredit- och långivare ställer som regel några specifika krav på sina kunder för att de ska få ansöka om ett lån eller en kredit. detta för att säkra att personen i fråga är i stånd att återbetala den totala lånekostnaden (lånebeloppet plus räntor och övriga avgifter). Det är ett säkerhetsnät för kreditgivaren själv likväl som att det är positivt ur en ansökares perspektiv. Kreditgivaren säkrar att de får återbetalt pengarna och kredittagaren minskar risken att hamna i en situation där vidkommande inte klarar av sin återbetalning. Monetti är inget undantag utan de har också några kriterier som ska vara uppfyllda:

  • Ansökaren ska vara över 18 år gammal
  • Man ska ha en taxerad inkomst
  • Man ska vara svenskt folkbokförd
  • Man får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden

Förutom att man ska uppfylla ovanstående krav så ska man även komma igenom en obligatorisk kreditprövning.

Ansöka om Monetti Flexilån – Såhär går det till

Som sagt så arbetar Monetti med att erbjuda snabba och enkla lösningar för sina kunder. I och med det ansöker man direkt på deras hemsida och processen är den samma för både Monetti Flexilån och Monettilånet. Man ifyller sina personliga uppgifter samt anger önskat lånebelopp och löptid för lånet. Signeringen görs med mobilt BankID. Monetti utbetalning sker så snart de har behandlat och beviljat en ansökan.

När man registrerar sig som kund hos Monetti så skapas en personlig profil. Det är på Monetti mina sidor som man kan se alla detaljer omkring sitt aktiva lån/kredit. Man når mina sidor genom att välja Monetti logga in. Det är även på mina sidor som man kan göra sina uttag om man har en beviljad kredit. dessutom kan man här utöka sin kreditgräns till 30 000 kr, förutsatt att man har skött sin betalningsplan under en period.

Monetti när kommer pengarna?

Monetti vill göra det möjligt för sina kunder att kunna få pengarna in på kontot när man som mest behöver det. Tiden som går innan pengarna trillar in på kontot varierar dock beroende dag och tid på dygnet. Om man ansöker en vardag innan kl. 13:00 så överförs beloppet redan samma dag mellan kl. 15:00 och 17:00. Om man skickar sin ansökan efter kl. 13:00 så kommer pengarna in på bankkontot nästkommande bankdag.

Den exakta tiden som pengarna sätts in på kontot varierar även beroende på vilken bank man har. Nordea överför pengarna samma dag om man ansöker om lånet innan kl. 10:30.

Återbetalning

Monettis lånealternativ ska självklart återbetalas, precis som med alla andra lån. Sköter man inte sina inbetalningar enligt betalningsplanen riskerar man påminnelseavgifter och riskerar i slutändan att ärendet skickas vidare till inkasso. Det är därför väldigt viktigt att man tänker igenom sitt val att ta ett lån.

Så snart man gör sitt första uttag från sin kredit i ett Monetti Flexilån skapas en faktura som ska inbetalas nästkommande månad. Oavsett hur många uttag man gör så skickas det endast en månatlig faktura. Man kan välja att betala via autogiro – antingen väljer man det i samband med sin ansökan, eller så kan man aktivera det inne på mina sidor. Det är även möjligt att välja antingen att betala det lägsta beloppet möjligt, eller att inbetala ett valfritt, högre belopp. Vill man förtidslösa skulden ska man kontakta Monettis kundtjänst för att få det exakta beloppet. Det samma gör sig gällande för Monettilån.

Monetti SMS lån

Som tidigare nämnt så är alltså Monetti smslån ett Monettilån som man ansöker om via SMS. Det är en ansökningsmetod för redan registrerade kunder och alltså inget man som ny kund kan göra. Själva lånprocessen utgörs av tre enkla steg:

  1. Skicka ett SMS: man skickar ett SMS med önskat lånebelopp och en tillhörande siffra, utefter hur länge man vill låna, till telefonnumret som finna angivet på Monettis hemsida. T.ex. 5000 kr i en månad: i sms:et skriver man ”5000 1”.
  2. Invänta en bekräftelse: det tar endast någon minut innan man får en bekräftelse på SMS om att Monetti har mottagit ansökan.
  3. Utbetalningen: Monetti meddelar via SMS när de beräknar att pengarna trillar in på kontot. Detta görs under deras öppettider.

Monetti kontakt

Monettis kundtjänst sitter redo under deras öppettider, sju dagar i veckan! Till dem kan man vända sig rörande allt vad gäller lånen hos Monetti. Mycket av servicen kan man själv styra via mina sidor, men några gånger kan man behöva mer hjälp. Eller om man har några frågor i samband med sin första ansökning. Kundtjänst kan nås via telefon eller e-post och uppgifterna finns att tillgå på Monettis hemsida.

Monetti – flera möjligheter!

Befinner man sig i en situation där privatekonomin svajar lite och behöver en ekonomisk hjälpande hand, så är Monetti en av kandidaterna. Det gäller att väga för- och nackdelar mot varandra när man ska besluta sig för vilket lån man ska ansöka om hos vilken långivare. Här kommer några av fördelarna med just Monetti:

  • Erbjuder både ”vanliga lån” och krediter
  • Lån utan UC
  • Snabb och smidig ansökning med kundtjänst tillgänglig alla dagar i veckan!
SpeakerCamera
08.04
Monetti

Alternativ till Monetti

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved