logo
Lånebelopp
590 - 35 400 kr
Löptid
1 - 31 dagar
Eff. ränta
0 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Monzo

Det är inte alla banker som har ett fysiskt bankkontor varifrån de driver sin verksamhet. Monzo tillhör gruppen av banker som enbart är online. Monzo var en av de tidiga online utmanande bankerna i Storbritannien. Monzo bank gick till en början, när de lanserades i 2015, under namnet Mondo. Namnet ändrades 2016 och upphovsmännen till Monzo är fem personer som var före detta Starling Bank-anställda. I början drev de sin verksamhet utan full banklisens. Men i 2017 övergick de till att vara en fullt licenserat brittisk bank. I 2018 uppnådde de även en milstolpe när de nådde upp på 1 miljon kunder. Tillväxten har fortsatt och för närvarande har Monzo över 5,3 miljoner kunder. 

Vad är Monzo?

Monzo Sverige är alltså en online bankverksamhet med en vision och mission om att göra bankverksamheten mer transparent och rättvis. I 2019 gick Monzo även samman med Sutton Bank för att kunna expandera sina tjänster och anamma en del av Sutton Banks tjänster och produkter, häribland kontaktlös betalning och omedelbara notifikationer. Monzos huvudkontor ligger i London men deras team omfattar fler än 1600 anställda från världen över. 

Hur fungerar Monzo?

Att upprätta ett Monzo-konto går snabbt och smidigt och det tar inte längre tid än 10 minuter. Första steget är att ladda ner Monzo-appen. Därefter ska man ange sitt telefonnummer och ladda upp en bild av ett giltigt ID. Man identifierar sin identitet med en snabb video selfie och till sist väljer man vilket typ av konto man vill ha. 

Hur lång tid tar det att öppna ett Monzo-konto?

Det går väldigt snabbt att öppna ett Monzo-konto och i genomsnitt 88% av alla konton har upprättats och kan användas redan samma dag. Internet banking är tillgängligt redan från dag ett och inom fyra dagar har 99% av kunderna även fått det fysiska kontokortet, Monzo card. När bankkontot först är öppnat så kan man som kund även ansöka om en kredit. 

Vilka är fördelarna med Monzo bank?

 • Snabb och enkel kontouppsättning
 • Snabb kortleverans
 • Gratis konto med många fördelar
 • Transparenta avgifter
 • Fantastisk kundtjänst

Vilken sorts bank är Monzo?

Som tidigare nämnt är Monzo en av de tidiga utmanande brittiska bankerna. Dessa banker erbjuder ett alternativt, modernt och flexibelt tillvägagångssätt för att driva en bankverksamhet. Därför utmanar de- och konkurrerar med de traditionella bankerna. 

Vilka lån erbjuder Monzo?

Monzo erbjuder klassiska lån och övertrasseringar kopplade till huvudbankkontot. Lånen hos Monzo är snabba, simpla och transparanta. Sena avbetalningar medför inga extra avgifter, och det är även kostnadsfritt att avbetala i förväg och göra extra inbetalningar. All information man behöver omkring sitt lån går att hitta i Monzo appen. Genom Monzo login kan man alltså enkelt hantera sitt lån. man kan även ändra betalningen, helt kostnadsfritt, i appen om det är så att den inte längre passar. 

Övertrassering betyder kort och gott att man spenderar mer pengar än vad som finns på bankkontot. Övertrasseringen hos Monzo kan vara bestämd eller obestämd. En på förhand bestämd övertrassering är den man har beviljats. När denna först överskrids så övergår man till en på förhand obestämd övertrassering. Övertrassering kan vara ett fördelaktigt alternativ om man är i behov av mindre summor pengar som snabbt kan återbetalas. På Monzos hemsida finns en kalkylator för att estimera den totala kostnaden vid en övertrassering, både förutbestämd och inte förutbestämd. Dessutom finns det en kalkylator för att ta reda på om man överhuvudtaget är berättigad en övertrassering, samt med vilken gräns. 

*Monzo lån är för närvarande endast tillgängliga i Storbritannien. 

Monzos Kostnadsfria konto

Även om Monzo bankkonto är ett kostnadsfritt konto så kommer det även med flertalet andra förmåner: 

 • Gratis överföring inom Storbritannien (till vilken som helst bank och inte bara till andra Monzo-konton)
 • Omedelbara notifikationer om kontoaktivitet
 • Möjlighet att tillkoppla Aplle Pay eller Google Pay
 • Konsumtionskategorier för en bättre överblick
 • Monzo Pots – möjlighet till sparande
 • Kundservice av hög kvalitet
 • FDIC beskyddad

Det finns inga minimumskrav för det kostnadsfria kontot. 

Monzo Plus konto

Plus kontot hos Monzo bank är väldigt prisvärt med en mindre månadskostnad och en kortare bindningstid. Detta alternativ inkluderar det samma som det kostnadsfria kontot, plus några andra fördelar: 

 • Holografiskt kort
 • Virtuellt kort
 • Beloppen rundas upp för att man ska spara pengar utan att man märker det
 • En kreditspårare för att se hur kundens kredit ändras
 • Var 30:e dag kan man göra kostnadsfria uttag utomlands (upp till ett visst belopp)

Monzo Premium konto

Premium kontot har en lite högre månadskostnad och en lite längre bindningstid jämfört med Pluskontot. Detta konto inkluderar det samma som Monzo Plus konto, men har även några fler fördelar: 

 • Elegant metalkort
 • Telefonförsäkring som täcker stöld, skador, repor eller om man tappar bort telefonen
 • Reseförsäkring över hela världen för hela familjen
 • Tillgång till flygplatsloungen till ett reducerat pris
 • Var 30:e dag kan man göra kostnadsfria uttag utomlands (större belopp än för Pluskontot)

Monzo Business konto

Monzo erbjuder även två typer företagskonton: ett kostnadsfritt konto; Lite, och ett konto med månadskostnad; Pro. Båda konton inkluderar ett företagskontokort, kundtjänst dygnets alla timmar, digitala kvitton, konsumtionskategorier, schemalagda betalningar, FSCS skydd och många andra förmåner. Pro-kontot har i tillägg ännu fler fördelar. 

Vad är Monzo Saving Pots för något?

Monzo Saving Pots gör det lättare att spara pengar. Dessa inkluderar automatiskt sparande och rundar upp beloppen vid betalningar/köp. Dessutom har de visualiserande ”pot bilder” för att motivera till mer sparande. Dessa Saving Pots finns att tillgå i samma app och samma konto. De finns tillgängliga för samtliga typer Monzo-konton. 

Är Monzo säkert?

Monzo är en fullt licenserad brittisk bank som erbjuder samma nivå av säkerhet som vilken annan traditionell bank. Kunderna hos Monzo är, upp till ett visst belopp, skyddade av FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) – precis som hos vilken som helst annan traditionell bank. 

Monzo recensioner

Med över 16 000 recensioner på TrustPilot är Monzo högt rankade när det kommer till stjärnorna. Deras kundtjänst är uppskattad, precis som användandet av Monzo appen. 

Monzo kontakt

På Monzos hemsida finns det ett ”vanliga frågor” avsnitt där kunder och intressenter kan hitta svar på återkommande frågor. Det finns även en Monzo-gemenskap där kunder hos Monzo hjälper andra användare. Till sist finns det även en väldigt uppskattad support som finns tillgänglig via både telefon och via chatten. 

SpeakerCamera
11.51
Monzo

Alternativ till Monzo

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved