logo
Lånebelopp
10 000 - 350 000 kr
Löptid
1 - 12 år
Eff. ränta
0 - 8,55 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Nordea

De flesta personer känner till de så kallade svenska storbankerna, och Nordea är en av dem. Nordea bank är en nordisk fullservicebank som i över 200 år har hjälpt sina kunder att förverkliga drömmar och ambitioner. Detta arbetar de med genom att ”vara en stark och personlig finansiell partner”. Historien bakom Nordea Bank går tillbaka till år 1820, och banken stammar ifrån ett familjeträd inkluderande 300 banker. Efter en successiv reducering i antalet stod det fyra banker kvar som år 2001 gick ihop och skapade ”Nordea”. Namnet Nordea kommer ifrån en sammanslagning av Nordic och ideas. Idag är Nordea verksamma i hela Europa och samarbetar med banker runtom i hela världen.

Vem äger Nordea?

Nordea arbetar igenom ett nätverk av bankkontor, dotterbolag och representationskontor i både Europa och andra delar av världen. Sverige, Danmark, Finland och Norge är de fyra hemmamarknaderna. Banken har ett ledningsteam och styrningen och kontrollen fördelas mellan aktieägarna.

Nordeas tjänster – en överblick

Nordea erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster för att hjälpa sina kunder att växa. De riktar in sig på privatkunder likväl som på små och stora företag samt stora företag och institut. Nordea Bank är som sagt en fullervicebank och erbjuder därför många finansiella produkter: lån och krediter, kredit- och bankkort, Nordea sparkonto och investeringar, konton och betalningar, bolån och pension. Dessutom har de en rad olika digitala tjänster, såsom Nordea internetbank, Swish, Apple-, Google- och Samsung Pay, Nordea Wallet mm. Man kan även teckna försäkringar för både sig själv och sin familj, sitt hem, sitt djur eller fordon.

Olika sorters lån hos Nordea

Nordea erbjuder ett antal olika lån och resultatet blir bäst om man ser till att man väljer den sortens lån som överensstämmer bäst med syftet med lånet. Privatlånet är ett lån utan säkerhet och det kan användas till att finansiera vad som helst. Billån och Fritidslån är i stället tillägnat lån till finansiering av bil, båt, motorcykel eller husvagn – här används fordonet som säkerhet. Att ha ett objekt som säkerhet gör att man kan få bättre ränta. Energilånet är lämpat till den som vill energieffektivisera hemmet med t.ex. solceller eller bergvärme. Medlemslånet är ett lån med en förmånlig ränta, för dem som är medlemmar i facket. Med Bolånet ansöker man om ett lånelöfte inför en budgivning och ett potentiellt bostadsköp. Samlingslånet är ett lån för att samla sina spridda smålån och krediter till ett samlat lån. Därmed får man bättre koll på sina månadskostnader och en samlad ränta.

Nordea Privatlån

Ett Nordea lån lämpar sig till situationer där man behöver lite extra ekonomisk stöttning. Det kan finnas många olika anledningar till att man behöver en hjälpande hand med privatekonomin. Kanske ska man renovera köket, finansiera drömbröllopet eller något helt tredje – man bestämmer själv vad lånet ska finansiera. Nordea Privatlån är ett lån med lånebelopp från 10 000 kr upp till hela 500 000 kr. Det är ett blancolån, d.v.s. ett lån utan säkerhet, och låneperioden är mellan 1 och 12 år.

Nordea Privatlån – vem kan ansöka?

Nordea har, precis som alla andra banker och långivare, några specifika krav på låntagarna. Dessa krav finns för att försöka undvika att låntagaren i fråga beviljas ett lån som vidkommande inte klarar av att återbetala. Här är Nordeas krav och villkor:

  • Man ska ha fyllt 18 år
  • Man får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Inkomsten är likaledes en inverkan
  • God kreditvärdighet

Även om man uppfyller ovanstående så ska man även komma ihåg att det är den generella ekonomiska situationen som avgör vilket lån man kan beviljas. Nordea tar alltid hänsyn till privatekonomin och lånebeloppet som beviljas beror alltså på det samt vilket lån man ansöker om. Nordea tar, precis som alla andra kreditgivare, en kreditupplysning på alla ansökare. Kreditupplysningen mynnar ut i låntagarens kreditvärdighet som är med som grundlag för Nordeas värdering av personen. Den är med andra ord med till att avgöra om man beviljas ett lån samt vilken storlek på lånebeloppet.

Man kan även välja att ansöka tillsammans med en medsökare för att öka chanserna att beviljas ett lån. Dock gör Nordea i dessa tillfällen en kreditvärdering på bägge personerna, båda blir ansvariga för lånet och båda ska därför signera avtalet.

Att ansöka om ett Nordea lån

Att ansöka om ett Nordea lån går snabbt och smidigt och görs direkt på hemsidan. Man ansöker alltså online och får svar direkt på skärmen. Själva lånprocessen kan indelas i tre steg:

  1. Välj lån: man väljer den typen lån som passar bäst med ens behov.
  2. Räkna: använd Nordeas lånekalkylator för att räkna ut vad privatlånet kommer kosta (genom att utfylla önskat lånebelopp och lånetid).
  3. Ansök: ansökningen föregår online och an får som regel svar direkt på skärmen.

Att använda sig av lånekalkylatorn på hemsidan är en bra metod för att få en överblick och ett estimat över lånekostnaden. Lånekalkylatorn presenterar den förväntade lånekostnaden, men den exakta räntan baseras på själva ansökningen.

Om det är så att man senare kommer på att man gärna vill höja lånebeloppet så kan man ringa till kundservice för att få hjälp. Vid en förfrågan om en höjning kommer Nordea göra en ny kreditprövning.

Återbetala Nordea Privatlån

Ett Nordea lån har en generös återbetalningstid mellan 1 och 12 år. Det är upp till var och en vilken lånetid man vill ansöka om, men generellt blir den totala lånekostnaden mindre ju snabbare man kan återbetala lånebeloppet. Men man ska komma ihåg att man ska välja en rimlig återbetalningstid för att göra det så hållbart som möjligt. Vid ansökan om att banklån får man upprättat ett Nordea bankkonto varifrån pengarna automatiskt dras ifrån varje månad. Det är viktigt att man sköter sin återbetalning för att undgå eventuella påminnelseavgifter och betalningsanmärkningar.

Man kan även välja att göra extra amorteringar eller återbetala hela lånet på en gång, utan extra kostnader. Genom att gå till Nordea privat och välja Nordea login kan man enkelt styra återbetalningen när det kommer till snabbare avbetalning.

Nordea kontakt

Nordea Bank arbetar för snabb betjäning av sina kunder och erbjuder därför hjälp digitalt, via telefon och fysiskt. Det enklaste och snabbaste sättet att få svar på en fråga är att vända sig till deras digitala medarbetare. Kan man inte läsa sig till svaren på sina frågor, utan vill ringa, så hittar man detaljerad kontaktinformation på hemsidan. Som befintlig kund kan man ringa via appen för att komma fram till kundservice snabbare, eftersom man redan är identifierad då. Nordea kundtjänst sitter redo att besvara frågor, ge information och komma med rådgivning.

Nordea Bank – en fullservicebank

Precis som att det är viktigt att man väljer typ av lån och lånebelopp utefter ändamålet med lånet, så är det även viktigt att välja en mest passande långivaren. Det är en stor fördel att jämföra sina alternativ och försöka hitta den som uppfyller flest önskemål. Nordea är en av kandidaterna och här kommer en summering med några av deras fördelar:

  • Det är en fullservicebank med många tjänster och produkter
  • Nordea är en av storbankerna – seriösa och tillförlitliga
  • Snabb och enkel låneansökan online

Alternativ till Nordea

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved