logo
Automatisk utbetalning 24/7
Gratis buffert
Betala endast för det du använder
Lånebelopp
1 000 - 50 000 kr
Löptid
5 - 72 månader
Eff. ränta
9,22 - 32,47 %
Min. ålder
18 år
1 000 kr
50 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
20.84%
Kreditkostnader (uppsk.)
2 911,82 kr
Total återbetalning (uppsk.)
27 911,82 kr
Mån. betalning
2 326 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 25 000 kr till 16,9 % rörlig årsränta (eff. ränta på 20,34 %) upplagt på 5 år. Totalt att återbetala 38 629 kr inkl. avgifter. (644 kr/mån.). Max. eff. ränta: 32.47.

Northmill

I en perfekt värld hade kanske siffrorna på kontot alltid varit gröna och det hade funnits ett stort överflöd av pengar. Men faktum är att i det verkliga livet är ekonomi ofta något som varierar och förändras. Man kan skapa goda förutsättningar genom att planera sin budget och försöka spara till en buffert. Men saker händer och privatekonomin kan uppleva mer eller mindre tuffa perioder. Vid dessa tillfällen kan det vara fördelaktigt med en hjälpande hand i form av ekonomisk stöttning.

Northmill Bank är en bank i Stockholm som, sedan 2006, strävar efter en ”relevant och personlig bankupplevelse”. Northmill Sweden har visionen att skapa en bank som är transparent och tillgänglig för alla. För att åstadkomma det använder de sig av den mest moderna tekniken. Målet är att deras kunder ska återfå makten över sin privatekonomi. Vilket yttrar sig genom möjligheten att bestämma sin egen månadskostnad, sätta upp individuella mål angående sitt sparande och stödja välgörenhet av eget önskemål – och allt detta ska kunna göras direkt i mobilen. Idag har northmill Stockholm över 200. 000 kunder och erhåller en fjärdeplats på listan över Sveriges mest solida banker. År 2019 utsåg Financial Times northmill finans till ett av Europas snabbast växande företag. Northmill Bank AB står under tillsyn av Finansinspektionen (FI) och omfattas av lagen om bank- och finansieringsrörelse.

Northmill Bank – Credway, Easycredit & Credigo

Northmill Bank AB har tidigare ägt några välkända aktörer: Credway, Easycredit och Credigo. Men dessa är numera en inkorporerad del av Northmill Bank AB. Detta för att alla northmills produkter ska vara samlade under samma namn istället för att gå under olika varumärken. Det är nämligen så att tech-banken tidigare fokuserat på andra produkter, men inkluderar nu kontokredit som en del av deras egna utbud. Detta medförde några förändringar gällande kreditgränsen som höjdes från 30. 000 kr till 50. 000 kr. Dessutom övergick räntan från att vara fast till att bli rörlig. Därutöver tillkom även några tilläggsavgifter i och med ändringen. Viktigt att bemärka är dock att det inte medförde några förändringar för kunderna som redan hade aktiva lån och krediter hos dessa långivare. Utan istället fortsätter de att hanteras precis som vanligt men bara under ett annat namn.

Produkter hos Northmill Bank

Northmill Bank erbjuder många möjligheter riktat till privatekonomin:

Reduce: ett samlingslån med syftet att samla lån och krediter för att sänka månadskostnaderna. Möjlighet att samla krediter på upp till 300. 000 kr och därmed sänka räntan.

Sparkonto: northmill sparkonto är ett bankkonto ägnat till uppbesparing. Man har möjlighet att välja antingen ett rörligt sparkonto med en rörlig årsränta eller ett 12-månaders fasträntekonto med en fast ränta. Northmill sparkonto omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Kontokredit: se mer under ”Northmill Bank Kontokredit”.

Låneskydd: låneskyddet är en försäkring av ett aktivt lån, med funktionen att skapa extra trygghet och säkerhet. Det träder i kraft vid sjukdom, ofrivillig arbetslöshet eller dödsfall.

Northmill Bank Kontokredit

Northmill lån är en kontokredit med en kreditgräns från 1. 000 kr upp till 50. 000 kr. En kontokredit kan användas som en flexibel buffert där man lånar beloppet man behöver och endast återbetalar det utnyttjade beloppet. Det är som ett kreditkort, bara utan det fysiska kortet. En betydande skillnad mellan en kontokredit och ett lån är alltså att återbetalningen och det totala lånebeloppet för en kontokredit baseras på det reellt spenderade beloppet. En annan fördel med kontokredit är att man endast ansöker en gång, istället för att tvingas ansöka om lån varje gång man är i behov av lite extra klirr i kassan. Med en kontokredit har man med andra ord alltid åtkomst till en summa pengar. Storleken på lånesumman beror på den beviljade kreditgränsen.

En kontokredit lämpar sig till den som vill ha en buffert att plocka ifrån vid behov. Det kan handla om ett säkerhetsnät för oförutsedda kostnader eller att man ser en återkommande tendens till att kontot hamnar på minus. Det är ett alternativ för att vara lite förutseende och skapa mer svängrum i sin privatekonomi.

Ansökningskrav för Northmill Bank Kontokredit

Banker och långivare använder sig av specifika krav och villkor som kunden ska uppfylla för att vidkommande ska beviljas en ansökan. Detta fungerar som ett slags skydd för att försäkra att kredittagaren klarar av återbetalning av krediten. Det ligger i båda parters intresse att kunden inte hamnar i en negativ ekonomisk situation på grund av krediten. Olika kreditgivare/banker har olika krav och northmill har följande:

 • Minimumålder på 20 år
 • Ska vara svensk folkbokförd
 • Ska ha ett giltigt BankID

I samband med en ansökan görs även en kreditprövning. Vilket innebär att northmill, i första hand, tar en kreditupplysning via Creditsafe när man ansöker om kredit eller lån. Om man klarar den första kreditupplysningen så fortsätter processen med ytterligare en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Det är alltså ett tvåstegs förlopp som båda utmynnar i två kreditvärdigheter. En persons kreditvärdighet avspeglar personens återbetalningsförmåga utifrån dennes ekonomiska situation. Med andra ord är det alltså den samlade bedömningen av en persons ekonomiska situation som avgör om man beviljas en kreditansökan eller ej.

Det är tillåtet att ansöka även om man har betalningsanmärkningar i bagaget. Dock är det inte alla typer av betalningsanmärkningar som godkänns utan om de påverkar kreditvärdigheten negativt så kan man få avslag på sin ansökan.

Ansök om Northmill Bank Kontokredit – Så går det till!

Northmill Bank arbetar för att vara tillgänglig för alla samt för en snabb och smidig hantering. Därför föregår ansökningsprocessen direkt på deras hemsida. Där hittar man ett ansökningsformulär innefattande:

 • Allmänna personuppgifter
 • Månadsinkomst
 • Boendesituation
 • Om man har barn under 18 år (Ja/Nej)
 • Anställningsform
 • Syftet med lånet

Identifiering och signering görs via BankID, så därför är innehavet av det ett av kraven för att man ska få ansöka om kontokredit hos northmill. Har man angett de korrekta kontaktuppgifterna så får man ett preliminärt besked inom en timme. Likaledes får man ett SMS i tillfälle att man behöver komplettera sin ansökan. Man har möjlighet att makulera sin ansökan fram till det att man får besked. I så fall ska man höra av sig till deras kundtjänst (all kontaktinformation finns att tillgå under northmill ab kontakt).

Ett northmill lån har en maximal kreditgräns på 50. 000 kr och efter inskickad ansökan så upprättas Mina Sidor. All hantering av ansökan är digital så det är via den personliga profilen som man får tillgång till samtliga fakturor och avtal.

Så ansöker man om uttag från Northmill Bank Kontokredit

Själva idén med en kontokredit är att man får en buffert till rådighet varifrån man kan göra uttag allt utefter behov – antingen hela kreditutrymmet eller mindre uttag. Northmill överför det önskade uttagsbeloppet till kundens personliga bankkonto. Det minsta möjliga uttagsbeloppet är 1. 000 kr. Det tillkommer även en fast tilläggsavgift för varje uttag (oavsett storlek). Ansökan om uttag görs snabbt och enkelt via Mina Sidor.

Överföringstiden varierar och beror på vilken bank man har. Oftast utbetalas pengarna till kontot redan samma dag, förutsatt att det sker inom northmills öppettider. Detta gäller för banker såsom Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB. Beviljas ansökan innan kl. 13:30 så trillar pengarna in på kontot redan samma eftermiddag, medan om den beviljas först efter kl. 13:30 så har man pengarna på kontot senast nästkommande bankdag.

Återbetala Northmill Bank Kontokredit

Återbetalning av kontokrediten är en obligatorisk del när det handlar om att uppta en kredit. Därför är det viktigt att man noga tänker igenom valet att ansöka om en kontokredit innan man skickar iväg sin ansökan. För även om man, som tidigare nämnt, endast återbetalar det utnyttjade beloppet så är det fortfarande en kostnad och återbetalningen ska skötas. Den månatliga fakturan skickas ut via mejl och kan även ses på Mina Sidor. Notera att det inte är möjligt att ändra förfallodatumet på fakturan. I motsättning är det fullt möjligt att göra extra inbetalningar för att korta ned låneperioden och därmed även sänka den totala krediten. Den totala skulden står på fakturan men man är såklart även välkommen att kontakta kundtjänst med frågor angående den aktuella skulden.

Det är viktigt att man inbetalar fakturabeloppen för att undgå tillkommande kostnader i förbindelse med en försenad inbetalning. Om man får ett uppsägningsbrev så ska man skynda sig att inbetala samtliga uteblivna delbetalningar (framgår av uppsägningsbrevet) innan förfallodatumet. Annars riskerar man att hamna hos northmill inkasso.

Northmill Bank Kontokredit – En flexibel buffert för alla tillfällen!

En kontokredit och ett lån delar alltså likheter likväl som de är olika på vissa punkter. Där kontokrediten fungerar som en flexibel buffert som hela tiden är tillgänglig och som enbart kostar när man utnyttjar den. Om man har sett över sin ekonomiska situation, sina förutsättningar samt behov och har kommit fram till att kontokredit är lösningen, så är nästa steg att hitta kreditgivaren som bäst matchar ens personliga önskemål. Här handlar det om att väga för- och nackdelar mot varandra kreditgivare emellan. Kanske är det Northmill Bank som är det rätta valet? Här kommer några uppsummerande punkter med några fördelar med just northmill:

 • En flexibel buffert på upp till 50. 000 kr.
 • Smidiga uttag utefter behov
 • Northmill Bank erbjuder fler tjänster än endast Kontokredit

Alternativ till Northmill

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Binly logo
Låna med Creditsafe
Direktutbetalningar 24/7
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved