logo
Lånebelopp
10 000 - 400 000 kr
Löptid
1 - 15 år
Eff. ränta
4,21 - 19,14 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Resurs Bank

Banker finns det gott om, det är det inga tvivel om. Det är väldigt fördelaktigt att det finns många olika möjligheter eftersom ett större utbud också innebär större chans att hitta just det som passar bäst till en själv. Dock medför det även att det kan vara svårt att välja. Hur ska man egentligen veta vilken bank som är bäst? För att kunna svara på den frågan krävs det en del efterforskningar. I sitt sökande kan man stöta på namnet Resurs Bank. Men vad är resurs bank och vem äger resurs bank? Resurs bank utgör, tillsammans med Solid Försäkringar, en del av Resurskoncernen, vilken finns etablerad i hela Norden. De arbetar för smartare betal- och finansieringslösningar både för privata konsumenter och företag. Det hela startade år 1977 och Resurs bank Sverige var år 1985 först med att erbjuda räntefri finansiering vid köp. Sedan de etablerades har de expanderat till hela den nordiska marknaden och idag hjälper de hundratals detaljhandelspartners och över 5,7 miljoner kunder dagligen. De erbjuder tjänster i samband med delbetalningar, kreditkort, privatlån och försäkringar.

Resurs Bank har en affärsidé som kretsar kring kundens liv och drömmar. De arbetar för att underlätta mest möjligt för sina kunder. Detta genom att erbjuda lån, sparande och betalning – snabbt, tryggt och enkelt. De hjälper sina företagskunder med smarta betallösningar, presentkortlösningar och factoringtjänster. Banken arbetar utefter sin Code of Conduct som är uppbyggd på värderingarna hos Resurskoncernen: driven, open, innovative och trustworthy.

Det kommer kanske inte som någon överraskning att ett företag som Resurs Bank har många samarbetspartners. Men vilka butiker har resurs bank? Resurs Bank samarbetar bland annat med Välacentrum, Torp köpcentrum, Mobilia, Kungsmässan, Farsta Centrum, Jönköping City, ABBA the Museum m.fl.

Resurs Bank – affärsområden

Resurs Bank sitter på många kompetenser och har flera olika tjänster som de erbjuder sina kunder:

Consumer loans: resurs bank lån är lån på upp till 400 000 kr. Det är ett lån utan säkerhet (inget behov att pantsätta t.ex. bil eller bostad för att kunna teckna lånet). Dessutom kan de hjälpa dig som kund att samla alla lån och krediter. Något som både sänker månadskostnaden samt ger en bättre överblick och bättre kontroll över ekonomin.

Payment solutions: resurs bank erbjuder ett stort urval av betalningslösningar som underlättar betalningen för hundratals e-handelsföretag och butikskedjor. I Norden är de ledande inom finansierings-, betal- och lojalitetslösningar. Betalningslösningarna ger företagens kunder möjligheten att själva kunna välja betalningsmetod. Därmed ökar de både antal köp och antalet nöjda kunder.

Insurance: Solid Försäkringar utgör den andra delen av Resurskoncernen och de erbjuder försäkringar inom resor, trygghet, vägassistans/bilgaranti och produkt.

Factoring: resurs bank erbjuder factoring, vilket innebär att man antingen säljer eller belånar sina fakturor. Det betyder fakturakredit och det är en finansieringsform för företag som på så sätt kan få lös kapital till sin verksamhet.

Presentkort: som butikman kan köpa presentkort genom resurs bank. Det är en smidig och enkel icke kassaintegrerad lösning. Att den inte är kassaintegrerad innebär att ett köp med presentkortet fungerar precis som ett vanligt kortköp, d.v.s. utbetalningen till det angivna företagskontot sker redan nästa bankdag. Det är kostnadsfritt för butiken att ansluta sig till presentkortlösningen.

Sparkonto: med Resurs Banks sparkonto kan man spara upp till valfritt ändamål (första lägenheten, drömresan, en hund etc.). Några fördelar är att det omfattas av insättningsgarantin, man har obegränsat antal fria uttag och det går snabbt och enkelt att öppna upp kontot med sitt BankID. Sparkonton finns både för privatpersoner såväl som för företag.

Kreditkort: kreditkort skapar köpfrihet! Att handa på kredit ger möjligheten att göra ett inköp nu, men betala senare. Resurs Bank erbjuder trygg och säker betalning med sina resurs bank kreditkort.

Resurs Bank privatlån

Det finns många olika anledningar till att man kan behöva ett extra tillskott till kassan. Kanske är det dags att byta ut den där skrotiga, rostiga och lite halvtrötta bilen mot en ny som faktiskt inte bara startar när den själv vill? Är det kanske på tiden att uppfylla en av dina drömmar? Eller är det bara en tuff månad helt enkelt? Oavsett anledning, stort som smått, kan ett lån vara en stor hjälp i vissa situationer. Hos resurs bank kan man ansöka om lån online, via post eller via telefon. Man ansöker enkelt på deras hemsida resurs bank se. Därmed slipper man stöket med post och telefontider.

Resurs bank lån – vem kan ansöka?

Långivare och banker har sina egna krav och villkor som ska vara uppfyllda för att man ska kunna godkännas som låntagare. Resurs bank är inget undantag, utan de har några punkter som ska vara uppfyllda:

 • Minimumålder på 20 år
 • Fast årlig inkomst på minst 100 000 kr
 • Man får inte vara långtidssjukskriven
 • Man får inte ha några betalningsanmärkningar

Kraven finns till för att banken ska kunna säkra sig att låntagaren har en god kreditvärdighet och klarar av att återbetala lånet. Därför utför de också en kreditupplysning i samband med värderingen av låneansökan. För att öka sina chanser för ett beviljat lån kan man välja att ansöka om lån tillsammans med en andra part – där den ena personen blir huvudsökande och den andra medsökande. Att ha en medsökande ökar säkerheten och därmed kan banken erbjuda bättre lånevillkor.

Att ansöka om lån hos Resurs Bank

Det absolut smidigaste sättet att ansöka om lån är att göra det online direkt på hemsidan. Som förstagångsansökare börjar man med att ange sitt personnummer och fyller i sina uppgifter. Efter att Resurs Bank har behandlat ansökan kan avtalet signeras med hjälp av BankID. Det tar 1–3 dagar innan pengarna rullar in på kontot efter att avtalet har signerats.

Förutom att ansöka om nya lån finns det dessutom möjlighet att höja ett befintligt lån. För att göra det ska man välja resurs bank logga in eller resurs bank login, för att komma in på resurs bank mina sidor. Därifrån kan man öka lånebeloppet direkt via 3 enkla steg:

 1. Ansök om beloppet man önskar höja lånet med
 2. Signera avtalet med BankID (krav vid online ansökan)
 3. Utbetalning av pengarna inom 1–3 bankdagar

För att ta reda på om man är beviljad den önskade höjningen ska man ange önskat belopp och återbetalningstid i resurs banks lånekalkylator. Vid en beviljad höjning kommer resurs bank att lösa det befintliga lånet och höjningen utbetalas till kundens bankkonto. Som befintlig kund kan man även få erbjudanden på resurs bank mina sidor angående möjligheter att höja lånet. Dessa kan dyka upp om man, under de senaste sex månaderna, har följt återbetalningsplanen. I så fall ska man välja resurs bank logga in/resurs bank login för att kunna se sitt personliga erbjudanden. Förutom erbjudanden är det på mina sidor som man också hittar information om den aktuella räntan och den nuvarande månadskostnaden.

Resurs Bank – lånekostnad och återbetalning

Pengarna utbetalas först efter att ansökan har godkänts av Resurs Bank samt när låntagaren har signerat låneavtalet. Som tidigare nämnt tar det 1–3 bankdagar innan pengarna finns på kontot. Den månatliga lånekostnaden beror på lånets ränta, beloppets storlek och vald återbetalningstid. Resurs Bank har, på sin hemsida, en lånekalkylator som kan användas till att beräkna den ungefärliga månadskostnaden. Men hur betalar man till resurs bank? Man kan välja att betala sitt privatlån på tre olika sätt:

 • Autogiro: pengarna dras sista bankdagen i månaden
 • Extra amortering: med en extra inbetalning förkortas återbetalningstiden, medan månadsbeloppet förblir det samma
 • Slutbetala och lösa lånet: det är kostnadsfritt att när som helst betala av lånet

Betalförsäkring är en säkerhetsåtgärd för låntagaren. Om det skulle vara så att man blir arbetslös, sjukskriven eller hospitaliserad under en längre period så är lånet skyddat. Det innebär att Resurs Bank står för lånets kostnad i upp till 12 månader. Det är väldigt fördelaktigt för låntagaren eftersom dennes privatekonomi slipper den belastningen.

Resurs Bank Supreme Card och bankkort

I tillägg till att erbjuda lånemöjligheter så finns även resurs bank kort. Resurs bank supreme card är ett kreditkort som kommer i flera varianter. Med deras Supreme Card kan man själv välja emellan hel- eller delbetalning efter ett köp på kortet. Detta för att du som kortinnehavare ska kunna skräddarsy inbetalningen utefter din unika ekonomiska situation. Man har alltid upp till 60 dagars räntefri kredit och man får fakturan först månaden efter köpet.

Om man vill beställa ett nytt kort ska man kontakta resurs bank kundtjänst. Det samma gäller om olyckan skulle vara framme och man tappar bort sitt kort eller om det blir stulet. Då ska man ringa till kundservice för att spärra kortet. Men hur gör man om man inte längre vill ha sitt kort? Hur avsluta kontokort på resurs bank? Om man vill avsluta sitt kort/kredit har man två möjligheter: antingen skickar man ett skriftligt brev eller så ringer man till resurs bank kundtjänst. Information om kontaktuppgifterna hittar man under resurs bank kontakt.

De olika versionerna av Supreme Card är alla extra lämpade till olika ändamål. Det finns fyra typer:

Supreme Card Classic:det klassiska kostnadsfria kreditkortet somger mer utrymme i vardagen.

Supreme Card Gold: kreditkortet som kommer med bonuspoäng vid varje köp (oavsett storlek), kontantuttag eller räkningsbetalning som görs på kortet. I poängshoppen kan man omvandla sina poäng (0,5 poäng per spenderad krona) till produkter eller upplevelser. I motsättning till Classic har Gold en årsavgift. Men i gengäld sätter man extra guldkant på tillvaron!

Supreme Card World:kreditkortet som passar extra bra till den reseglada, eller bara den som söker det lilla extra. Kortet erbjuder flexibla betalningsalternativ, bonuspoäng och lyxiga förmåner på resan. Man får tillgång till lounger på flygplatser och Concierge service, vilket är hjälp med att boka resor, hotellrum, restauranger och arrangemang helt kostnadsfritt. Kortet har en månadsavgift.

Supreme Card Woman:det här kort har, precis som de andra, flexibla betalningsalternativ och skapar frihet. Man får även bonuspoäng på allt som kan användas i poängshoppen. Att det heter just woman är för att Resurs Bank skänker 1 kr till cancerfonden varje gång man handlar på kortet. Detta för att de vill vara med och stödja kampen mot bröstcancer, hela året runt. Kortet har, precis som Supreme Card Gold, en årsavgift.

Ansök om kredit hos Resurs Bank direkt i mobilen

Butiker som kan erbjuda sina konsumenter möjligheten att kunna ansöka om delbetalning direkt i butiken inte bara underlättar för alla inblandade, utan det minskar också risken för bedrägeri. Man kan använda sig av en digital kreditansökan antingen via butiken eller via mobilen. Om det görs via mobilen kan man snabbt och enkelt förbereda ansökan innan man kommer fram till kassan. Det går till såhär:

 1. Skicka ett sms med en kod (hittar man hos aktuell butik) till 71 690 – efterföljande får man en länk skickad tillbaka till sig
 2. Genom att klicka på länken startar man ansökningsprocessen och kommer till ett ansökningsformulär
 3. Autentisering med BankID
 4. Automatisk kreditbedömning – vid godkännande ska man åter signera avtalet med BankID
 5. Kontonummer visas direkt på skärmen (visas även som streckkod för inskanning) – används för debitering av köpet i kassan

Resurs Banks butikskort

Förutom kreditkort erbjuder resurs bank även butikskort. Butikskort är kort som är anknutna till specifika varumärken och som ger möjligheten att delbetala sina köp eller bara skjuta upp betalningen. Har man ett profilerat kreditkort kan man endast använda det hos den partner man ansökte om det hos. Medan om butikskortet är kopplat till ett Mastercard kan man även göra kontantuttag i bankomater samt betala med kortet i andra butiker och utomlands. Men var kan man handla med resurs bank? De har butikskort hos flertalet partners: Bauhaus, net on net, mio, Synsam, Ticket, Biltema, Ford, Gulf, Sportson, Hornbach och Synoptik.

Sammanfattningsvis om Resurs Bank

Resurs Bank är ett seriöst företag som erbjuder många olika typer av ekonomiska tjänster både för privatpersoner och företag. Allt från smarta betalningslösningar för företag, till privatlån och kreditkort till privatpersoner. Man ansöker enkelt online på deras hemsida och kan tillgå mina sidor via resurs bank login eller resurs bank logga in. Dessutom finns Resurs Bank-app som är en app för både Android och IOS. Där kan man som kund få en bra överblick över sina konton, man kan genomföra betalningar, välja betalningsalternativ och följa sina transaktioner.

3 anledningar till att välja Resurs Bank:

 • Pålitligt företag både för privatpersoner och företag
 • Flexibla och smarta betalningslösningar
 • Förmånliga samarbeten med välkända butikskedjor och e-handelsföretag

Alternativ till Resurs Bank

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved