logo
Lånebelopp
3 000 - 50 000 kr
Löptid
Kontokredit
Eff. ränta
50,32 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Risicum

Risicum Capital AB är ett privatägt svenskt aktiebolag som grundades år 2005. Dem har sedan starten av januari 2008 fungerat som förmedlare av lån till svenska kunder. Deras kontor ligger i Stockholm och i Åbo i Finland. Företaget arbetar för att erbjuda personer som, av en eller annan anledning, inte kan få lån hos andra traditionella låneinstitut. Dem vill därför erbjuda dessa personer smidiga och säkra finansiella tjänster. Ett led i den filosofin är att erbjuda utbetalning av lån även under helgerna. Detta för att bemöta eventuella akuta pengabehov. Risicum är medlemmar i Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening (SKEF), som verkar för en kreditmarknad som ska vara både seriös och sund likväl som att den ska ha tydliga regler och villkor.

Risicums stora lånutbud

Risicum erbjuder flera olika typer av lån: Mikrolån, Helglån, Kreditlån, Konsumentkredit, SMSlån, Kvällslån och lån utan UC. Dem har ett stort utbud för att bäst möjligt kunna tillgodose låntagarens behov. De erbjuder lånebelopp från 3 000 till 50 000 kr. Det helt precisa beloppet och räntan beror på vilket lån man ansöker om. Låneansökningar tas emot 24 timmar om dygnet under veckans alla dagar, men de utbetalas bara inom Risicums öppettider.

Ansöka om lån – vem kan ansöka om ett lån?

För att få ansöka om lån hos Risicum så finns det vissa villkor som ska vara uppfyllda:

 • Man ska vara minst 20 år gammal
 • Man ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år
 • Man får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Man kan inte låna pengar om man inte har någon inkomst, utan den ska vara regelbunden

Ansökningsprocessen

Själva låneansökan görs enklast på Risicums hemsida genom att utfylla ansökningsformuläret online. När man har utfyllt alla upplysningar så kan man enkelt identifiera sig med sitt mobila BankID. Dock kräver alla lån manuell påläggning så Risicums kundtjänst måste vara öppen för handläggning, godkännande och utbetalning av lån.

Såhär fungerar ansökningsprocessen steg för steg när man ansöker om ett snabblån:

 1. Välj önskat lånebelopp – ange din e-postadress, ditt telefonnummer och svara på några enkla frågor
 2. Det görs en kreditbedömning i samband med ansökan och man får besked direkt om man har blivit nekad eller preliminärt godkänd
 3. Risicums kundtjänst bearbetar alla preliminärt godkända ansökningar så fort de kommer in
 4. Det tar bara några få minuter innan man får veta beslutet angående sin ansökan – om man har blivit godkänd som låntagare eller ej
 5. Därefter utbetalas pengarna till låntagarens konto

Utbetalningstiden beror lite på vilken bank man är kund hos. Som kund hos Handelsbanken eller Nordea sker utbetalningen direkt vid beviljad låneansökan. Det kräver dock att Risicums kundtjänst är öppen när ansökningen skickas in. Om man däremot är kund hos en annan bank så får man pengarna in på kontot samma dag om ansökningen görs före klockan 13.00. Medan pengarna utbetalas nästkommande bankdag om den skickas in efter klockan 13.00.

Att låna pengar utan UC

Att ta ett lån utan UC betyder att Risicum inte tar någon UC hos Upplysningscentralen. Därmed slipper man som låntagare oroa sig för svårigheter att ta lån i framtiden på grund av för många tidigare kreditupplysningar. Istället använder de sig av en kreditupplysning hos Bisnode Kredit AB. Något man ska vara extra uppmärksam på är att lån av pengar utan UC och säkerhet kostar mer än ett vanligt privatlån. Ett lån utan UC innebär att man ansöker om ett lån utan att Risicum tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) – vilket medför en snabbare utbetalning.

För att få ansöka om ett lån utan UC hos Risicum krävs det att några villkor är uppfyllda:

 • Man ska vara minst 20 år gammal
 • Man ska vara folkbokförd i Sverige
 • Man får inte ha några betalningsanmärkningar hos Kronofogden
 • Man måste kunna identifiera sig med BankID
 • Man måste ha en regelbunden inkomst

Risicum erbjuder kreditlån utan UC med lånebelopp från 3 000 till 50 000 kr. De har även ett SMSlån utan UC med 90 dagars återbetalningstid. Det lånealternativet lämpar sig till tillfällen då man är i behov av en snabb utbetalning av en lite mindre summa pengar. Med sina 90 dagars återbetalningstid är det ett av Sveriges längsta SMSlån. Det är deras enda utbud när det kommer till just SMSlån.

SpeakerCamera
08.04
Risicum

Alternativ till Risicum

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved