logo
Fler än 40 långivare
Endast en kreditupplysning hos UC
Få besked idag
Lånebelopp
70 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 15 år
Eff. ränta
6,59 - 22,59 %
Min. ålder
18 år
70 000 kr
600 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
14.59%
Kreditkostnader (uppsk.)
5 654,57 kr
Total återbetalning (uppsk.)
75 654,57 kr
Mån. betalning
6 305 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 150 000 kr till 6,4 % rörlig årsränta (eff. ränta på 6,59 %) upplagt på 10 år. Totalt att återbetala 203 472 kr inkl. avgifter. (1 696 kr/mån.). Max. eff. ränta: 22.59.

Sambla

Tid är pengar – det uttrycket har man hört förr. Men faktum är att tid är något av det dyrbaraste vi har och det är något man ska ta vara på. Därför är det många gånger fördelaktigt att försöka vara så tidseffektiv som möjligt. Det är dock inte ensbetydande med att man ska förhasta viktiga beslut och välja första bästa, bara för att spara tid. Utan det gäller att hitta andra metoder för att utnyttja tiden på bästa sätt. När man är på jakt efter ett lån är användandet av ett företag såsom Sambla ett bra tillvägagångssätt. Sambla AB är nämligen en låneförmedlare som snabbt och enkelt hjälper sina kunder att navigera sig bland sina lånemöjligheter hos 40 av marknadens långivare. Sambla sverige startades 2014 och har kontor i Stockholm och Lund. Sedan 2015 och 2017 driver sambla ab även sin verksamhet i Oslo respektive Helsingfors. Sambla utgörs av omkring 140 medarbetare som i nuläget har hjälpt över 390 000 kunder med att jämföra lån.

Vad är sambla?

Sambla är alltså en låneförmedlare – vilket betyder att de hjälper personer att, snabbt och enkelt, jämföra sina lånemöjligheter hos upp till 40 olika långivare. De samarbetar med välkända och trovärdiga långivare och banker, såsom Swedbank, ICA Banken, Coop, Bluestep, MoneyGo m.fl. Det är helt kostnadsfritt att använda sig av deras jämförelsetjänst och man får ett stort urval av alternativ baserat på endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Det är väldigt fördelaktigt eftersom flera kreditupplysningar hos UC medför en reducerad kreditvärdighet och därmed minskar också chansen att beviljas lån. Sambla står under Finansinspektionens tillsyn och de får sin inkomst via ersättningar från långivaren/banken som låntagaren väljer.

Är det dags att byta ut den där tvättmaskinen som lever på övertid, byta upp sig till en lite nyare och bättre bil, betala kontantinsatsen till den första lägenheten eller kanske avbetala gamla smålån och krediter som ligger och skräpar? Oavsett vad så kan sambla hjälpa dig att jämföra långivare för att hitta det bästa alternativet när det kommer till privatlån, blancolån och samlingslån.

Sambla Privatlån

Olika perioder i livet ställer olika krav på privatekonomin. Det betyder att man i vissa tillfällen behöver en hjälpande hand för att få allt att gå ihop och rulla på. Oavsett vad just din anledning är kan ett lån vara hjälpen du behöver. Hos sambla kan man snabbt och smidigt ansöka om ett privatlån på 5. 000 – 600. 000 kr, med en lånetid mellan 1 och 15 – 20 år. Det är ett blancolån, d.v.s. ett lån utan säkerhet. Vilket innebär att man inte behöver ställa ett objekt som säkerhet för lånet. Räntan varierar mellan långivare/banker och det är därför väldigt gynnsamt att använda sig av en jämförelsetjänst. Eftersom det ger en bra överblick över ränteskillnaderna.

Sambla Trygghetsförsäkring: en trygghetsförsäkring skapar de bästa förutsättningarna att kunna klara sig ekonomiskt i tillfälle av oförutsägbara livsändrande händelser. Till exempel vid sjukdom/skada, ofrivillig arbetslöshet eller vid vård av nära anhörig. Försäkringen säkerställer att man opåverkat kan betala sin månadskostnad.

Sambla Privatlån – vem kan ansöka?

Långivarna/bankerna som sambla ab samarbetar med vill kunna säkerställa att en låntagare klarar av återbetalningen av lånet. Därför har de några krav som ska vara uppfyllda för att man ska få ansöka:

 • Minimumålder på 18 år
 • Fast månadsinkomst på minst 12. 500 kr
 • Folkbokförd i Sverige (minimum sedan ett år tillbaka)
 • Ingen skuld hos Kronofogden de senaste sex månaderna (dock är det tillåtet med betalningsanmärkningar)

Gällande betalningsanmärkningar så samarbetar sambla med flertalet långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Dock varierar denna möjlighet samt antalet bland de olika. Att ansöka om ett lån tillsammans med en medsökande kan öka chansen att beviljas ett lån. Detta eftersom det ger en ökad återbetalningsförmåga och därmed en lägre risk för långivaren/banken.

Ansök om Sambla Privatlån på 2 minuter

Att ansöka om ett lån bland samblas samarbetspartners är en snabb och enkel process som görs online direkt på hemsidan. Det besparar låntagaren att behöva ta sig till bankmöten likväl som att man slipper sitta och vänta i telefonköer med en lite halvdålig telefonkö-melodi som underhållning. Såhär går det till:

 1. Börja jämföra: Fyll i önskat lånebelopp och lånetid, samt ange personuppgifter och nuvarande inkomst. Gör det på 2 minuter!
 2. Långivarna budar: Samblas samarbetspartners lämnar sina erbjudanden inom det närmaste dygnet
 3. Välj låneförslag: Välj det bästa alternativet och signera med BankID
 4. Pengarna på kontot: Som regel tar det 1 – 3 dagar från det att ansökan skickas in till det att privatlånet utbetalas. Dock kan handläggningstiderna variera mellan långivarna.

Att ansöka är både kostnadsfritt och icke-bindande. Som tidigare nämnt bibehåller man en högre kreditvärdighet då det stora urvalet av långivare/banker baseras på endast en kreditupplysning hos UC. Är man intresserad av att ansöka om ett lån utan UC, d.v.s. hos en långivare/bank som tar kreditupplysningen hos ett annat upplysningsföretag än UC, så gäller det att man skickar sin ansökan till en av dem som erbjuder detta. För att kunna erbjuda sina kunder möjligheten att ansöka om sambla lån utan UC samarbetar de både med UC och Bisnode. Ytterligare en fördel med att ansöka hos flera samtidigt är att samarbetspartnerna kommer tävla om att bli valda, vilket resulterar i lägre räntor.

Återbetala ditt Sambla Privatlån

Ett lån är något som ska återbetalas, det kom nog inte direkt som en chock. Den effektiva räntan på ett privatlån är inte samma för alla utan den baseras på låntagaren, dennes kreditvärdighet och individuella ekonomiska situation. Det är därför viktigt att jämföra sina alternativ för att hitta det mest optimala.

Hos sambla är det alltid möjligt att, när som helst, förtidsinlösa sitt sambla lån. Detta är kostnadsfritt hos långivare/banker som erbjuder lån med rörlig ränta. Medan hos långivare med fast ränta kan det tillkomma en avgift vid förtidsinlösen. All information rörande aktiva sambla lån finns att tillgå på den egna profilen som nås via sambla logga in.

Samla dina lån med Sambla

En av de primära fördelarna med online finansiering i form av lån är just det att man kan ansöka om det precis när man behöver det. Men det kan enkelt leda till att man ansöker om flera mindre lån vid helt olika tidpunkter. Därmed slutar man upp i en situation där man ska hålla reda på alla återbetalningar och inbetalningar. Dessutom tenderar dessa smålån och krediter att ha höga räntor. För att minska de månatliga kostnaderna och skapa en bättre ekonomisk överblick kan man istället ansöka om ett samlingslån/hopbakslån. Då samlar man alla sina lån till ett enda större lån – vilket gör det betydligt mer strukturerat samtidigt som räntan och månadskostnaden faller.

Ett hopbakslån är en bra metod för att bli skuldfri snabbare. Ansökningsprocessen och lånebetingelserna är samma för ett hopbakslån som de är för privatlånet. Precis som för privatlånet är det fördelaktigt att jämföra sina möjligheter – Sambla hjälper dig!

Sambla kontakt

Om man har frågor eller funderingar angående sambla ab, deras tjänst, samarbetspartners etc. så kan man vända sig till deras kundservice. De arbetar ständigt för bättre rådgivning och service till sina kunder. I och med det kan man kontakta deras kundservice också när det kommer till synpunkter och klagomål. Alla kontaktuppgifter finns att tillgå på deras hemsida.

Sambla Plus

Det är ju alltid trevligt med lite extra förmåner och erbjudanden, eller hur? Det är nog ingen som tackar nej till fördelaktiga möjligheter. Sambla Plus är ett koncept som är skapat för medlemmarna med syftet att de ska få ta del av förmåner kopplat till Samblas verksamhet med lån och försäkringar, likväl som deras andra finansiella tjänster och produkter för privatpersoner.

Fördelar med Sambla

Nu har vi upprepade gånger poängterat hur viktigt det faktiskt är att jämföra sina alternativ hos olika långivare. I samband med detta kan även tilläggas att det däremot inte alltid är en lika bra idé att använda sig av flera jämförelsetjänster. Detta eftersom det genererar i fler kreditupplysningar och en reducerad kreditvärdighet. Här har vi listat några av fördelarna med att jämföra hos Sambla:

 • Lista över lånemöjligheter hos över 40 långivare
 • Sambla samarbetar med trovärdiga och populära långivare på marknaden
 • Snabb och smidig ansökning av flera typer av lån online

Alternativ till Sambla

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Binly logo
Låna med Creditsafe
Direktutbetalningar 24/7
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved