logo
Lånebelopp
30 000 - 500 000 kr
Löptid
2 - 10 år
Eff. ränta
3,9 - 3,97 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

SBAB Bank

SBAB är en förkortning som nog de flesta känner igen eller i alla fall har hört talas om. Men vad står SBAB för egentligen? Det är en förkortning för Statens Bostadsfinansieringsaktiebolag. SBAB Banks resa startade den 1 juli 1985, där arbetsuppgifterna var att finansiera de statliga bostadslånen som tidigare hade finansierats via statsbudgeten. Det var först i december 2009 som SBAB skickade en ansökan till Finansinspektionen (FI) om att bedriva bankrörelse. I slutet av 2014 beslutade SBAB att ännu en gång fokusera på bolån och bostadsfinansiering. SBAB:s vision är att erbjuda Sveriges bästa bolån och deras mission är att bidra till bättre boende och boendeekonomi. De eftersträvar att ge sina kunder trygghet när det kommer till att fatta bra beslut i alla boendefaser i livet.

Vem äger SBAB?

SBAB Bank-koncernen omfattar både ett moderbolag, SBAB Bank AB, och dotterbolaget AB Sveriges Säkerställda Obligationer (SCBC). Dessutom ingår Booli Search Technologies AB (Booli) också i koncernen. Ägarna är den svenska staten.

SBAB:s tjänster

SBAB erbjuder sina kunder privatlån, bolån och försäkringar. Deras fokus är som tidigare nämnt boende och boendeekonomi och därför har de även två tjänster som adresserar det: Booli och Hittamäklare.

Booli: Booli.se är en av de största oberoende söktjänsterna för bostäder på den svenska marknaden. Booli är alltså en tjänst från SBAB, ett verktyg för att navigera sig på bostadsmarknaden och jämföra boenden till salu. Det är inte en annonsplats utan en bostadssajt och en söktjänst.

Hittamäklare: Hittamäklare.se är en jämförelsetjänst för den som vill sälja sin bostad och är riktad till privatpersoner. Det är en tjänst för att matcha en bostadssäljare med en mäklare.

SBAB Privatlån

Privatekonomin kan variera i perioder och emellanåt kanske man behöver en hjälpande hand när det kommer till att stärka budgeten. Kanske ska man renovera badrummet, bygga om där hemma, byta ut vitvarorna eller installera ett helt nytt kök. Eller så kanske man är på utkik efter en ny bil eller ska köpa en båt. I dessa tillfällen kan ett SBAB privatlån vara det man behöver för att få det att gå ihop. Ett SBAB lån är ett lånebelopp mellan 30 000 kr och upp till hela 500 000 kr. Det är ett lån utan säkerhet (d.v.s. man behöver inte ställa ett objekt som säkerhet) och återbetalningstiden är 2 – 10 år. Räntan varierar och beror på vald summa och löptid. Med hjälp av lånekalkylatorn på deras hemsida kan man få ett estimat på den förväntade lånekostnaden.

Vem kan ansöka om ett SBAB privatlån?

SBAB har några krav och villkor som en ansökare ska uppfylla för att man ska beviljas ett lån. Dessa fungerar som ett säkerhetsnät för både SBAB själva och ansökaren i fråga. Syftet med kraven är att försöka undvika att en låntagare beviljas ett lån som vidkommande inte klarar av att återbetala. Här är SBAB:s krav:

  • Åldersgräns på 18 år
  • Man ska ha en årsinkomst på mer än 225 000 kr (eller 225 000 kr sammanlagt om det är två personer som ansöker tillsammans)
  • Man får inte ha några betalningsanmärkningar

Låneinstitutioner är även, enligt svensk lag, förpliktigade att göra en kreditvärdering på alla ansökare. Kreditprövningen mynnar ut i en kreditvärdighet som långivaren, tillsammans med övriga lämnade uppgifter, tar med i sin värdering gällande att bevilja en ansökan eller ej. Denna kreditkontroll är även med och påverkar den individuella räntan på lånet.

Ansök om ett privatlån – så går det till

Att ansöka om ett SBAB lån är smidigt och det föregår online direkt på deras hemsida. Själva ansökningsprocessen kan indelas i följande steg:

  1. Gör en ansökan: utfyll ansökan, få svar på vad räntan blir och få ett direktnummer till SBAB – ring till SBAB, samtalet brukar ta ca 10 minuter.
  2. Lånehandlingarna kan ses och signeras genom att gå in på SBAB login – banken utbetalar lånet så snart de har mottagit de underskrivna lånehandlingarna.
  3. Utbetalning av lånet – pengarna utbetalas till bankkontot som angetts i ansökan.

Återbetalning av SBAB privatlån

Det är viktigt att man följer sin återbetalningstid och ser till att sköta inbetalningarna till tiden. Generellt kan man säga att en kortare återbetalningstid även ger en lägre totalkostnad. Dock ska man välja en återbetalningstid som även är rimlig i förhållande till den månatliga kostnaden. Sker inbetalningen via autogiro, e-faktura eller ett SBAB-giro slipper man även aviavgifterna. Det är även möjligt att göra extraamorteringar på lånet för att avbetala det snabbare. I så fall ska man skriva ett meddelande när man är inloggad på internetbanken, alternativt ringa till SBAB:s kundtjänst.

SBAB Bolån

SBAB är experter på bolån och de arbetar för att uppnå enkelhet omkring det. De vill hjälpa sina kunder med klokt beslutsfattande gällande både boende och boendeekonomi. Lånprocessen är, precis som för privatlånet, enkel och föregår online. På SBAB:s hemsida finns både information och rådgivning gällande köp av bostad.

SBAB kontakt

SBAB kundservice sitter redo att hjälpa sina kunder och besvara eventuella frågor och funderingar. Man kan välja att chatta direkt på hemsidan eller ringa, om man behöver lite extra hjälp. De exakta öppettiderna för kundtjänst finns att tillgå på hemsidan.

Anledningar till att välja SBAB

Innan man bestämmer sig för vilken långivare man ska ansöka hos kan det vara bra att jämföra sina olika alternativ. Långivare och banker finns det många av och några kryssar av fler önskemål än vad andra gör. SBAB är ett välkänt namn på lånemarknaden och här kommer en uppsummering med några av fördelarna med SBAB:

  • De är nischade till boende och boendeekonomi
  • Generösa lånebelopp och flexibla återbetalningstider
  • Booli och Hittamäklarna

Alternativ till SBAB Bank

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved