logo
Lånebelopp
20 000 - 350 000 kr
Löptid
2 - 10 år
Eff. ränta
3,8 - 11,1 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

SEB

Hos majoriteten ringer det en klocka när man hör förkortningen ”SEB”, men vad står SEB för? SEB är en förkortning för Skandinaviska Enskilda Banken AB, vilken är en av Sveriges fyra storbanker. SEB Bank är rutinerade och har länge varit etablerade på den svenska marknaden. De välkomnade sin första kund för mer än 160 år sedan och var, år 1996, en av världens första banker att starta upp SEB internetbank. Sedan 2000-talet har de även expanderat och finns idag representerat i hela 20 länder världen över. SEB Bank eftersträvar att stötta sina kunder och bidra till att driva en utveckling framåt. SEB är ett svenskt kreditinstitut med huvudkontor i Stockholm och de är licenserade av Finansinspektionen (FI).

Vem äger SEB?

Det är SEB:s styrelse som står för bolagsstyrningen och de olika styrelseledamöterna utses varje år vid årsstämman. Varje styrelseledamot har en mandattid på ett år och posterna utgörs av ordförande, vice ordförande, ledamot och suppleant. Dessutom finns det olika kommittéer med arbetsuppgifter omfattande handläggning av vissa definierade frågor – dock kan styrelsens övergripande ansvar inte delegeras.

SEB:s produkter & tjänster

SEB lever upp till sin roll som en av storbankerna och erbjuder flera olika produkter och tjänster, både för privatpersoner och företag. De erbjuder olika typer av SEB lån, konton och kort, försäkringar, Private Banking samt information och rådgivning. 

Faktum att de är en storbank gör också att de har flera olika kategorier med lån: privatlån, bolån, billån, studentlån, samlingslån, medlemslån, byggnadslån m.fl.

Enkla Lånet – ett privatlån hos SEB

Allas privatekonomi varierar mer eller mindre i perioder i livet och vid dessa tillfällen kan det vara behov för en hjälpande hand. Oförutsedda kostnader kommer ofta utan förvarning; en bil som slutar rulla, ett kök som måste renoveras eller något helt tredje. I dessa tillfällen kan det vara fördelaktigt att använda sig av ett lån för att stärka ekonomin. Enkla Lånet är ett privatlån med en lägre ränta och med lånebelopp mellan 20 000 och 350 000 kr. Det är ett blancolån, ett lån utan säkerhet, vilket betyder att man inte behöver ställa ett objekt som säkerhet (t.ex. en bil eller ett boende). Man kan välja en återbetalningstid på mellan 2 till 10 år och räntan blir satt individuellt. På seb.se finns en lånekalkylator man kan använda sig av för att beräkna ett estimat på den totala lånekostnaden, utifrån lånebelopp, ränta och återbetalningstid.

Vem kan ansöka om Enkla Lånet?

Alla kreditgivare har sina egna uppsatta krav och villkor som en ansökare måste uppfylla för att man ska få ansöka om ett lån. SEB är självklart inget undantag utan de har några punkter som man ska uppfylla för att beviljas ett SEB lån:

  • Ålder på minimum 18 år
  • Fast inkomst på minst 210 000 kr per år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Ha varit svenskt folkbokförd i minst 2 år

Förutom ovanstående krav ska man som ansökare även igenom en kreditbedömning innan man kan beviljas ett lån. Kreditbedömningen mynnar ut i en kreditvärdighet som speglar ansökarens återbetalningsförmåga. Kreditvärdigheten är alltså med och avgör om ansökaren beviljas eller om SEB anser att personen i fråga inte är kapabel till att klara av en återbetalning och därför inte godkänns.

Så ansöker man om Enkla Lånet

Hos SEB föregår det mesta digitalt, däribland även låneansökan. Själva ansökningsprocessen är snabb och smidig och det föregår direkt på SEB:s hemsida, eller i SEB internetbank. Är man befintlig kund är det kostnadsfritt att ansöka om ett privatlån via internetbanken. Är man däremot inte befintlig kund så tillkommer det en uppläggningsavgift (priset kan ses på hemsidan). Ansökningen kan delas upp i följande tre steg:

  1. Man ifyller sina uppgifter i webbformuläret, godkänner det och skickar det.
  2. Man får ett skuldebrev i brevlådan som ska signeras och skickas tillbaka til SEB.
  3. Pengarna överförs till kontot så snart de har mottagit det underskrivna skuldebrevet.

Man får besked från banken och svar på sin ansökan inom 24 timmar. Men, när rullar pengarna in på kontot egentligen? Som regel tar det 4 – 5 vardagar efter att SEB Bank har mottagit skuldebrevet. Dock kan det gå ytterligare några dagar om det handlar om en överföring till en annan bank än till ett bankkontot hos SEB. Ska pengarna utbetalas till ett konto hos SEB själva så kan man ringa till banken och förboka ett möte, efter att ansökan beviljats, för att få pengarna utbetalda snabbare.

Höja nuvarande privatlån

Har man ett existerande lån kan man välja att ansöka om en lånförhöjning på 20 000 kr eller mer. Man ansöker via internetbanken, via telefon eller genom att boka ett fysiskt möte på ett av bankkontoren. Ansökan inkluderar en ny kreditbedömning och ett nytt skuldebrev som ska underskrivas och returneras. Genom att gå till SEB privat och välja SEB logga in/login kan man via sin internetbank ansöka om en förhöjning – snabbt och smidigt utan extra uppläggningsavgift. 

Återbetalning av Enkla Lånet

Redan innan man ansöker om ett lån bör man skaffa sig en ekonomisk överblick samt räkna med återbetalningen i den totala lånekostnaden. Det är viktigt att man sköter sin återbetalningsplan för att undgå eventuella påminnelseavgifter och betalningsanmärkningar. Enkla Lånet hos SEB återbetalas under vald löptid (2 – 10 år) via en månatlig autogirobetalning, där kostnaden dras ifrån bankkontot. Det är även möjligt både att inbetala en större summa eller avbetala hela privatlånet helt utan extra kostnad. Man ska kontakta SEB:s kundtjänst om man är intresserad av att lösa större delar av/hela lånet på en gång. Man kan även kontakta kundservice om man skulle hamna i ekonomiska bekymmer under sin återbetalningstid.

SEB kontakt

SEB kundtjänst erbjuder personlig service dygnet runt över telefon. Man kan även välja att chatta med SEB:s chattrobot dygnet runt, eller med medarbetare under störstadelen av dagen. Kundtjänsten kan hjälpa till med allt ifrån teknisk support och kortfrågor, till pensions- och försäkringsfrågor samt spärrning av kort.

SEB; en storbank med stort utbud

SEB är en väletablerad storbank med många år på nacken. De erbjuder sina kunder smarta tjänster och verktyg för privatpersoner likväl som företagskunder. Dessutom kan man få privat- eller digitalrådgivning. Men innan man bestämmer sig för vilken bank eller vilket låneinstitut man ska använda sig av kan det vara en bra idé att jämföra sina alternativ. Därför kommer här några uppsummerande punkter om varför man kanske ska välja just SEB:

  • Väletablerad storbank med erfarenhet
  • Ett stort utbud av produkter och tjänster på samma ställe
  • Flera olika typer av lån, däribland Enkla Lånet privatlån

Alternativ till SEB

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved