logo
Lånebelopp
20 000 - 500 000 kr
Löptid
1 - 12 år
Eff. ränta
0 - 5,23 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Swedbank

Det finns minst sagt många olika långivare och banker på den svenska lånemarknaden – de erbjuder olika typer lån och alla är de ute efter att vara det mest attraktiva alternativet för låntagarna. Några av dessa låneinstitut är i allmänhet mer kända än andra och Swedbank är nog en av de mer välkända namnen på planen. Swedbank är en av de svenska storbankerna och de har över 7 miljoner privatkunder och fler än 500 000 företagskunder. Sverige, Estland, Lettland och Litauen är deras hemmamarknader, medan deras storföretagsenhet är verksam även i de övriga nordiska länderna. Inte nog med det så har de även internationella kontor baserade i Kina, USA och Sydafrika. Swedbank har ett stort utbud av allt från kort och sparande, till ekonomisk rådgivning. De erbjuder flera olika tjänster inom kategorin ”lån”: privatlån, företagslån och samlingslån. 

Vem äger Swedbank?

Svaret på frågan om vem som äger Swedbank är varken kort eller simpelt. Verksamheten består av olika delar som tillsammans utgör grundpelaren både nationellt och internationellt. Helt överordnat kan man indela det i tre delar: svensk bankverksamhet, baltisk bankverksamhet och stora företag & institutioner. Dessa tre delar styrs i sin tur av VD-sekretariat, VD och styrelsen. Swedbanks styrelse utgörs av nio bolagsstämmovalda ledamöter som blir invalda varje år, samt två arbetstagarrepresentanter. Styrelsen står för det övergripande ansvaret medan Swedbanks VD är ansvarig utefter de externa regelverk och ramarna som är fastlagda av styrelsen. Förutom ovanstående nämnda sektioner och befattningar så finns det flertalet andra grupper som är den del av Swedbanks verksamhet. Dessa omfattar bland annat Digital Banking & IT, Group Legal, CFO office m.fl. 

Swedbank är alltså en omfattande struktur med åtskilliga segment och poster som tillsammans gör verksamheten till en samlad enhet. 

Swedbank Privatlån

Ett Swedbank lån till privatpersoner är ett blancolån utan säkerhet. Med ett PrivatlånDirekt kan man låna från 20. 000 upp till 500. 000 kr, med en återbetalningstid på upp till hela 12 år. Lånebeloppet kan användas till vad än ansökaren önskar och det är ingen som lägger sig i vidrörande vad summan ska finansiera. Ett privatlån lämpar sig till situationer när man till exempel ska renovera bostaden, byta ut inredningen eller köpa en ny bil. Kanske har man en vattenläcka som ställt till det, en bil som slutat rulla eller något helt tredje. 

Vem kan ansöka om ett PrivatlånDirekt hos Swedbank?

För att kunna ansöka om ett Swedbank lån ska man vara registrerad kund, vilket man blir med hjälp av sitt BankID. Man kan även ringa eller besöka ett av Swedbanks kontor, men det finns det ingen anledning till när den digitala processen är så pass enkel som den är. Förutom att vara kund ska man även uppfylla några krav från Swedbanks sida. Dessa krav på låntagaren finns där för att på bästa sätt säkerställa att låntagaren i fråga klarar av återbetalningen på lånet. Det ligger i båda parters intresse att återbetalningsplanen följs och att lånet återbetalas. Här är Swedbanks krav: 

  • Man ska vara minst 18 år gammal
  • Man ska ha en regelbunden inkomst (inkluderar inte bidrag, studiemedel eller liknande)
  • Man ska ha utrymme i sin ekonomi att klara av lånekostnaderna
  • Man får inte ha några betalningsanmärkningar

Så svaret på frågan ”hur mycket får jag låna Swedbank?” beror på den enskilda ekonomiska situationen. 

Ansök om ett PrivatlånDirekt – så går det till!

Processen föregår digitalt och efter att man valt ”Swedbank privat” och loggat in med sitt BankID via ”Swedbank log in” kan man ansöka om ett Swedbank lån. På deras hemsida finns en lånekalkylator för att kunna se en estimerad total lånekostnad baserat på önskat lånebelopp och återbetalningstid. 

Utbetalning av ett PrivatlånDirekt hos Swedbank

När man ansöker om ett privatlån är det ofta med intentionen om att pengarna ska användas inom kort. Därför är tidsaspekten en central del av låntagande och många låntagare ställer sig frågan ”När kommer pengarna in på kontot Swedbank?”. Svaret på den frågan är att det beror på när man ansöker och när ansökan godkänns. Görs ansökan digitalt och ansökan beviljas får man pengarna in på det angivna bankkontot under vardagar före kl. 18:00. 

Återbetala Swedbank PrivatlånDirekt

När man ansöker om ett Swedbank lån kan man själv välja hur lång återbetalningstid man vill ha. Swedbank erbjuder ett generöst spann mellan 1 och 12 år (beroende på storlek på lånebelopp och ändamålet med lånet). 

Andra tjänster hos Swedbank

De flesta är nog bekanta med att Swedbank har många ess i rockärmen och inte enbart erbjuder privatlån. Inom låne-kategorin erbjuder de även Medlemslån för fackligt anslutna personer, Bolån till fastigheten och Billån till köp av den nya bilen. Men förutom just lån för privatpersoner så erbjuder Swedbank likaledes tjänster till företag (digitala tjänster, lån och finansiering, pension/försäkring mm.). Som en av storbankerna kan man självklart även ha olika betalkort tillknutet Swedbank. Dessa betalkort omfattar bankkort, betal- och kreditkort samt olika företagskort kopplat till konto eller faktura.

Swedbank digitala tjänster

Swedbank strävar mot smidiga och effektiva digitala lösningar för sina kunder. Därför har de en rad olika produkter med syftet att underlätta just det: ett Swedbank log in till Swedbank internetbank och Swedbank app, mobilt BankID, Swish mm. Dessa produkters ändamål är att möjliggöra betalning av räkningar, överföringar, översikt över placeringar – verktyg för att kunna hålla koll på- och hantera sin privatekonomi helt enkelt. 

Swedbank kontakt

Swedbank kundtjänst arbetar på högtryck för att kunna tillgodose sina kunders behov. Man kan komma i kontakt med dem via deras chattfunktion, e-post, telefon eller fysiskt frammöte i något av deras bankkontor. Detaljer om Swedbanks kontaktuppgifter och öppettider finns att tillgå på deras hemsida. 

Swedbank – en av Sveriges storbanker

Människor sätter pris på att kunna igenkänna de olika aktörerna man har att göra med i sin vardag. Därför samlar Swedbank pluspoäng genom att vara en av de ledande bankerna i Sverige. Kanske är man redan kund hos Swedbank sedan tidigare, kanske inte. Oavsett vilket så är det fortfarande viktigt att man ser över sina alternativ och jämför sina möjligheter innan man bestämmer sig för en långivare/bank. Här kommer några av fördelarna med just Swedbank: 

  • En trovärdig bank som är väl etablerad på marknaden
  • Ett stort utbud av produkter och tjänster – lämpar sig till både privatpersoner och företag
  • Privatlån med brett lånespann (20. 000 till 500. 000 kr)

Alternativ till Swedbank

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved