logo
Låna med Creditsafe
Ansök på 1 minut
Lånebeslut på 15 minuter
Lånebelopp
1 000 - 20 000 kr
Löptid
3 - 72 månader
Eff. ränta
88 - 263,43 %
Min. ålder
18 år
1 000 kr
20 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
175.72%
Kreditkostnader (uppsk.)
23 602,50 kr
Total återbetalning (uppsk.)
43 602,50 kr
Mån. betalning
3 634 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 8 000 kr till 42,5 % bunden årsränta (eff. ränta på 263,43 %) upplagt på 12 månader. Totalt att återbetala 16 971 kr inkl. avgifter. (977 kr/mån.). Max. eff. ränta: 263.43.

ViaConto

När man är på utkik efter ett lån handlar det om att försöka matcha lånet med behovet. Det betyder att vissa är ute efter mindre summor medan andra behöver några fler nollor. Det samma gör sig självklart gällande när man ansöker om en kontokredit. Är man på jakt efter ett kreditlån i kategorin med lägre belopp kanske ViaConto kan erbjuda en hjälpande hand. ViaConto Sweden AB är en del av VIA SMS-gruppen som sedan den grundades i Lettland år 2008 har varit snabbt växande. Viaconto Sverige strävar efter att kunna erbjuda sina kunder snabb och smidig kreditansökan. 

ViaConto  kredit

Viaconto erbjuder som sagt lägre krediter och dessa mikrokrediter, mellan 1000 kr och 20 000 kr, utgör företagets huvudsakliga affärsverksamhet. Syftet med en Viaconto minicredit är att lösa oförutsedda utgifter eller ett tillfälligt finansiellt problem. Det kan handla om en situation med en tvättmaskin eller ett kylskåp som gått sönder, en bil som måste till verkstaden, eller något helt annat. I den här typen situationer kan ett Viaconto lån vara en bra alternativ lösning för att upprätthålla balansen i vardagsekonomin. 

En Viaconto kredit är en löpande kontokredit som fungerar som ett kreditkort, bara utan själva kortet. Den här typen av kontokredit fungerar som ett sorts kreditlån och det tillkommer därför en ränta, samt en administrationsavgift och en faktureringsavgift. Detaljerad information om den aktuella räntan och andra tillkommande kostnader finns att tillgå på Viacontos hemsida. 

ViaConto kredit – Vem kan ansöka?

Alla kreditgivare har specifika krav och villkor som man som låneansökare ska uppfylla för att man ska kunna beviljas ett lån. Dessa grundkrav finns till för att öka säkerheten för både långivare och låntagare. Långivarna blir mer trygga gällande återbetalningen samtidigt med att man minskar risken för att en låntagare hamnar i en ogynnsam finansiell situation. 

Här är kraven som Viaconto ställer på sina ansökare: 

 • Man ska vara myndig och svenskt folkbokförd sedan minst 2 år
 • Man får inte ha skyddad identitet eller vara satt under förvaltarskap
 • Man ska ha ett eget privat konto i en svensk bank
 • Man ska ha en egen mobiltelefon
 • Det ska finnas en deklarerad inkomst i Sverige
 • Ingen aktuell skuld eller pågående ärende hos Kronofogden

I tillägg till ovanstående krav så genomför Viaconto alltid en sedvanlig kreditprövning. Har man lånat hos Viaconto tidigare kommer de även kontrollera hur man skötte de lånen.

Kan man ansöka om ett Viaconto lån utan fast inkomst? Som regel är avsaknaden av en fast inkomst något som medför att ansökan om ett kreditlån inte beviljas. Att en kreditgivare ställer inkomstkrav är ett tecken på att det är en seriös och trovärdig långivare. Det är nämligen, enligt Konsumentkreditlagen, olagligt att utge krediter till personer som inte har någon återbetalningsförmåga. En fast inkomst är något som talar för en god återbetalningsförmåga och därför kan avsaknaden av inkomst ringa i en varningsklocka. 

Att ansöka om en Viaconto kredit

En Viaconto kredit är alltså en minicredit med en kreditgräns mellan 1000 och 20 000 kr. Som ny kund kan man dock ansöka om högst 6000 kr. Den längsta låneperioden man kan välja varierar beroende på kreditgränsen. En kredit fungerar som sagt som ett kreditkort men utan det fysiska kortet att hålla reda på. Det minsta beloppet man kan ta ut från sin Viaconto kredit är 1000 kr, som ska återbetalas innan man kan göra ett nytt uttag inom den beviljade kreditgränsen. 

Viaconto arbetar för en snabb och smidig kreditansökan med möjligheten att ansöka om kredit dygnet runt. Ansökan föregår online direkt på hemsidan och man kan alltså inte ringa till kundtjänst för att ansöka. Ansökningsprocessen kan uppdelas i följande steg: 

 1. Välj belopp: här väljer man kreditgränsen man önskar att ansöka om, mellan 1000 och 20 000 kr.
 2. Skapa en användarprofil: här ska man fylla i sina personliga uppgifter, samt kontrollera det önskade beloppet en extra gång.
 3. Signera ansökan: ansökan signeras med hjälp av E-legitimation och innehavet av en sådan är alltså ett krav för att kunna ansöka.
 4. Besked direkt på skärmen: man får svar på om man uppfyller Viacontos grundkrav direkt på skärmen. Därefter kommer en kredithandläggare behandla ansökan under öppettiderna och det slutliga beslutet skickas per sms. Som regel blir ansökan behandlad inom 20 minuter.

Men, Viaconto när kommer pengarna? En beviljad kredit utbetalas till det angivna bankkontot. Det slutliga beloppet beror på vilken kreditgräns man har blivit beviljad. Viaconto utbetalning av ett beviljat kreditlån kommer in på bankkontot samma dag – under Viacontos kundtjänst öppettider. Viaconto utbetalningstid varierar beroende på vilken bank man har, men pengarna finns på bankkontot senast nästkommande bankdag.

Det är möjligt att ansöka om en höjning av kreditgränsen, förutsatt att man har återbetalat den befintliga krediten. Med andra ord kan man inte ansöka om en högre kreditlimit om man har förfallna fakturor hos ViaKredit eller ViaConto. 

Att göra ett uttag från sin ViaConto kredit

När man först har beviljats en kredit med tillhörande kreditgräns kan man själv styra när man vill göra uttag. Det betyder att krediten kan användas till att täcka en kostnad här och nu, eller finnas där som en form för buffert. Man gör uttag genom att logga in på sin kundprofil via Viacontos hemsida. 

Det minsta beloppet man kan ta ut är 1000 kr och man måste efterföljande amortera in minst 1000 kr eller återbetala det totala beloppet innan man kan göra ett nytt uttag (inom den beviljade kreditgränsen). 

ViaConto utan UC

Söker man på ”Viaconto uc” stöter man kanske på något med att Viaconto inte använder sig av UC. Men vad innebär egentligen det? Alla kreditgivare är, enligt svensk lag, förpliktigade att ta en kreditupplysning på alla sina låneansökare. En kreditupplysning innefattar privatpersoners ekonomiska uppgifter och personliga förhållanden, eller ett företags ekonomiska förhållanden. Denna information är med till att utgöra underlaget för om en långivare beviljar en låneansökan eller inte. Om en kreditgivare använder sig av UC så betyder det att kreditupplysningen tas hos Upplysningscentralen (UC). Upplysningscentralen är Sveriges främsta kreditupplysningsföretag som löpande inhämtar information om personers ekonomi, lån, användning av krediter mm. Det medför även att en persons kreditvärdighet kan påverkas av informationen som UC inhämtar. Har man flera lån, låneansökningar eller betalningsanmärkningar registrerade kanske man inte har lika stor chans att beviljas ännu ett lån. 

Viaconto samarbetar inte med just UC utan de har valt att hämta sina kreditupplysningar hos Creditsafe, som är ett annat svenskt upplysningsföretag. Det innebär även att UC inte får uppgifter om de krediter man ansöker om hos Viaconto. Vilket i sin tur upprätthåller kreditvärdigheten och därmed även chansen att beviljas framtida lån och krediter. 

Återbetalningen av en ViaConto kredit

Precis som med alla andra lån och kreditlån är det väldigt viktigt att man sköter återbetalningen. Återbetalningen av ett kreditlån är något man bör ha i bakhuvudet redan innan man ansöker. Hos Viaconto kan man inte heller ansöka om ett nytt uttag eller om en högre kreditgräns om man inte har återbetalat den befintliga krediten. 

När man ska återbetala en kredit kan man välja att betala hela kreditbeloppet på en gång eller så väljer man att återbetala ett minsta-belopp. Inbetalningen görs via faktura eller autogiro. Redan när man ansöker om ett Viaconto kreditlån ska man lämna en autogirofullmakt som gör att återbetalningen via autogiro görs helt automatiskt. Man behöver bara se till att det finns pengar till återbetalningen på det angivna kontot. Fakturor från Viaconto skickas per e-post. 

Det är även möjligt att, när som helst, göra extra inbetalningar eller återbetala hela kreditbeloppet. Instruktionerna för hur man går till väga står i så fall på fakturan. Vill man återbetala hela krediten i förtid på en gång ska man kontakta kundservice så att de kan beräkna beloppet som ska betalas. 

ViaConto kundtjänst

När man ansöker om kredit som ny kund så kapar man även en kundprofil. Genom att logga in på sin kundprofil kan man se aktuell information angående sin kredit och det är även där man gör uttagen. Viaconto arbetar hela tiden mot att kunna erbjuda bättre service och förstklassiga tjänster. Deras medarbetare sitter redo inom öppettiderna för att svara på frågor och hjälpa sina kunder. Man kan komma i kontakt med kundservice via e-mail, telefon eller genom att chatta med dem direkt på hemsidan. Detaljerad information om öppettiderna och kontaktuppgifterna finns att tillgå på hemsidan. 

Man ska dock komma ihåg att man inte kan ringa för att ansöka om kredit utan det föregår enbart online på hemsidan. 

ViaConto flexibla lån

Ett Viaconto kreditlån är en mikrokredit med syftet att täcka mindre, oförutsägbara utgifter. Innan man ansöker om en kontokredit eller en annan form för lån bör man jämföra sina alternativ. Vilken kreditgivare kan erbjuda något som bäst överensstämmer med det man är ute efter? Här kommer därför några sammanfattande punkter med anledningar till att man eventuellt ska välja just ViaConto: 

 • En flexibel mikrokredit mellan 1000 och 20 000 kr
 • Ansök om ett kreditlån utan UC
 • Snabb och smidig ansökan online

Alternativ till ViaConto

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Binly logo
Låna med Creditsafe
Direktutbetalningar 24/7
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved