logo
Lånebelopp
0 kr
Löptid
Betalkort
Eff. ränta
0 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Wise

Emellanåt stöter man på namn som påminner en om något, men det är inte alltid man kommer ihåg precis vad det handlade om. Kristo Käärman och Taavet Hinrikus – kanske ringer det en klocka? Det är i alla fall de två upphovsmännen till företaget Wise (tidigare TransferWise). Båda två är några av de rikaste personerna i Estland och Hinrikus är även en av Skypes första anställda. Wise startades 2010 och företaget är baserat i London. Anledningen till uppstarten av Wise är att man ville göra det lättare, snabbare och mer transparant att överföra pengar mellan olika länder. Med tiden växte verksamheten och fler tjänster och produkter tillkom. Namnbytet från TransferWise till Wise beror på det växande utbudet som de nu erbjuder sina 10 miljoner kunder, både företag och privatpersoner. 

Vad är Wise/TransferWise?

Wise är alltså det nya namnet på företaget TransferWise, Namnet Wise ska symbolisera ett samhälle utan landsgränser, för både privatpersoner och företag som lever, arbetar och reser världen över. Viktigt att poängtera är dock att namnbytet inte påverkar redan existerande kunder – alla kan fortfarande logga in på sin användarsida med samma e-postadress och lösenord. Även verksamhetens vision om att göra ”pengarna gränslösa” kvarstår, tillsammans med arbetet mot att göra Wise till det bästa valet på marknaden.  

Hur funkar Wise/TransferWise?

Att använda sig av Wise är enkelt och det är bara raka vägen fram. Allt som behövs för att komma igång är följande: 

 • Man går in på wise.com eller laddar ned appen för registrerar sig helt gratis – allt man behöver är ett Google eller Facebook konto.
 • Härefter väljer man det önskade beloppet man vill överföra – samtliga avgifter och växlingskursen (om tillämpligt) kommer presenteras på en gång. Om man vill mottaga pengar, beställa ett kort eller göra en större överföring ska man även identifiera sig genom att ladda upp en bild av sitt ID.
 • Man kan tillknyta ett betal-/kreditkort, Apple Pay eller ett bankkonto till sitt Wise konto.
 • Man kan addera mottagarens bankuppgifter för att skicka pengar, eller dela sina kontouppgifter för att mottaga pengar.
 • Färdigt! Wise kommer skicka en notifikation när överföringen är färdig, men man kan även följa och spåra alla överföringar från sitt konto.

Men, hur tjänar Wise något på det här? De tar en liten procentdel av varje transaktion, i stället för att deras kunder ska betala bank- eller transaktionsavgifter. Procentdelen Wise tar är jämförelsevis lägre än vad transaktionsavgifterna hos bankerna är. 

Är Wise/TransferWise säkert?

Det korta svaret är att Wise är säkert att använda. Alla transaktioner kräver auktorisation med hjälp av 3D säkerhetsverifiering. Man kan dessutom slå notifikationer till, för att få meddelanden så fort det sker något på ens konto. Det är möjligt att spärra eller låsa upp kontokortet man har tillknutet sitt Wise konto eller app. Förutom detta är Wise även reglerat av FCS samt andra auktoriteter runt om i världen, vilket bidrar till att säkra en hög säkerhetsstandard. Kundernas pengar hålls separat från kontona som används för att driva Wise. Det innebär att Wise aldrig rör kundernas pengar och de är säkra oavsett vad som händer med Wise. De är även väldigt transparanta med deras insamling av data, behandling av data samt uppbevaring av data. 

Hur fungerar Wises (TransferWise) borderless account?

Kontot som tidigare gick under namnet ”borderless account” har ändrats till ”multi-currency account”. Deras multi-valutakonto och kontokortet fungerar som ett substitut för internationell bankverksamhet. När det kommer till internationella transaktioner kan traditionella banker ofta ha många dolda transaktionsavgifter och överföringsförseningar – detta ville TransferWise (numera Wise) utmana och ändra på. Wise gör nämligen kundernas pengar ”borderless” och erbjuder: 

 • Kontouppgifter för betalningar i över 30 länder.
 • Över 50 olika valutor, för att kunderna säkert ska kunna hålla pengarna på sitt Wise konto.
 • Ögonblickliga och billiga transaktioner.
 • Multi-valutaautogiro och mycket mer.

Wise (TransferWise) personkonto och kontokort

Med ett Wise personkonto kan man: 

 • Skicka och ta emot pengar
 • Ha flertalet valutor helt kostnadsfritt och möjligheten att konvertera pengar när man behöver dem – mot en gällande växlingskurs.
 • Man kan få sin lön, sin pension eller liknande direkt in på sitt Wise konto.
 • Man kan shoppa i online butiker och betala för köpet med den rätta växelkursen.

Wise kontokort är perfekt lämpat till resenärer och personer med en aktiv och utforskande livsstil. Kortet är kostnadsfritt men det tillkommer en deposition (det exakta beloppet finns att tillgå på deras hemsida). Kontokortet kan användas i fler än 200 länder och man kan välja bland 2,3 miljoner bankomater världen över, om man behöver göra ett uttag. Man kan även tillknyta Google Pay och Apple Pay i länderna där detta är tillgängligt. 

Wise (TransferWise) företagskonto

Wise är en auktoriserad leverantör av finansiella tjänster. Deras företagskonto gör det möjligt för företagsägare att driva sin verksamhet internationellt, utan de typiskt höga avgifterna och komplicerade processerna som man kan uppleva hos de lokala bankerna. Det finns flertalet fördelar med Wise företagskonto: 

 • Fakturabetalningar med extremt konkurrenskraftiga växlingskurser.
 • Alla funktioner (IBAN, sortering av koder och clearing nummer mm.) till andra banker i andra länder – allt inom samma konto.
 • Säkra transaktioner och generell hög banksäkerhet.
 • Möjligheten att få ett företagskontokort utan avgifter för transaktioner mellan länder.
 • Batch Salary Payments – man kan betala upp till 1000 personer samtidigt.
 • Få pengar från andra sidan atlanten och flytta pengar mellan konton – snabbt och enkelt.
 • Engångsbelopp för att upprätta företagskontot (exakt belopp finns att tillgå på deras hemsida).

Hur fungerar Wise (TransferWise) appen?

Man kan ladda ned sin Wise app i Google Play eller App Store. Appen är välstrukturerad och enkel att använda. Via appen kan man bland annat skicka och konvertera pengar, se kontodetaljer, PIN-kod, spärra och låsa upp sitt kontokort. 

TransferWise/Wise login

Att logga in på sitt Wise konto är precis lika enkelt som att logga in på vilket som helst annat konto. Allt som behövs är den angivna e-postadressen och lösenordet till kontot. 

Wise (TransferWise) växlingsavgifter

Wise använder sig av den riktiga valutakursen – vilket betyder att Wise använder sig av mittpunkten mellan köp- och säljkurserna på den globala valutaväxlingsmarknaden, som hela tiden ändras. En fördel är att man även kan välja att få notifikationer när valutakursen är bättre. Wise tar som sagt en procentuell del av överföringsavgiften. Det innebär att kostnaden för transaktionen varierar och beror på beloppet och landet man skickar pengarna till. 

Vilka begränsningar har transaktionerna hos Wise (TransferWise)?

Begränsningarna med Wise transaktioner är relaterade till valutakursen och betalningsmetoden, och man kan läsa om dem på deras hemsida. 

Invitationsprogram hos Wise (TransferWise)

Wise har ett hänvisningsprogram, The invite program, som man kan använda sig av för att bjuda in vänner till att använda Wise. Inbjudna vänner får rabatt på deras första transaktion likväl som att personen som skickade inbjudan också får fördelar. När tre inbjudna vänner har gjort transaktioner på ett visst belopp får man utbetalt ett belopp till sitt Wise konto (dessa belopp finns att tillgå på hemsidan). Man kan bjuda in andra både via hemsidan och via appen – invitationslänken kan skickas via mejl, Messenger, WhatsApp eller bara genom att kopiera länken och skicka via egenvalt kommunikationsalternativ. 

TransferWise/Wise – omdömen och kontakt

När det kommer till omdömen är Wise en uppskattad aktör med sitt höga betyg på TrustPilot. I kommentarerna står det att Wise är populära p.g.a. deras snabba och pålitliga service, deras app, deras smidiga företagskonto och mycket mer. 

Inne på sitt Wise konto hittar man ett brett utbud av ämnen och frågor med välformulerade svar. Man kan även välja att chatta med dem eller kontakta dem via mejl eller telefon. Detaljerade kontaktuppgifter finns att tillgå på hemsidan. 

SpeakerCamera
07.18
Wise

Alternativ till Wise

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Enkelfinans logo
Ansökan tar 1 minut
Samla dyra lån och krediter
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved