logo
Lånebelopp
3 000 - 25 000 kr
Löptid
1 - 5 år
Eff. ränta
29,4 %
Min. ålder
20 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Cash Buddy

Lägga det bakom sig och gå vidare – det är just precis det man behöver några gånger. Ibland är det nämligen bättre att blicka framåt och fokusera på vad som kommer här näst. Det är något Casbuddy har tagit till sig och de fokuserar därför mer på en låntagares framtida betalningsförmåga i stället för på den tidigare ekonomiska situationen. Cashbuddy AB är ett konsumentinstitut som tillhandahåller finansiella tjänster i Sverige och Finland sedan 2006. Deras grundläggande vision är att det ska vara smidigt och enkelt att vara kund hos dem. Cashbuddy se har tillstånd hos Finansinspektionen (FI). 

Cashbuddy och Cash2you

Tidigare var Cashbuddy AB och Cash2you Nordic AB två dotterbolag inom JSM Financial Group AB. Men sedan några år tillbaka har cashbuddy förvärvat cash2you och cash2you nordic ab har därför avslutat sin verksamhet. 

Lån hos Cashbuddy

Cashbuddy erbjuder sina kunder lån mellan 5 000 och 25 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 år och 5 år. Lånen hos Cashbuddy kommer utan extra avgifter och med en fast månadskostnad. Det som i sista ände utgör totalkostnaden för ett lån är själva lånebeloppet och räntan. Denna typ kredit kan vara lämplig om man befinner sig i en situation med ekonomisk obalans och behöver en hjälpande hand. Extra, oförutsägbara utgifter kommer i alla former och storlekar. Orsakerna är många och de kan vara allt från en bilreparation till en dyr tandläkarräkning. Det är alltid låntagaren själv som väljer vad ett lån ska finansiera, men det är självklart alltid på eget ansvar och något man bör överväga innan man skickar en ansökan. 

Vem kan ansöka om ett lån hos Cashbuddy?

Något som är gemensamt för banker och kredit-/långivare är att de kan variera gällande deras specifika ansökningskrav. Grundprincipen är ofta den samma men de skiljer sig åt i alla fall till viss grad. Här kommer Cashbuddys krav på låntagare: 

 • Åldersgräns på 20 år (som minimum ska man fylla 20 år det innevarande kalenderår)
 • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (det är okej med betalningsanmärkningar eller gamla utmätningsförsök)
 • Har en inkomst (via tjänst, näringsverksamhet, A-kassa eller pension)
 • Ska ha ett svenskt personnummer och en svensk folkbokföringsadress
 • Man får inte ha en skuldsanering, vara försatt i konkurs eller stå under förvaltarskap

Förutom ovanstående krav så tar Cashbuddy, precis som alla andra kreditgivare, en kreditupplysning på låntagaren. Men, kan man låna utan uc hos Cashbuddy eller använder cashbuddy uc? Cashbuddy hämtar kreditupplysningar hos UC och erbjuder alltså inte möjligheten att låna utan uc. Det man ska tänka på i förbindelse med det är att det kan påverka ens kreditvärdighet och därmed möjligheten till att beviljas ytterligare lån hos andra långivare som samarbetar med UC. I förbindelse med ansökan kan man även bli bedd om att styrka de angivna uppgifterna med kompletterande dokument (t.ex. lönespecifikation, arbetsgivarintyg och kopia av en giltig ID-handling). 

Något som kan dela vattnen mellan långivare är om de godkänner betalningsanmärkningar eller inte. Cashbuddy försöker som tidigare nämnt att fokusera mer på den framtida betalningsförmågan och har därför valt att inte avslå en ansökan på bakgrund av betalningsanmärkningar som är registrerade hos Kronofogden trots att de redan är betalda. 

Ansökningsprocessen hos Cashbuddy

Cashbuddy, som så många andra kreditgivare, har en online ansökningsprocess för snabbt och smidigt förlopp. De erbjuder alltså inte möjligheten att göra en ansökan över telefon. Här kommer de olika stegen i en ansökan: 

 1. Legitimera med BankID: för att kunna påbörja en låneansökan måste man först legitimera sig med sitt BankID.
 2. Ange lånebelopp och löptid: på Cashbuddys hemsida finns det redan några färdiga lånemöjligheter med valt lånebelopp och återbetalningstid. Men man har även möjlighet för att välja något annat och skräddarsy sitt lån. Utifrån belopp och löptid kommer man även presenteras för vad månadskostnaden för ett sådant lån blir. Via deras lånekalkylator kan man alltid kika på månadskostnaden för olika belopp och löptider.
 3. Hantering av ansökan: Cashbuddy behandlar låneansökningar i deras öppettider (detaljer finns att tillgå på hemsidan)
 4. Cashbuddy utbetalning: som regel tar det högst två dagar innan pengarna utbetalas. Den exakta tiden beror på tiden det tar för det angivna bankkontot att godkännas för autogiro hos Bankgirot.

Cashbuddy höja lån

Cashbuddy erbjuder alltså lånebelopp mellan 5 000 – 25 000 kr. Men som redan existerande kund har man möjligheten att utöka ett cashbuddy lån. Har man ett eksisterande lån kan man ansöka om att utöka helt upp till 45 000 kr. Innan man får lov att ansöka om en utökning ska det ha gått minst fyra månader sedan man ingick låneavtalet och man ska ha betalat minst fyra månadsbetalningar i följd. Själva ansökan görs via cashbuddy mina sidor och mer information angående att utöka sitt lån finns på hemsidan. 

Återbetalning av ett lån hos Cashbuddy

Att sköta återbetalningen av lån och krediter är något av det viktigaste när det kommer till online finansiering. Det är oavsett vilket lån eller vilken långivare man väljer. Återbetalningen av ett lån hos just Cashbuddy görs med en fast månadsbetalning. Det betyder en fast månadskostnad, vilket underlättar planeringen av både ekonomi och budget. Själva inbetalningen av månadskostnaden görs via autogiro. Betalning via autogiro medför att man slipper hålla reda på alla betalningar. 

Tidigare blev det nämnt att Cashbuddy inte har några extra avgifter. Undantaget från regeln är påminnelseavgiften som kommer om man inte betalar tillbaka i tid. Det är därför viktigt att man har koll på sin återbetalning för att slippa sådana extra kostnader. I värsta tillfälle, om man fortsätter missköta sin återbetalning, kan man få betalningsanmärkningar och skuldsaldon hos Kronofogden. 

Lös hela lånet

Cashbuddy erbjuder sina kunder att lösa större delar av lånet eller hela lånebeloppet på en gång – helt utan extra kostnad. Detta genom att man kan göra insättningar till bankgiro utöver de ordinarie månadsbetalningarna. Information gällande vilka uppgifter man ska ange i sin inbetalning finns att tillgå på deras hemsida. 

Cashbuddy kontakt

För att få information om ett aktivt lån kan man välja cashbuddy logga in direkt på hemsidan för att komma till Mina sidor. Cashbuddys kundtjänst sitter, inom deras öppettider, även redo att svara på eventuella frågor och funderingar gällande aktiva lån eller själva lånprocessen. Man kan både ringa och mejla för att komma i kontakt med deras medarbetare.

Cashbuddy i korthet

Innan man skickar i väg en låneansökan är det självklart viktigt att man jämför sina alternativ. Banker och kreditgivare är olika och erbjuder därför ett varierat utbud. Det handlar om att försöka hitta något som uppfyller de enskilda önskemålen samtidigt som att låntagaren ska uppfylla långivarens krav. Här kommer några fördelar med just Cashbuddy: 

 • Snabb och smidig ansökan utan extra avgifter
 • Kunder med aktiva lån har möjlighet att höja lånet
 • Accepterar betalningsanmärkningar

Alternativ till Cash Buddy

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved