logo
En ansökan tar 1 minut
Expertis från 600 000 lånejämförelser
Erfarna förhandlare
Lånebelopp
40 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 20 år
Eff. ränta
7,05 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Ekonomen

Man har rent generellt två möjligheter när det kommer till att ansöka om online finansiering. Antingen ansöker man hos en specifik långivare eller så ansöker man om ett lån hos en låneförmedlare. En av dessa låneförmedlare är Ekonomen. Ekonomen är en del av Enklare Ekonomi Sverige AB och de samarbetar med flera olika långivare. Samtliga samarbetspartners står under Finansinspektionens (Fis) tillsyn. Deras uppgift är att sköta lånejämförandet åt låntagarna för att öka deras chanser att hitta lånet som passar bäst till vidkommandes situation. 

Vad är Ekonomen för något?

Hos Ekonomen kan man låna helt upp till 600 000 kr med en lånetid mellan 1 – 20 år. Ekonomen är alltså en låneförmedlare, vilket betyder att de inte själva erbjuder lån och krediter utan de erbjuder en samlad låneansökan hos deras samarbetspartners – helt kostnadsfritt. Fördelen med att ansöka om online finansiering via en låneförmedlare är att man slipper ansöka hos flera olika banker eller lån-/kreditgivare en åt gången. Därmed undgår man även fler kreditupplysningar som kan ha en effekt på kreditvärdigheten. 

Ekonomens samarbetspartners

Att ansöka om lån hos en låneförmedlare är inte ensbetydande med att man ansöker hos alla kreditgivare på marknaden. Ansökan begränsas till de samarbetspartners som Ekonomen har. Med en låneansökan hos Ekonomen ansöker man om lån hos upp till 38 långivare. Dessa långivare är bland annat AVIDA, Coop, Bank Norwegian, Bigbank, re:member, Svea Ekonomi, MoneyGo m.fl. En komplett översikt med deras samarbetspartners finns att se på deras hemsida. 

Privatlån och samlingslån hos Ekonomen

Via Ekonomen kan man ansöka om två typer lån: privatlånet och samlingslånet. 

Ekonomen privatlån: Ekonomen privatlån är ett belopp mellan 5000 och 600 000 kr med en lånetid mellan 1 och 20 år. Ett privatlån lämpar sig till situationer med oförutsägbara, extra utgifter. Det kan vara allt från en dyr tandläkarräkning till en trasig bil. 

Ekonomen samlingslån: genom att samla sina små lån och krediter kan man sänka sin månadskostnad samtidigt som man får bättre koll på sina månadskostnader. Att samla sina lån ger som regel en lägre ränta eftersom man får ett enda lån. Samlingslånen har samma belopp och lånetid som privatlånet.

Vem kan ansöka om online finansiering hos Ekonomen?

När man ansöker om ett lån hos en enskild långivare finns det som regel klara och tydliga krav som en låntagare ska uppfylla för att man ska beviljas ett lån. Om man däremot ansöker om lån hos en låneförmedlare så finns det inte ett lika glasklart svar. Detta eftersom samtliga långivare har sina egna krav och villkor som de utgår ifrån när de behandlar en ansökan. Det betyder även att antalet låneerbjudanden man får som svar på en ansökan hos en låneförmedlare kan variera. Det är kort och gott långivarna som gör en individuell bedömning. 

Ansök om lån hos Ekonomen – Så går det till

Eftersom Ekonomen är en låneförmedlare så betyder det som sagt att man som låntagare inte ansöker om lån hos dem, men hos deras samarbetspartners. Det gör sig gällande både om man vill ansöka om ett privatlån eller vill samla sina lån och krediter. Ansökan hos Ekonomen görs snabbt och smidigt via hemsidan, helt kostnadsfritt! Man kan även välja att ange sitt telefonnummer och bli kontaktad av en medarbetare. Att ansöka direkt på hemsidan är dock det mest flexibla sättet. Låneprocessen tar ca en minut och går till så här: 

  1. Ange önskat lånebelopp och önskad lånetid: 5000 – 600 000 kr under 1 – 20 år.
  2. Ange om du önskar att samla redan befintliga lån eller inte.
  3. Ekonomen förhandlar dina erbjudanden åt dig och du kan följa din ansökan via Mina sidor inne på hemsidan.
  4. Acceptera erbjudandet som passar dig och din situation bäst.
  5. Pengarna utbetalas till angivet bankkonto.

Ekonomen gör alltså jobbet åt låntagare och skickar ansökan till relevanta långivare utefter belopp och lånetid. Det är sedan upp till de enskilda långivarna att ta ställning till om de har ett låneerbjudande. 

Ansök hos Ekonomen med endast en kreditupplysning

Bara för att man ansöker om lån via en lånförmedlare så undgår man inte kreditupplysningen – den är nämligen ett måste enligt svensk lag. Dock innebär en ansökan hos en låneförmedlare endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Det är positivt när det kommer till att upprätthålla en hög kreditvärdighet. 

Återbetala ett lån hos Ekonomen

Att sköta återbetalningen av ett lån är helt centralt när det kommer till låntagande. Det är oavsett vilket sorts lån hos vilken som helst långivare. Annars riskerar man att hamna i en negativ ekonomisk situation på grund av lånet, som skulle ha en positiv effekt.

Ekonomen kundtjänst

Ekonomens medarbetare sitter redo att svara på frågor och guida låntagarna igenom processen. Man kan nå dem via både telefon och mejl. De exakta öppettiderna finns att tillgå på deras hemsidan. 

Ekonomen – en sammanfattning

Om man ansöker om lån hos en enkelstående långivare eller via låneförmedlare är upp till en själv. Det handlar bara om att ta utgångspunkt sin egen situation och jämföra sina möjligheter. Det gäller att jämföra både för- och nackdelar. Här kommer en kort sammanfattning med några av fördelarna med Ekonomen: 

  • En låneförmedlare som samarbetar med ett stort utbud av trovärdiga långivare på marknaden
  • Endast en kreditupplysning per ansökning
  • Snabb och smidig ansökan
SpeakerCamera
12.10
Ekonomen

Alternativ till Ekonomen

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved