logo
Fast årlig ränta
Effektivt godkännande av lånet
Du behöver ingen säkerhet för lånet
Lånebelopp
10 000 - 40 000 kr
Löptid
12 - 84 månader
Eff. ränta
11,52 - 29,99 %
Min. ålder
20 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Klicklån

Privatekonomin är något som kan variera och vara mer eller mindre stabilt i perioder. Allas privatekonomi ser olika ut och alla har olika förutsättningar. Emellanåt kanske man behöver stärka upp siffrorna på bankkontot med hjälp av ett lån. I dessa situationer kan Klicklån vara en potentiell kandidat bland långivarna som kommer på tal. Kliklån är en kreditgivare som har funnits på den svenska lånemarknaden sedan 1969, och den norska lånemarknaden sedan 1975. Klicklån skapades i samarbete med Thorn Svenska AB. De är en av Sveriges största leverantörer av konsumentelektronik när det kommer till uthyrning och finansiering. Deras mål är att erbjuda sina konsumenter kontantlån under ansvarsfulla förhållanden. 

Vad är KlickLån?

Klicklån erbjuder online finansiering från 10 000 kr upp till 40 000 kr, med en återbetalningstid mellan 12 och 84 månader. De lägger vikt på att man som låntagare inte ska hamna i en ekonomiskt instabil situation som resultat av att ha tagit ett lån hos dem. Lånet har en fast ränta och det är ett blancolån, vilket betyder att det är ett lån utan säkerhet. Med andra ord behöver man alltså inte ställa t.ex. ett hus eller en bil som säkerhet för lånet. 

Vem kan ansöka om ett KlickLån?

Klicklån ifrågasätter inte låneansökarens syfte med lånet men de ställer, precis som alla andra långivare, vissa krav på sina kunder. Anledningen till att kreditgivare och banker har specifika krav man som ansökare ska uppfylla är för att skydda både sig själva och låntagarna. Genom att uppfylla deras krav minskar man nämligen risken för att hamna i en ekonomiskt instabil situation genom att ta ett lån. 

Klicklån har en åldersgräns på 20 år och de gör en automatisk kreditprövning när man skickar in sin ansökan. 

Ansök om ett KlickLån – så går det till

Klicklån arbetar för att göra ansökningsprocessen snabb och smidig, utan tidskrävande bankbesök. Hela ansökningen föregår online direkt på deras hemsida. Man väljer själv önskat lånebelopp och önskad lånetid. Här kommer ansökningsprocessen i punktform: 

  1. Ifyll formuläret på hemsidan: ange önskat lånebelopp och löptid, samt personliga uppgifter.
  2. Automatisk online-kreditprövning och svar på ansökan.
  3. Besked på skärmen: beviljas ansökan kommer man få besked om det direkt på skärmen.
  4. Klicklån kontaktar: i tillfälle att Klicklån behöver supplera ansökan med ytterligare information kommer de ringa upp inom deras öppettider – detta för att de ska få en tydligare bild av privatekonomin för att kunna hitta det rätta lånet.

Vid en godkänd låneansökan kommer låneavtalet skickas och man kan med fördel godkänna avtalet genom att signera med e-signering. I tillfälle att man väljer att signera avtalet elektronisk kommer Klicklån skicka e-post med en länk till detta. Det kräver att man har en giltig e-legitimation (t.ex. BankID, mobilt BankID, Telias eller Nordeas e-legitimation). 

På sin hemsida har Klicklån även en lånekalkylator man kan använda sig av för att få ett estimat över lånekostnaden. Den slutgiltiga räntan, och därmed även den totala lånekostnaden, bestäms dock först efter den individuella kreditprövningen. 

KlickLån utbetalning

Utbetalningen av lånet görs så snart KlickLån har mottagit det signerade lånekontraktet (elektroniskt eller på papper). Utbetalningen görs endast på helgfria vardagar och pengarna rullar in på kontot senast 1 vardag efter godkännandet av lånet. 

KlickLån återbetalning

Man väljer som sagt själv återbetalningstiden, mellan 12 och 84 månader. Klicklån erbjuder alltså en generös återbetalningstid. Men det är viktigt att komma ihåg att längre löptid även betyder längre tid med ränta och därmed en högre totalkostnad. Precis som med vilket som helst annat lån är det viktigt att man sköter återbetalningen. Det är därför viktigt att skaffa sig en ekonomisk överblick redan innan man skickar en ansökan. Man ska klara av avbetalningen som täcker den totala lånekostnaden. Gör man inte det riskerar man betalningsanmärkningar och i värsta fall ett ärende hos Kronofogden. 

Är KlickLån utan UC?

Enligt svensk lag är kreditgivare skyldiga att ta en kreditupplysning på alla låntagare. Kreditprövningen görs hos ett av de svenska upplysningsföretagen. Det är alltså inte en fråga om man kan undgå det helt, utan frågan är bara vilket upplysningsföretag långivaren använder sig av. 

Är Klicklån utan uc? Svaret på den frågan är nej, Klicklån är inte ett lån utan uc. Ett lån utan uc är ett lån där kreditprövningen görs hos ett annat upplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC). Men Klicklån tillhör alltså kreditgivarna som tar sina upplysningar hos just UC. 

KlickLån kontakt

Man kan hitta information angående sitt aktuella lån via Klicklån mina sidor. Men i tillfälle att man behöver extra hjälp eller har frågor kan man alltid hänvända sig till Klicklåns kundtjänst. Deras kontaktinformation finns att tillgå på hemsidan. 

Anledningar till att välja KlickLån

När man är på jakt efter online finansiering gäller det att jämföra sina olika alternativ. Långivare finns det nämligen många av och lånemöjligheter likaså. Så, är Klicklån bra? Här kommer en sammanfattning med några av fördelarna med just Klicklån. Kanske är det anledning nog till att ansöka om online finansiering hos dem. 

  • Smidig online-ansökan och effektivt godkännande
  • Ett lån utan säkerhet
  • Valfri och generös avbetalningstid

Alternativ till Klicklån

Flexkontot logo
Låna med Bisnode
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Ferratum logo
Låna med Creditsafe
Betalningsanmärkningar OK
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved