logo
Låna med Creditsafe
Direktutbetalningar 24/7
En anonym tjänst
Lånebelopp
1 000 - 30 000 kr
Löptid
Kontokredit
Eff. ränta
58,51 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

SMSPengar

Att lära sig att cykla kan vara en ostabil historia och det kan vara svårare än man tror att bara cykla rakt fram. I början använder sig många av stödhjul för att reducera antalet skrapsår och sura miner. Det är en bra back-up de gånger balansen sviktar. Likväl som den nykläckta cyklisten kan dra nytta av sina stödhjul så kan ekonomin behöva extra stöttning i form av exempelvis en kontokredit. SMSPengar är en kontokredittjänst som grundades 2007. Deras affärsidé är att erbjuda flexibla lån till privatpersoner. De tillhandahåller en säker tjänst som fokuserar på transparens och flexibilitet. Själva kreditgivaren är GF Money Consumer Finance AB. Smspengar Norden står under Finansinspektionens (FI) tillsyn och de följer riktlinjerna som konsumentverket har gällande god kreditgivningssed.

Vad är SMSPengar?

SMSPengar erbjuder ekonomiska stödhjul i form av en kontokredit från 1. 000 kr upp till 30. 000 kr. En kontokredit fungerar som en flexibel buffert ägnat till de tillfällen man behöver ett extra ekonomiskt tillskott. Kontokrediten står redo att kliva in när man som mest behöver det. Kanske handlar det om en oförutsedd utgift i form av en trasig tvättmaskin, en stillastående bil eller en mobil som har genomlidit allt för många marksyningar. Eller så kan man se tendens till ett återkommande mönster med minussiffror på kontot. Oavsett anledning kan SMSPengar kontokredit täcka kostnaderna och hjälpa till att upprätthålla den ekonomiska balansen. Det lämpar sig till den som är i behov av en tillfällig belåning, men som ännu inte riktigt vet det exakta beloppet.

Istället för att ansöka om flera lån vid olika tillfällen, i det att behovet uppstår, så räcker det att man ansöker en gång för efterföljande att kunna göra uttag flera gånger. Det motsvarar alltså ett kreditkort i mobilen.

SMSPengar kontokredit – vem kan ansöka?

För att få ta del av den flexibla kontokrediten hos Smspengar krävs det att man uppfyller kreditgivarens krav och villkor. Detta för att de ska kunna säkerställa att kredittagaren har en tillräckligt stor återbetalningsförmåga. Villkoren som ska uppfyllas är som följer:

 • Ålder på mellan 18 och 72 år
 • Folkbokförd i Sverige de senaste fem åren
 • Ska ha haft en deklarerad inkomst minst två år i rad (krav på inkomstens storlek beror på många faktorer)
 • Inga obetalda fakturor hos samarbetspartners
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga aktiva ärenden hos Kronofogden

Dessutom ska man ha ett personligt svenskt bankkonto, en e-postadress och ett mobilnummer samt så ska man kunna identifiera sig antingen med BankID eller via kopior av handlingar.

Ansök om SMSPengar Kontokredit

Att ansöka om SMSPengar Kontokredit görs snabbt och smidigt via ett webformulär direkt på hemsidan. Ansökningsprocessen föregår via några enkla steg:

 1. Ifyll låneansökan: ange personuppgifter och övriga ekonomiska upplysningar.
 2. Identifiering: snabbt och enkelt med BankID (eventuellt kan man skicka in kopia av ID-handling och lönespecifikationer).
 3. Pengar in på kontot! Snabb hantering av ansökan och snabb utbetalning.

Man kan ansöka om lån dygnets alla timmar veckans alla dagar. Men lånebeslutet fattas inom öppettiderna. Efter upprättelsen av sitt konto får man tillgång till SMSPengar Mina sidor och kan därifrån snabbt och enkelt göra uttag från sin kontokredit.

SMSPengar utan UC

I samband med ansökningen tas också en kreditupplysning som utmynnar i en kreditvärdighet. Denna används efterföljande som ett kvitto på att kredittagaren är i stånd att återbetala lånet. Upplysningscentralen (UC) är en av Sveriges främsta upplysningsföretag och varje gång man ansöker om ett lån hos en långivare eller bank som samarbetar med UC så registreras detta och är efterföljande synligt när man ansöker vid senare tillfällen. Därmed reduceras ens kreditvärdighet och därmed även chansen att beviljas lån. SMSPengar tar istället kreditupplysning från andra upplysningsföretag – d.v.s. man upprätthåller sin kreditvärdighet.

SMSPengar erbjuder dessutom en låneindukator så att man kan ta reda på hur mycket man kan låna utan att SMSPengar tar en kreditupplysning på ansökaren.

SMSPengar när kommer pengarna?

SMSPengar utbetalning sker så fort kreditbeslutet blivit godkänt. Har man sitt bankkonto hos Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank överförs beloppet redan samma dag. Medan om man är kund hos någon av de andra bankerna så tar överföringen en bankdag. Det är möjligt att göra uttag när som helst var som helst. Är man kund hos någon av bankerna som SMSPengar har direkt överföring till så trillar pengarna in på kontot oavsett om det är vardag, helg eller röd dag.

Som tidigare nämnt är en fördel med kontokredit att man med endast en ansökning kan göra flertalet uttag efterföljande. Med denna form för ”digitalt kreditkort” kan man göra uttag från sin kredit när som helst – precis när man som mest behöver det! Man får tillgång till det nätbaserade kreditkortet på alla sina enheter. Viktigt att notera är att man som ny kund, eller om man tidigare har varit sen med att återbetala ett lån tidigare, endast kan ta ut 10. 000 kr första gången. När man har visat att man sköter återbetalningen kan man göra större uttag från sitt kreditutrymme. Skulle man uppleva att man plötsligt inte kan göra fler uttag kan det bero på något av följande:

 • Kreditutrymmet är förbrukat och maxgränsen är överskriden
 • Obetalda fakturor som ligger och släpar
 • Privatekonomin har förändrats och man är inte längre kreditvärdig

Information om varför ett uttag nekas finns att tillgå på mina sidor och man kan även kontakta SMSPengars kundtjänst.

Återbetala din Kontokredit hos SMSPengar

När man ansöker om en kontokredit är det viktigt att man ser över sin ekonomiska situation och funderar över ändamålet med lånet. Man ska undvika att låna mer än vad man egentligen behöver och komma ihåg att allt har ett pris – det ska återbetalas. Det är dumt att sätta sig själv i en position som egentligen är värre än vad utgångsläget var. Fördelen med en kontokredit jämfört med ett vanligt lån är att man med en kontokredit endast betalar ränta på det spenderade beloppet. Återbetalningen av kontokrediten föregår via en månatlig faktura. Man kan själv välja hur mycket månadskostnaden ska ligga på (bortsett ifrån att man ska återbetala den obligatoriska minimumkostnaden). Det är när som helst möjligt att göra extra inbetalningar eller lösa lånet i förtid. Informationer gällande ens kontokredit, däribland återbetalning, finns att tillgå på mina sidor via SMSPengar logga in.

SMSPengar kontakt

Även om det mesta rörande kontokrediten går att styra via mina sidor så kan det emellanåt vara behov för ytterligare hjälp och rådgivning. SMSPengars kundtjänst finns till förfogande vid eventuella frågor. De går att nå deras medarbetare via flera forum, såsom telefon, e-post, brev eller chatt. Detaljerade kontaktuppgifter finns att tillgå på deras hemsida. Man kan bl.a. få hjälp med sin ekonomi, budget- och skuldrådgivning, oegentligheter mm.

SMSPengar – dina ekonomiska stödhjul

SMSPengar Kontokredit fungerar som ett digitalt kreditkort vilket ger ett flexibelt lån och ekonomisk stöttning på de tidspunkter man verkligen behöver det. För oavsett om man är personen som normalt har bra koll på sin ekonomi, eller den som har det lite svajigare så kan man behöva en hjälpande hand. Här kommer några uppsummerande punkter med fördelarna med kontokrediten hos SMSPengar:

 • Låna en gång, gör flera uttag!
 • Flexibilitet gällande både uttag och återbetalning
 • SMSPengar utan UC
SpeakerCamera
08.04
SMSPengar

Alternativ till SMSPengar

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved