logo
Din ansökan är inte bindande
Fast ränta
Vi finns här för dig
Lånebelopp
10 000 - 50 000 kr
Löptid
12 - 84 månader
Eff. ränta
11,52 - 29,99 %
Min. ålder
20 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Thorn Trygglån

Långivare är alla olika och de har sin egen historia när det kommer till resan från idé till verklighet. Thorn PrivatFinans´ resa startade med Jules Thorn från Österrike. På 40-talet fick han nämligen idén att hyra ut radioapparater. Det som började som ett simpelt koncept utvecklades efterföljande till hundratals butiker i England samt resten av världen. Idag erbjuder de allt från TV och ljud till vitvaror och hushållsartiklar. År 1970 grundades konsumentkreditinstitutet Thorn Svenska AB, vilka är en del av den danska koncernen 3C Retail A/S. Thorn privatfinans är ett varumärke under Thorn Svenska AB, som är verksamma i Sverige, Norge och Danmark. Bolaget står under tillsyn av både Finansinspektionen och Konsumentverket. Dessutom är de medlemmar i Finansbolagens Förening. 

Vad är Thorn PrivatFinans?

Thorn privatfinans är alltså ett Konsumentkreditinstitut som idag erbjuder privatlån, i tillägg till deras breda sortiment av hemelektronik som tillhandahålls till en låg månadskostnad. Sedan starten har de arbetat mot att erbjuda sina kunder finansieringsmöjligheter till det som betyder något för den enskilda. Över 300 000 svenskar har genom åren varit kunder hos Thorn finans. 

Trygglån

Thorn Trygglån är ett lån mellan 10.000 kr och 50.000 kr, med en löptid mellan 12 – 84 månader. Detta lån har en inbyggd säkerhet för att säkra ett låntagande med ett skyddsnät. Saker händer och med ett Trygglån får man ersättning för månadsbeloppet om man bli sjukskriven eller blir arbetslös. Det är alltså ett lån med inbyggd låneförsäkring och försäkringen ersätter upp till hela 12 månaders betalningar.

PrivatLån Plus

PrivatLån Plus är ett Thorn lån med större lånebelopp jämfört med Trygglånet. Lånebeloppen för ett PrivatLån Plus går från 10.000 kr helt upp till 100.000 kr. Precis som för Trygglånet har det här lånet en återbetalningstid mellan 12 och 84 månader. Lånet har en fast ränta, men den slutliga räntan sätts individuellt först efter den obligatoriska kreditprövningen. 

Vem kan ansöka om ett Thorn lån?

Thorn finans har, precis som alla andra kreditgivare och banker, specifika krav på sina låntagare som man ska uppfylla för att kunna godkännas. För att ha möjligheten att ansöka om ett lån hos Thorn privatfinans ska man uppfylla följande: 

  • Åldersgräns på minimum 20 år
  • Man ska ha varit svensk folkbokförd de senaste 24 månaderna
  • Man ska ha en form för inkomst samt ett ekonomiskt överskott som medger ett nytt lån
  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

Förutom ovanstående kriterier ska man även klara kreditprövningen. I samband med en låneansökan ska alla långivare (härunder Thorn), enligt svensk lag, företaga en kreditupplysning. Thorn privatfinans tar upplysningen hos Upplysningscentralen (UC). Resultatet av kreditupplysningen i kombination med ansökarens ekonomiska situation mynnar ut i en helhetsbedömning. Det är denna helhetsbedömning som avgör om man beviljas ett lån eller ej. 

Så ansöker man om ett Thorn lån

Ansökningsprocessen för ett Thorn lån föregår online direkt på deras hemsida. Via formuläret anger man önskat lånebelopp och återbetalningstid, samt sina personliga uppgifter. När man ansöker online ska man skriva under med sitt BankID. Med andra ord krävs det alltså att man har ett BankID för att kunna ansöka på hemsidan. Har man inget BankID måste man ringa till Thorn privatfinans. Man ska fortfarande igenom en kreditprövning men skillnaden är att ett eventuellt avtal skickas hem per post. 

Thorn lånutbetalning

Som oftast kan Thorn finans utbetala pengarna redan samma dag som man gjort sin ansökan, eller efterföljande vardag. Det exakta tidpunkt beror dock på när man ansöker och när man signerar avtalet. Dessutom är det viktigt att man har angett de korrekta uppgifterna i sin ansökan. Thorn kommer försöka kontakta sina ansökare för att kontrollera ansökan och göra en individuell bedömning – behandlingen av ansökan kan ta längre tid om man inte har möjlighet att prata med dem. 

Thorn lånåterbetalning

 När man ansöker om ett lån är det väldigt viktigt att man vet att man klarar av återbetalningen redan innan man ansöker. Man måste sköta sin avbetalning för att undgå eventuella betalningsanmärkningar eller i värsta fall ett skuldsaldo hos Kronofogden. Thorn erbjuder tre olika metoder för återbetalning: autogiro, e-faktura och betalningsavi hem i brevlådan. Samtliga tre alternativ kommer med en aviavgift (detaljer finns att tillgå på hemsidan). Behöver man lösa en snabb inbetalning kan man även använda sig av Swish. Swish är dock inte ett standard-betalsätt utan kan endast användas i specifika situationer. 

Man har även möjligheten att lösa hela lånet på en gång. I så fall ska man kontakta Thorn finans via telefon eller e-post. Därmed kan de beräkna det korrekta lösenbeloppet för lånet. Dessutom måste de, enligt penningtvättslagen, få veta varifrån pengarna man använder för att lösa lånet kommer ifrån. 

Thorn PrivatFinans kontakt

Thorn finans´ kundtjänst sitter redo inom öppettiderna för att svara på eventuella frågor och funderingar. Det är även till kundtjänst man ringer/mejlar om man vill veta hur mycket man har kvar på sin aktuella skuld. Deras kontaktuppgifter och öppettiderna finns att tillgå på hemsidan. 

Anledningar till att välja Thorn PrivatFinans

Innan man bestämmer sig för vilken långivare/bank man ska ansöka hos är det viktigt att man jämför sina alternativ. Det handlar om att hitta kreditgivaren som uppfyller flest önskemål, samt att man själv även uppfyller deras krav. Här kommer en sammanfattning över några goda anledningar till att välja just Thorn privatfinans: 

  • Thorn PrivatFinans erbjuder ett brett sortiment av produkter
  • Thorn Trygglån har en inbyggd låneförsäkring
  • Möjlighet till snabb och smidig ansökan online
SpeakerCamera
08.04
Thorn Trygglån

Alternativ till Thorn Trygglån

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved