logo
Låna med Creditsafe
Flexibelt att göra uttag och återbetala
Tillgänglig dygnet runt
Lånebelopp
2 000 - 50 000 kr
Löptid
30 dagar
Eff. ränta
104,5 %
Min. ålder
18 år

OBS: Denna kampanj har utgått på Moneezy

Tyvärr har den här kampanjen utgått på Moneezy, men vi har möjligtvis hittat ett annat alternativ till dig. Klicka här för att se våra alternativa lånemöjligheter.

Innehållsförteckning

Vivus

Människor är väldigt olika, gällande allt. Alla individer har personliga värderingar och ingen är den andra lik. Därför är det väldigt fördelaktigt att även lånemarknaden ger utrymme till olikheter och individuella krav och önskemål. Om Pengar för den moderna människan låter som ett intressant och lockande motto så är det kanske just Vivus som är den rätta långivaren. Vivus är en del av 4Finance AB, vilken är en koncern som idag är en av norra Europas ledande kreditgivare. De har gett ut fler än 10 000 000 krediter och står under Finansinspektionens och Konsumentverkets tillsyn.

Vad är Vivus?

Vivus är en form för kredit som är snabb, enkel och kostnadseffektiv. Det går ut på att man ansöker om en kredit som så trillar in på bankkontot direkt, d.v.s. det är en så kallad kreditlina. Vivus erbjuder lån på mellan 2000 och 15. 000 kr. Efterföljande får man möjlighet att kunna hel- eller delbetala sin kredit, helt utefter eget tycke. De arbetar för en snabbare och smidigare kreditmarknad med snabb handläggningstid och utbetalning 24 timmar om dygnet.

Nya kunder hos Vivus kan ansöka om Vivus lån på upp till 5000 kr. Därefter kan kreditgränsen ändras baserat på flera olika variabler., t.ex. inkomst och betalningshistorik.

Vivus har ett stort utbud med olika typer av lån:

 • Snabblån
 • Blancolån
 • Mobillån (Vivus smslån)
 • Smålån
 • Direktlån
 • Online kredit

Vivus använder sig utav Trustly, vilka erbjuder en snabb och säker länk mellan konsumenter och e-handlare. Via dem kan Vivus och andra företag göra bankbetalningar och överföringar snabbt och enkelt.

Vivus utan UC

Att låna utan UC innebär att kreditgivaren tar en kreditupplysning på kredittagaren hos ett annat upplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC). En kreditupplysning ger en kreditvärdighet som kreditgivaren, tillsamman med ansökarens personuppgifter och ekonomiska situation, inkluderar i sin helhetsbedömning som utgör underlaget för om en ansökan beviljas eller ej. Vivus utan uc innebär alltså att de inte hämtar kreditupplysningen hos UC, utan de samarbetar istället med Creditsafe som är ett annat svenskt upplysningsföretag. Ansöker man om lån och krediter hos företag som använder sig av UC så registreras dessa och blir synliga för andra långivare och banker. Det kan påverka den framtida chansen att beviljas lån negativt. Men eftersom Vivus erbjuder mindre lånebelopp över kortare perioder så har de valt att inte använda sig av UC. Därmed bibehåller kredittagaren sin höga kreditvärdighet.

Vivus kredit – vem kan ansöka?

Kreditgivare och banker har specifika krav och kriterier som kredittagaren ska uppfylla för att man ska få ansöka om kredit. Detta för att kreditgivarna ska kunna försäkra sig om att personen i fråga klarar av en återbetalning. Likväl som att det är för kredittagarens egen skull så att vidkommande inte hamnar i en negativ ekonomisk situation p.g.a. krediten. Det samma gäller såklart hos Vivus som har några krav som ska vara uppfyllda för att man ska få ansöka om ett Vivus lån:

 • Kredittagaren ska vara minst 18 år gammal
 • Man ska ha ett svenskt personnummer
 • Man ska ha ett svenskt mobilnummer och en svensk e-postadress
 • Man ska ha ett svenskt kontonummer

Förutom att ovanstående krav ska uppfyllas så ska kredittagaren även genomgå en sedvanlig kreditprövning (se ovan ”Vivus utan UC”). En fördel med Vivus är att de accepterar tidigare betalningsanmärkningar.

Ytterligare en fördel med Vivus är att man kan ansöka om en kredit även om man redan har ett aktivt lån eller kredit hos en annan kreditgivare – så länge man uppfyller ansökningskraven. Dock kan man endast ha en aktiv Vivus kredit åt gången och kan alltså inte ansöka om fler krediter om man redan har en. Om man upplever att krediten inte beviljas så är det som regel för att man inte uppfyller Vivus krav.

Så ansöker man om en Vivus kredit

Vivus har en vision om snabb och enkel kredit utan en massa krångel. Som ett led i det erbjuder de en smidig registrering online på deras hemsida. Därmed slipper man som kredittagare allt vad heter omständliga bankbesök och tidskrävande telefonköer. Ansökningsprocessen kan indelas i tre delar:

 1. Registrering: registreringen görs ved den första ansökan och det tar bara några få minuter.
 2. Identifiering: föregår genom att använda Instantor och ens bankkonto. Alternativt kan man även välja att bli uppringd av en Vivus medarbetare.
 3. Pengarna in på kontot: inom bara några få minuter blir ansökan behandlad och man får svar direkt. Om krediten beviljas och man som låntagare accepterar lånet så trillar pengarna in på det angivna kontot.

Om man vill se ett estimat på den totala kostnaden innan man ansöker om att låna pengar hos Vivus så kan man med fördel använda Vivus lånekalkylator som de har på sin hemsida.

Vivus när kommer pengarna?

När man väljer långivare brukar en central fokuspunkt vara hur snabbt man kan få pengarna in på kontot. Detta gör sig speciellt gällande om man står i en situation där man behöver pengarna på stört, här och nu. Vivus överför pengarna via Trustly och som tidigare nämnt så görs det omgående, oavsett i vilken bank man har sitt bankkonto.

Vivus utbetalning helger

Utbetalningar av lån görs även på helger, förutsatt att man har sitt bankkonto hos en av följande banker: Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB eller danske bank. Är man kund hos en annan bank kommer pengarna att utbetalas senast nästkommande bankdag.

Återbetalning av en Vivus kredit

Precis som för alla andra lån gäller det att man sköter sin återbetalning av sitt Vivus lån. Alla Vivus krediter och lån kommer med en återbetalningstid som ska avhållas från kredittagarens sida. Man kan när som helst välja att återbetala hela sin kredit under den avtalade återbetalningstiden. Eller så kan man välja att hålla sig till att återbetala det lägsta beloppet som överhuvud möjligt, enligt sin faktura. Så snart Vivus mottager och har registrerat inbetalningen kommer de att skicka en SMS-bekräftelse, så att man som kund kan känna sig trygg med att betalningen är mottagen. För att undvika glömda återbetalningar skickar Vivus ut en påminnelse via SMS eller e-post kort innan förfallodatumet för återbetalningen.

Själva återbetalningsprocessen görs snabbt, enkelt och säkert via Trustly (alltså inte via Plus- eller BankGiro). Detta görs via tre enkla steg:

 1. Återbetala direkt i mobilen eller på en annan enhet
 2. Logga in på den personliga profilen
 3. Välj valfritt betalningsalternativ och följ instruktionerna vidare

När man först registrerar sig som kund hos Vivus så upprättas Vivus mina sidor som man tillgår via Vivus logga in. På den personliga profilen kan man se alla detaljer rörande sina aktiva lån och krediter. Det är där man hittar sina fakturor, ansöker om ett utökat kreditbelopp och sköter sin återbetalning. Denna funktion ger kredittagaren full koll på sin aktiva kredit.

Vivus kontakt

Vivus erbjuder utbetalning dygnets alla timmar, årets alla dagar och deras kundtjänst sitter redo under Vivus öppettider på helgfria vardagar (finns att tillgå på företagets hemsida). Kundtjänsten sitter redo att svara på frågor, bland annat kan de ge information om fakturor, hjälpa till med att ansöka om kredit mm.

Vivus – är det något för dig?

Vivus är en seriös kreditgivare på marknaden som strävar efter en snabb och smidig kreditgivning som är tillgänglig för alla. Så om man befinner sig i en situation där man är i behov av en mindre summa pengar över en kortare tidsperiod så är kanske Vivus den kreditgivaren man ska välja. Här kommer några uppsummerande punkter med fördelarna med Vivus:

 • Ansökningsprocessen är snabb och smidig och man får svar direkt.
 • Lån och krediter hanteras enkelt via mina sidor.
 • Vivus erbjuder lån utan UC och accepterar betalningsanmärkningar.
SpeakerCamera
09.36
Vivus

Alternativ till Vivus

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Likvidum logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved