logo
Samla dyra lån och krediter
Få svar idag
Spara pengar med lägre ränta
Lånebelopp
30 000 - 600 000 kr
Löptid
1 - 15 år
Eff. ränta
2,99 - 29,27 %
Min. ålder
18 år
30 000 kr
600 000 kr
Löptid
1 år
Eff. ränta (uppsk.)
16.13%
Kreditkostnader (uppsk.)
2 685,26 kr
Total återbetalning (uppsk.)
32 685,26 kr
Mån. betalning
2 724 kr
över 12 månader
Ansök här
Vid ett lån på 200 000 kr till 5,3 % rörlig årsränta (eff. ränta på 5,43 %) upplagt på 9 år. Totalt att återbetala 251 911 kr inkl. avgifter. (2 333 kr/mån.). Max. eff. ränta: 29.27.

Likvidum

Långivare och banker finns det gott om, vilket även innebär att lånemöjligheterna är många. Det är fördelaktigt med ett brett utbud eftersom allas behov ser olika ut. Dock kan det stora urvalet även göra det mer besvärligt att veta vad man ska välja. Det är här en låneförmedlare som Likvidum kommer in i bilden. Likvidum AB har sedan starten av 2015 hjälpt sina kunder mot ett billigare låntagande. De är alltså en låneförmedlare med fokus på privatlån. De har genom åren förmedlat lån till över 100 000 svenskar. Likvidum står under finansinspektionens (FI) tillsyn. 

Vad är Likvidum?

Likvidum är låneförmedlare som hjälper personer att jämföra upp till 21 privatlångivares erbjudanden och villkor. Syftet med deras tjänst är att hjälpa sina kunder att få tag på den billigaste lånemöjligheten utifrån vidkommandes förutsättningar. Det är helt kostnadsfritt att använda sig av Likvidum och genom att de konkurrensutsätter långivarna kan de erbjuda de bästa möjliga lånevillkoren. Lån hos Likvidum finans är mellan 10 000 kr och upp till 600 000 kr, med en återbetalningstid från 1 – 15 år. 

Hos Likvidum finans kan man ansöka om flertalet olika lån: privatlån, samlingslån, billån, omstartslån, blancolån, hopbakslån, annuitetslån och snabblån. De erbjuder även möjligheten att låna med betalningsanmärkning. 

Likvidums samarbetspartners

Likvidum samarbetar i nuläget med 21 privatlångivare: Ikano Bank, Coop, Wästgöta Finans, Marginalen Bank, re:member, Nordex Bank, Lendify, Lån & Spar Bank, Credento, Santander, Loanstep m.fl. Samtliga samarbetspartners finns representerade på hemsidan. 

Vem kan ansöka om ett lån hos Likvidum?

Likvidum må vara en låneförmedlare, men det betyder inte att de inte har krav och villkor som man som låntagare ska uppfylla. Dessa krav har ändamålet att minska risken att man hamnar i en negativ ekonomisk situation som följd av låntagande. Det är med andra ord en säkerhet för både långivare/banker och låntagarna själva. Detta eftersom man inte beviljas ett lån om man inte anses vara i stånd till att klara återbetalningen. De olika villkoren utgör en bas för minimumskrav som ska uppfyllas. I tillägg ska dessa hållas upp emot den ekonomiska situationen och en kreditprövning hos Upplysningscentralen (UC). Här är villkoren för att man ska få ansöka om ett Likvidum lån: 

 • Minimumsålder på 18 år
 • Månadsinkomsten är minst 10 000 kr i månaden
 • Man ska ha varit svensk folkbokförd sedan minst 12 månader tillbaka
 • Man får inte ha några skulder hos Kronofogden (ska ha varit skuldfri sedan minst sex månader)

Det är dock viktigt att poängtera att de olika långivarna som Likvidum samarbetar med kan ha krav som varierar i visst omfång. Men eftersom man ansöker hos flera långivare samtidigt så ökar chanserna att en annan säger ja, även om någon sagt nej. 

Ansöka om ett privatlån hos Likvidum – så går det till

Genom att ansöka om ett lån hos Likvidum får man möjligheten att jämföra lån och tillhörande räntor hos ett stort antal långivare och banker. Ansökningsprocessen föregår direkt på Likvidums hemsida, den är både snabb och smidig. Det är i tillägg helt kostnadsfritt att använda sig av Likvidums tjänst i jakten på det mest passande lånet. Så här går det till: 

 1. Gå till ansökningsformuläret på hemsidan.
 2. Ifyll önskat lånebelopp och önskad löptid/återbetalningstid.
 3. Ange personuppgifterna och signera ansökan med BankID.
 4. Ansökan skickas till de olika långivarna, som så skickar tillbaka sina svar.
 5. Signera avtalet till det bästa alternativet.

Efter att man skickat in sin ansökan får man som regel det första svaret inom bara några få minuter och inom 24 timmar har samtliga långivare skickat sina svar. Utbetalningen av pengarna sker inom några dagar. 

Det är även möjligt att utöka ett befintligt lån och Likvidum kan hjälpa med detta. Men det är upp till den enskilda långivaren hur mycket lånet kan höjas med. Har det gått längre tid sedan det gamla lånet beviljades så behöver Likvidum göra en ny kreditprövning.

Återbetalning av Likvidum privatlån

Det är självklart viktigt att man sköter sin återbetalning av lånet. Att låna pengar kommer nämligen med ansvaret att återbetala den totala lånekostnaden, härunder själva lånet, räntan och eventuella tillkommande avgifter och extra kostnader. Sköter man inte återbetalningen riskerar man att få betalningsanmärkningar och i värsta fall ett ärende hos Kronofogden. Det är även möjligt att lösa lånet i förtid. Genom att inbetala mer än det fasta månadsbeloppet kan man avbetala lånet snabbare. 

Fördelar med att använda en lånförmedlare

Att ansöka om ett lån igenom Likvidum, och bara lånförmedlare generellt, kommer med flera fördelar: 

Ansök hos flera långivare samtidigt: ansöker man hos en lånförmedlare så ansöker man hos flertalet långivare samtidigt. Det betyder att man slipper skicka flera separata ansökningar. Det innebär även att man inte behöver sätta sig in i de enskilda långivarnas specifika lån krav. En enda ansökan genererar en förfrågan hos ett brett urval av långivare/banker. Antalet långivare beror dock på låntagaren i fråga och vidkommandes önskemål och ekonomiska situation. 

En enda kreditupplysning: ytterligare en fördel är att en ansökan är i likhetstecken med en kreditupplysning. Långivare och banker är, enligt svensk lag, förpliktigade att ta en kreditupplysning på alla låntagare i förbindelse med ansökningen. Om man ansöker separat hos långivarna kommer de däremot ta en kreditupplysning var. Medan om man ansöker via Likvidum så tas alltså endast en kreditupplysning som är gällande för ansökan hos samtliga samarbetspartners. Det är positivt eftersom fler kreditupplysningar kan påverka kreditvärdighet. En lägre kreditvärdighet kan i sin tur påverka möjligheten att beviljas lån. Den problematiken undviker man genom att ansöka via en lånförmedlare. 

Långivarna är seriösa och trovärdiga: att ansöka hos långivare via en lånförmedlare ger extra trygghet. Att de har valt att samarbeta med långivarna och bankerna är ett gott tecken när det kommer till trovärdigheten.

Tidssparande: sist men inte minst kan man spara tid på att använda sig av en lånförmedlare. Man slipper nämligen arbetet med att själv försöka hitta potentiella långivare och kan i stället hitta fler av dem på ett och samma ställe. 

Likvidum kontakt

Likvidum eftersträvar nöjda kunder och deras målsättning är 100% nöjda kunder. Har man som konsument några klagomål kan man alltid hänvända sig till deras klagomålsavdelning (finns att tillgå via hemsidan). De erbjuder alltid sina kunder kostnadsfri hjälp och rådgivning gällande allt från att ansöka om ett nytt lån till att samla mindre lån och krediter. Kontaktuppgifter och öppettider finns att tillgå på verksamhetens hemsida. 

Likvidum – din låneförmedlare

Precis som att man jämför olika långivare kan det även vara bra att jämföra olika låneförmedlare, innan man tar ett val. Alla låneförmedlare har, precis som de enskilda bankerna och långivarna, olika krav och villkor. Dessutom är det skillnader gällande vilka samarbetspartners de har. För att göra valet lättare kommer här några av fördelarna med just Likvidum: 

 • Samarbete med välkända banker och långivare på marknaden
 • Stort antal lånetyper med belopp mellan 10 000 – 600 000 kr
 • En ansökan med endast en kreditupplysning hos UC

Alternativ till Likvidum

Moneezy logo
Ansök på 2 min
Spara pengar med lägre ränta
Läs mer
Binly logo
Låna med Creditsafe
Direktutbetalningar 24/7
Läs mer
Saldo logo
Låna med Bisnode
Pengar samma dag
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved