Emil Kjær

Emil Kjær

General Manager

Jag använder min expertis för att göra skillnad i finanssektorn. Jag är utbildad vid Syddansk Universitet och har varit General Manager på Intelligent Banker sedan 2013 där jag har hjälpt fler än 100 000 svenskar med deras ekonomiska behov. 

Vad min 10+ års erfarenhet av lån har lärt mig:

  1. Bedöm alltid din ekonomiska situation: Innan du ansöker om ett lån, bedöm ALLTID din nuvarande ekonomiska situation och ta reda på om du verkligen är i behov av ett lån. Ta reda på om du i stället för att ta ett lån kan täcka kostnaden eller investeringen med hjälp av pengar från ditt sparkonto eller genom att justera din budget och spara upp under en period.

  2. Jämför långivare: Undersök olika långivare och jämför deras räntor, avgifter och villkor. Du bör även läsa kundrecensioner för att få ett hum om andras upplevelser. Du ska dock vara medveten om att människor kan lämna dåliga kundrecensioner enbart på grund av att de inte beviljades ett lån. Att olämpliga låneansökare får avslag betyder inte att låneleverantören är dålig, tvärtom – de tar ansvar.

  3. Läs det finstilta: Granska låneavtalet noggrant, inklusive återbetalningsvillkoren, räntor och eventuella extra avgifter. Se till att du är införstådd med alla lånevillkor innan du binder dig till lånet.

  4. Låna bara det du behöver: Ansök om ett behovsbaserat lånebelopp och låt bli att låna mer än nödvändigt. Detta hjälper dig att avbetala skulden snabbare och därmed minskar även totalkostnaderna för lånet.

  5. Gör en återbetalningsplan: Redan innan du ansöker om ett lån bör du förbereda en realistisk återbetalningsplan som passar in i din budget. Se till att du kommer kunna följa återbetalningsplanen för att undvika påminnelseavgifter, ökade räntekostnader och betalningsanmärkningar.

  6. Överväg alternativen: Vad ska du använda lånebeloppet till? Vissa typer av lån har en hög ränta och kort återbetalningstid. Det finns även lån som är tillägnade specifika syften. Om lånet till exempel ska finansiera ett bilköp kan det vara en fördel att ansöka om ett så kallat billån.

  7. Låna ansvarsfullt: Använd kortfristiga lån endast för oväntade brådskande finansiella behov. Undvik att använda dig av dessa typer av lån till regelbundna utgifter eller som en långsiktig finansiell lösning. Det kan nämligen leda till att du hamnar i en ond spiral av skulder.

  8. Sök ekonomisk rådgivning: Om du har problem med skuld eller är osäker på den bästa handlingsplanen för just dig bör du överväga att konsultera en finansiell rådgivare eller en kreditrådgivare för professionell vägledning.

Intelligent Banker, företaget bakom Moneezy, är en av de ledande aktörerna inom branschen och har fått flera utmärkelser för sina framgångar, inklusive Børsens Gasellpris från 2014 till 2018, Væksthus Syddanmarks tillväxtpris 2018 och de har även mottagit titeln EY:s Entrepreneur of the Year år 2016.

Skrivet av Emil Kjær

21 juni 2024
Vad är din pengapersonlighet?
Vad är din personlighet när det kommer till pengar? Sparar du ihop, använder dem direkt, investerar eller något helt annat? Gör frågespelet och ta reda på det.
Läs mer
14 juni 2024
15 finansiella semestertips
Semestrar är förknippade med utgifter, oavsett hur du vänder och vrider på det. Därför ger vi dig här 15 finansiella semestertips för före, under och efter din
Läs mer
31 maj 2024
Hur mycket bör man ha på sitt sparkonto?
Lär dig smarta sätt att spara pengar för en säkrare framtid. Skapa en buffert för oväntade utgifter och säkerställ din ekonomiska trygghet med våra enkla strate
Läs mer
24 maj 2024
Skulle du hellre …? - Testa dina ekonomiska prioriteringar
Har du styr på vad du tycker är viktigast i livet när det gäller pengar? Svara på frågorna i ”Skulle du hellre” och få reda på vad dina värderingar är.
Läs mer
17 maj 2024
5 väsentliga försäkringar du behöver och varför de är viktiga
5 försäkringar som alla bör ha i olika livssituationer, och varför dessa är viktiga för att täcka värdesaker, dig själv och dina nära. Läs och lär dig mer här
Läs mer
8 maj 2024
Tips och trix till onlinelån från Moneezys egna användare
Få kunskap gällande onlinelån genom andras ögon! 7 tips och tricks från svenskar som varit i samma ekonomiska situation som du och hittat sitt lån genom Moneezy
Läs mer
6 maj 2024
Lån för tandvård? Betala tandläkarräkningen på rätt sätt
Behöver du låna pengar för tandvård finns det flera alternativ du bör överväga innan du accepterar ett erbjudande från tandläkaren. Här får du de bästa tipsen.
Läs mer
26 april 2024
En guide när du vill ta lån för husrenovering
Lär dig om vilka lånealternativ som finns och vad du ska tänka på innan du tar ett renoveringslån. Vilka avdrag kan du göra? Hur blir du beviljad ett lån?
Läs mer
19 april 2024
Har du gjort skatteavdrag på ditt lån?
Har du tagit ett visst lån kan det innebära att du har rätt till avdrag när du deklarerar. Ta reda på vilka lån du kan få avdrag för i Sverige i vår guide.
Läs mer
12 april 2024
Spara pengar - 30-dagars minimalistutmaningen
Vi samlar på oss mer än vad vi behöver. Testa att göra dig av med en sak om dagen för att spara både plats och pengar och undvik överkonsumtion i längden.
Läs mer
8 april 2024
Kronofogden – Allt du behöver veta om den svenska Kronofogdemyndigheten
Förstå konsekvenserna av betalningsanmärkningar och Kronofogdens roll. Lär dig att hantera skulder och förbättra din kreditvärdighet för att slippa hamna hos de
Läs mer
2 april 2024
Betalningsanmärkning - Vad är det och hur undviker du det?
Lär dig att förebygga betalningsanmärkningar och undvik Kronofogdens påverkan på din kreditvärdighet. Förstå vad betalningsanmärkningar är och vad du kan göra n
Läs mer
22 mars 2024
Vad man ska göra när man har betalat av ett lån
Efter att ha betalat av ditt lån är det dags att optimera din ekonomi. Lär dig hur du sparar, ser över din budget och samtidigt njuter av din nya frihet.
Läs mer
12 mars 2024
Små enkla steg för att bli skuldfri snabbare
Utforska beprövade strategier för att övervinna skulder snabbare. Ta kontroll över din ekonomi nu genom att lära dig enkla, effektiva steg till ekonomisk frihet
Läs mer
8 mars 2024
Vad banker vet om dig
Upptäck vilken information som banker samlar in om dig och hur din kreditvärdighet används för att forma dina finansiella möjligheter och ta beslut för om du sk
Läs mer
29 januari 2024
Guide till UC - Allt du behöver veta
Lär dig mer om vad UC är och hur det fungerar. Få information om din UC-score och hur den påverkar dig. Hitta långivarna som erbjuder UC-fria lån redan idag.
Läs mer
22 januari 2024
Allt du behöver veta om Creditsafe
Ta reda på vad Creditsafe gör och hur deras kreditupplysning påverkar dig när du lånar pengar. Få information om låneförmedlare som använder sig av Creditsafe.
Läs mer
15 januari 2024
Allt du behöver veta om Bisnode (Dun & Bradstreet)
Upptäck Bisnode för kreditupplysning och scoring. Utforska långivare som använder Bisnode vid lån. Dessutom, såhär kan du se ditt kreditbetyg helt gratis.
Läs mer
8 januari 2024
Såhär ser du vilka lån som är dåliga för dig
Alla lån är inte lika fördelaktiga – I denna artikel lär du dig mer om hur du kan få öga på lånen som är dåliga för dig och hur du undgår fallgroparna!
Läs mer
1 januari 2024
Hitta den perfekta budgetformen för dig!
Enkelt sparande – Lär dig hur du tar kontrollen över din privatekonomi med hjälp av vår guide med de fem mest effektiva budgeteringsmetoderna för dig!
Läs mer
25 december 2023
Ta reda på om du bör skaffa ett gemensamt bankkonto eller inte
Det kan vara mycket fördelaktigt att skaffa ett gemensamt bankkonto, eller inte – det finns fördelar och nackdelar. Ta reda på vad vad som är bäst för dig!
Läs mer
18 december 2023
Använd dig av den årseffektiva räntan för att hitta bästa krediten till dig
Vad är den årseffektiva räntan är och hur påverkar den dina lånekostnader? Här förklarar vi hur den kan hjälpa dig att fatta smartare ekonomiska beslut.
Läs mer
11 december 2023
Förstå dig bättre på rörlig och fast ränta
Rörlig vs. fast ränta – vad är skillnaden, hur påverkar det din lånekostnad och vad bör du välja? Läs mer om för- och nackdelar med de olika räntetyperna här!
Läs mer
4 december 2023
Så här kan du förverkliga din energirenoveringsdröm
Gör som så många andra och häng på energirenoveringståget – här har vi samlat allt du behöver veta om energirenovering, så att du också kan följa med.
Läs mer
27 november 2023
Lär dig mer om vad ett smart hem kan göra för dig
Njut av bekvämlighet, komfort och energieffektivitet med ett smart hem. Styr ditt hem var som helst med hjälp av din mobila enhet. Läs mer om smarta hem här!
Läs mer
20 november 2023
Här är en vägledning gällande hur du kan göra din första investering
Där finns många vägar att gå för att investera och som nybörjare kan det vara svårt att veta vilken man ska ta. Här hittar du tipsen för dig som är nybörjare.
Läs mer
13 november 2023
Få reda på vad den höjda CSN räntan betyder för dig
Dwt finns många frågor gällande vad den höjda CSN räntan innebär för dig som har ett CSN lån – därför har vi gjort vårt bästa för att svara på dessa frågor!
Läs mer
6 november 2023
Undvik att göra dessa 5 ekonomiska misstag som ung vuxen
Ju äldre du blir desto mer ansvar får du – och det är inte alltid det lättaste! Därför har vi samlat topp 5 ekonomiska misstag som du bör försöka undvika.
Läs mer
30 oktober 2023
Lär dig fördelarna och nackdelarna med att hyra eller äga en fastighet
Ska du flytta, men vet inte om du ska hyra eller köpa? Det finns både fördelar och nackdelar med båda alternativen. Lär dig mer om likheter och skillnader här.
Läs mer
23 oktober 2023
Lär dig mer om inflation och hur det kan påverka din vardag
Har du hört om inflation men förstår inte helt vad det är? Lär dig mer om inflation och hur det kan påverka dig och din vardag – hur kan du bäst förbereda dig?
Läs mer
16 oktober 2023
Det här är vad det betyder att betala av ett lån tidigare än planerat
Har du ett lån som du vill betala av helt innan återbetalningstiden är slut? Här är olika fördelar och nackdelar som är förknippade med tidig återbetalning.
Läs mer
9 oktober 2023
NFT – lär dig mer om det
Non-Fungible Tokens (NFT) är den nyaste trenden och det kan vara fördelaktigt att investera i dem. Läs mer i artikeln för att lära dig hur du kan använda det.
Läs mer
2 oktober 2023
Vad betyder de finansiella instituten för dig?
Är du osäker på vilka finansiella institut som finns och hur de fungerar? Hitta allt du behöver veta för att få mer koll på de finansiella instituten.
Läs mer
25 september 2023
Ska du investera? Ta reda på vilken investeringsform du bör välja!
Det finns många sorters investeringsformer du kan använda för att få dina pengar att växa – Läs mer här och ta reda på vilken sorts investerare just du är!
Läs mer
18 september 2023
Hur du förbättrar din kreditvärdighet
Öka dina chanser att bli beviljad ett lån i framtiden och få en bra kreditvärdighet – här har du tips och tricks för att förbättra din kreditvärdighet.
Läs mer
11 september 2023
Allt du behöver veta om lågkonjunkturen
Lär dig mer om lågkonjunkturen så att du bättre kan följa med i nyheterna när den inträffar – därmed skyddar du dig och din privatekonomi bäst möjligt.
Läs mer
4 september 2023
Lär dig mer om vilka sorters investeringar som finns
Har du extra pengar som du inte vet vad du ska använda till? Då kanske det är dags att börja investera – här är olika sorters investeringar som du kan använda.
Läs mer
28 augusti 2023
Skydda dig från de oförutsägbara och börja spara redan idag
Är sparande inte din starkaste sida? Här får du några användbara spartips, så att du enkelt kan förbereda dig själv för det oförutsägbara – stort som smått!
Läs mer
21 augusti 2023
De finns många olika sätt för att lätta upp i budgeten som studerande
Här kommer de bästa tipsen för dig som är studerande – oavsett om du bor hemma och pluggar eller har flyttat hemifrån, så kan de ge dig en hjälpande hand.
Läs mer
14 augusti 2023
Förbättra din ekonomiska situation i det nya året.
Att hålla koll på dina finansiella måls framsteg är inte svårt. Dessa tips kan hjälpa dig på vägen så att du kan genomföra dina ekonomiska mål i det nya året!
Läs mer
7 augusti 2023
Kreditpoäng - allt du behöver veta om det
Har du alltid undrat vad kreditpoäng egentligen betyder, och hur den påverkar dig? Här har du allt som omfattar kreditpoäng och vad din betyder för dig.
Läs mer
31 juli 2023
Så här gör du vardagen enklare
Har du svårt att få pengarna att räckahela månaden? Letar du efter tips och tricks för hur du kan få din budget att hålla? Här har du 5 enkla vardagsspartips.
Läs mer
24 juli 2023
Nödlån till alla situationer
Lån till nödsituationer – vad det är och hur du får tag på ett utan att det tar för lång tid. Hitta det rätta lånet till din nödsituation snabbt online.
Läs mer
17 juli 2023
Guiden till att låna pengar gratis
Lär dig mer om hur du ansöker om ett online lån, helt kostnadsfritt. Jämför dina alternativ och hitta det perfekta lånet med en förmånlig ränta redan idag.
Läs mer
10 juli 2023
Håll koll på små krediter
Det är enkelt, det går snabbt och är kostnadsfritt att jämföra lån hos oss. Gör det redan idag och hitta lånet som passar helt perfekt till dig och din ekonomi!
Läs mer
3 juli 2023
Jag kan inte betala tillbaka mitt lån, vad ska jag göra?
Om din ekonomiska situation har ändrat sig markant så kan det vara så att du inte längre kan betala tillbaka dina lån. Om det är tillfället, läs vidare här.
Läs mer
26 juni 2023
Ska du låna pengarna eller spara upp till det?
När du befinner dig i en situation där du ska spendera pengar, så finns det många möjligheter. Men vilken är bäst: att låna pengarna, eller att spara upp?
Läs mer
19 juni 2023
Hur går det till när man ska låna pengar?
Hos oss kan du jämföra olika låneerbjudanden - med lån på upp till 600 000 kr. Jämför dina alternativ och välj det som passar din privatekonomi bäst.
Läs mer
12 juni 2023
Låna pengar när som helts; även på helgen!
Hos oss hittar du länkar och information om många långivare och kan lätt se vilka du ska vända dig till om du behöver ett lån akut när det är en helg.
Läs mer
5 juni 2023
Jämför dina alternativ av SMS-lån och snabblån!
När du ska välja SMS-lån och snabblån är det mycket att tänka igenom. För bästa resultat ska du jämföra dina alternativ så att du gör det som är bäst för dig.
Läs mer
29 maj 2023
Upptäck dina möjligheter för SMS-lån, snabblån och mobillån idag!
Kolla upp SMS-lån, snabblån och mobillån online och jämför dina olika alternativ. Välj lånet som fungerar bäst för dig och din unika ekonomiska situation!
Läs mer
22 maj 2023
Kolla igenom dina alternativ av lån och banker!
Även om du behöver pengarna snabbt så är det bäst för dig och din ekonomi om du jämför dina möjligheter gällande lån och banker innan du accepterar ett lån.
Läs mer
15 maj 2023
Upptäck vilka sorters lån som finns på marknaden
Osäker på vilket online lån som passar till din situation? Här får du en uppsummering med de olika lånen och en jämförelsestjänst för att hitta det bästa lånet.
Läs mer
8 maj 2023
Att ansöka om ett billån eller bilfinansiering går snabbt och enkelt
Att skaffa bil ska vara enkelt. Behöver du en ny bil? Kolla på olika snabblån och jämför alternativen för att hitta bäst alternativ för dig och din ekonomi!
Läs mer
1 maj 2023
Låna enkelt till depositionen av ditt nya hem
Hos Moneezy kan du ansöka om att låna pengar till depositionen och därmed slippa gå miste om ditt drömboende bara för att du saknar pengar. Läs mer här!
Läs mer
24 april 2023
Ät det möjligt att ansöka om flera lån?
Jämför dina lånealternativ här på hemsidan. Hitta de låneerbjudanden som omedelbart passar ditt behov allra bäst. Ansök enkelt när du har hittat rätt lån.
Läs mer
17 april 2023
Körkort kan vara dyrt: låna pengarna
Körkort är väldigt fördelaktigt att ha, men det är dyrt att skaffa. Har du svårt att betala körkortet och allt som hör till? Jämför lån med hjälp av Moneezy!
Läs mer
10 april 2023
Kan jag låna pengar direkt på kontot?
Det finns många olika aktörer som erbjuder lån med pengar direkt på kontot. Läs vidare och lär dig mer om hur det fungerar för att hitta lånet som passar dig!
Läs mer
3 april 2023
Små uppfinningar som har tjänat stora summor
9 små uppfinningar som garanterat har påverkat din vardag någon gång och som, på trots av sin enkelhet, har tjänat stora förmögenheter åt uppfinnaren i fråga!
Läs mer
27 mars 2023
Håll dig uppdaterad: lär dig allt om Apple kreditkort!
Den tekniska gurun Apple har ännu en gång lyckats leverera en bra produkt: Apple kreditkort - kreditkortet som tar dig och dina pengar säkert vidare!
Läs mer
20 mars 2023
Tips till när du ska förhandla din lön
Genom att löneförhandla kan du försöka öka din inkomst utan att behöva byta jobb – få tips och tricks gällande hur du ska löneförhandla så att du blir mer redo!
Läs mer
13 mars 2023
Låna pengar online - en guide
Hur går det till när du ska låna pengar online? Vi genomgår allt du behöver veta om lånprocessen, vad du bör tänka på och hur du hittar lånet som passar dig!
Läs mer
6 mars 2023
Sveriges statsskuld av BNP sjunker till 30 %
Utforska Sveriges statsskuld i förhållande till BNP och få insikt i landets finansiella hälsa. Se för- och nackdelar med en låg statsskuld och effekten på välfä
Läs mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved